< Tilbake til oversikten

Noen spørsmål om søtstoffer ...

#1

Sorgfri sa for siden:

Hei!

Jeg lurer på hva som er så galt med å bruke fruktose?
Jeg har kjøpt Fedon sin, og den skal ikke øke blodsukkeret. I tillegg står det at man kan kan redusere mengden med 1/3 i forhold til sukker, fordi den er søtere enn sukker. 100 karber på 100 g.

Ser det er Splenda/Sucralose som er anbefalt her. Den har riktignok "bare" 97,7 karber på 100 g., men er like søt som sukker slik at mengden blir det samme. Ingen blodsukkerstigning her heller.

Så hvorfor anbefales Splenda, og hva er forskjellen?

Er disse søtstoffene også "partystoppere"?

Hva bør man bruke i teen?
Har brukt suketter, men tror de inneholder aspartam, for de gjør meg sulten.

Så et sted at man bør holde seg til brus som inneholder sucralose istedetfor aspartam. Nå er det jo veldig mange karber i sucralose da, så da går vel vinninga opp i spinninga her?

Hva slags brus er det, og hvor får man tak i det?
Har foreløpig bare funnet lettbrus med aspartam...

Det ble mange spørsmål, men jeg har ikke funnet svarene på disse andre steder her....så takk for all hjelp! :)


#2

Kitt sa for siden:

Finnes en tråd her som heter "Ikke la deg lure av søtningsstoff" eller noe sånt! Der vil du finne en masse info!


#3

Sorgfri sa for siden:

Takk for svar Kitt!

Ja, har lest på den tråden, fant bare ikke svar på spørsmålene mine der. Fruktose er f.eks. ikke nevnt.

Du sier at Splenda er 100 ganger sterkere enn sukker, men på pakken står det jo at 1 ts. sukker = 1 ts Splenda?

forvirret


#4

Kitt sa for siden:

Mange hunde ganger søtere, skriver dr. Torkil i boken sin!:eek:

1ts sukker veier myyyyye mer enn 1ts splenda!!!;)

(Hva veier mest av en kilo bly eller en kilo fjær???;):D)


#5

Carisma sa for siden:

Her er en god grunn til å unngå fruktose: notesabout.org/node/236

Splenda er ti ganger lettere enn sukker. Så om du bruker en halv dl splenda vil det likevel være mindre mengde enn en halv dl sukker. 10g splenda er like søtt som 1oog sukker...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.