Bruker den i en millilitermåler som fulgte med, med kapasitet på over 700 ml, men det går jo ikke! Blir jo frø-kjøkken her om jeg fortsetter sånn, og i den større blenderen vi har knuses de ikke. :nei:
Håper på raskt svar da - muligens bare min hjerne som er avslått såpass sent på kvelden...
Og forresten - har ikke noe lokk som skal settes på - synes forsåvidt det er litt rart i seg selv... :confused:
Jeg var i Sverige i dag, og der kjøpte jeg knuste linfrø. Var ikke kjempedyrt, og fant det på vanlig butikk. Jeg er helt ny på dette, så jeg har ikke sjekket i Norge. :)
Jeg vet ikke om det går med linfrø, men hvis man skal knuse/male noe med stavmikser og ikke har blender, så gjør man følgende:
Ta en plastpose, lag et hull som er stort nok til å få den smaleste enden av stavmikesren igjennom. Sett da knivdelen ned i bollen, og tre plastposen over bollen. Prøv å få det stramt eller bruk et strikk rundt kanten av bollen for å holde plastposen på plass.
Da er det bare å sette på motordelen og knuse i vei, uten å "spraymale" kjøkkenet.
Mye greiere å kjøpe seg en kaffekvern til 200-300 kroner. Den har lokk og tar som regel mer enn nok til det du skal ha det til. Uovertruffen som "melmaker" av all slags frø og kjapt, kun 10-20 sek.
Jeg bruker og stavmixer uten problemer.
Med den gamle stavmixeren var det derimot litt verre. Om det er andre ting som skal knuses i samme røra, feks mandler så følte jeg det var bedre å knuse begge deler samtidig. Da får en mer i bollen og det holder seg bedre på plass!
Julie-x: Hehe.. det funker ikke med den høye uten lokk nei, det fikk jeg også erfare når jeg skulle prøve. Men jeg har akkurat samme stavmikser sett som deg, og har knust i den lukkede beholderen flere ganger.. men aldri under 110 gr. Nå vet jeg ikke hva det skal være i den oppskrifta du holder på å prøve nå.. men prøv en gang til. Men det må kjøre en stund før alt blir knust.
Hold den litt på skeiva, ha litt fleire frø oppi. Då vil gravitasjonen dra dei mot eine kanten med frø og knivene vil alltid treffa. det tar sjølvsagt litt tid. Bolla på vera 100% tørr også.
:o hm..... litt dumt spørsmål fra en lite kokekyndig..... men hvorfor må du knuse linfrøene? Jeg lager knekkebrød uten å knuse dem. Er det galt?:confused:
Nei, det vil jeg absolutt ikke si! Erfarte selv i dag at å bake Lollypop-brødet (bare for å ha et eksempel) uten å knuse frøene går helt fint, ihvertfall for meg og min stekeovn. Så om du får et bra resultat med hele linfrø, er det bare å fortsette som før. ;) :D
I microbrød på 2 minutter skal du bruke "mel" lagd av frø. Jeg har kjøpt kaffekvern, som vist lengre oppe i tråden. Kverna er jeg kjempe fornøyd med. Forresten er brødet og godt.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.