Bare lurte paa om jeg kan spise en hel paprika paa induksjon. Eller blir det for mye karber?
Sliter veldig med a faa i meg gronnsaker, siden jeg er veldig lite glad i kokte gronnsaker. Prove a tvinge meg selv til a prove, men eneste jeg opp nar er att etter en stund brekker jeg meg.
Kan spise avocado, tomater, paprika,salat, brokkoli av og til men er mer tvang. Men tomater og paprika er jeg litt usikker paa nar det gjelder karber, siden jeg har hort du skal vaere forsiktig med dem.
Har du en øvre grense for hvor mye karber du skal ha i deg?
Om du kan spise en hel paprika vil være avhengig av hva annet du har spist samme dag, og selvfølgelig hvor stor den er;).
Den grønne er best, minst karber.
Matvareguiden.no er fin til å slå opp matvarer du er usikker på.
Anbefaler deg å steke grønnsaker, eks squash, paprika og sopp i biter. Stek det i godt med smør, og krydre med det du mått ønske. Raskt og kjempegodt!
Vel under 20 er planen. Som regel spiser jeg en salat til lunch, og egg og bacon til frokost. Syns det blir lite karber av det. Sa tenkte det var greit jeg aat en del til middagen.
Siden jeg er sa kresen blir det let og bruke tomat eller paprika til middag.
Takk for svar, skal sjekke matvaretabellen, saa faar vi se hvordan det gaar:)
Selv hadde jeg ikke brydd meg om den lista. Dvs jeg hadde brukt den som veiledning, men ikke unnlat å spise paprika fordi det ikke står der.
Poenget med lista er jo å ha oversikt over varer med lite karbo så man slipper å telle og veie (bare forholde seg til dl som er et ganske unøyaktig mål i mine øyne).
Om man istedet veier og teller karbo, og ser at man kan tillate seg litt paprika ser jeg ikke problemet med det. Det er tross alt en grønnsak det er snakk om.
På den annen side er jeg også enig i at man skal forsøke å følge reglene for den kuren man har valgt så godt man kan, og enda litt til. Tror mange "unner" seg selv mye som kan ødelegge "dietten". Kanskje uten å forstå at en saboterer for seg selv.
Nå er det som sagt litt andre regler for induksjonsfasen i Atkins. Man kan gjerne velge å se bort fra lista, men da følger man ikke kuren. Og induksjonsfasen er jo viktig for de forskjellige opptrappingene som følger etterhvert.
Forøvrig står paprika på lista, men jeg ville nok variert med litt andre grønnsaker i tillegg for å dekke flere næringsstoffer.
Skumma lista nettopp og så det ikke. Sent på kvelden, så det nå:).
Det er en annen forfatter, men prinsippene for ketolyse, skaldeman (de strenge variantene) og Atkins er jo omtrent de samme. De har sine ulikheter på noen små felt, men enhver slankeforfatter ønsker vel å komme med noe eget:p.
Selvfølgelig, man har man først bestemt seg for å følge en retning bør man følge denne og ikke plukke de rådene som passer best og er enklest å følge. No pain no gain osv.. :rolleyes:
Jeg synes de er så like jeg, så jeg kan nesten ikke komme på noe som kan sees på som juks om man stjeler råd/tips fra en av de andre diettene. Det eneste jeg kommer på er søtning, som ikke er anbefalt på Skaldeman, men som man kan bruke på de andre.
Men en ting er jeg totalt enig med deg i, og det er no pain no gain!!!:):)
Igjen må jeg påpeke at Atkins er mer spesiell(sepsifik) enn de andre, med sin trappestrinnsmodell.... Ketolyse/skaldeman/LCHF kan man nok trikse og mikse litt med, og også atkins når man har kommet til fase 3 og 4. Men de to første fasene bør man følge ganske slavisk
Prover å folge lista så mye så mulig. Hadde lyst på fylte paprika:) Jeg vet att paprika står på lista, men syns jeg lest att paprika og tomat skal du vaere forsiktig med.
Ikke tenkt å spise paprika hver dag altså, hehe:) men lurte på om en hel på engang ble for mye. Og hva andre på induksjon har erfart.
Vert på induksjon i over 3 uker, ned 4 kg (opp 1:mad:) så 3 til sammen.
Men... de trenger da ikke være kokte! Rå, dampet, stekt, most - suppe, gryter, ikke nødvendig å spise en eneste kokt grønnsak - det har ikke jeg gjort, i alle fall. :cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.