Jeg lurer bare på om det er noen som har samme erfaring, eller om det er noe elementært jeg gjør galt.
Jeg har alltid hatt høyt kolesterol.
Har alltid fått beskjed om å kutte ned på kolesterolet, og da har det blitt værre og værre. Når jeg har økt fettmengden har det ofte blitt litt bedre.
Så da tenkte jeg at lavkarbo sikkert var perfekt.
Fikk prøvesvarene hos legen i dag.
Det dårlige kolesterolet hadde økt fra 6 til 8.
Det gode hadde gått bittelitt ned, men det var ubetydelig mengde.
hun anbefalte at jeg kanksje kunne prøve å kutte litt ned på egg, og skifte ut en del av smøret med feks olivenolje.
I tillegg anbefalte hun litt nøtter og litt frø om jeg tålte det.
Er jo ganske mye smør og egg i dette kostholdet, og når jeg ikke tåler korn i det hele tatt, synes jeg at egg og smør er gode alternativ.
Har prøvd å spise litt med kjøtt, men jeg sliter ettersom jeg synes det er greit en gang om dag, og det er det.
Hvorfor skjer dette?
Trodde egget var friskmeldt?
Og smør trodde jeg var greit så lenge det var meierismør og ikke margarin.
Jeg spiser en god del fete oster, samt bruker en del fløte/ rømme/o.l. (greit alternativ til saus)
En ting som slo meg umiddelbart etter jeg fikk summet meg litt var;
Hva med kaffe?
Er det ikke en noen som plages med at kroppen slår ut disse "insulinblokkene" når de drikker kaffe?
Jeg drikker en del av denne lavkarbo cafè au lait (egg, smør, kaffe). Samt bruker en del fløte i kaffen.
Kan det være at det ikke er helt heldig for meg?
At det skjer noe med insulinet som gjør at fettet lagres?
Eller finnes det andre grunner til at kolesterolet øker?
nei og nei, og jeg som virkelig begynte å like denne maten!
(for ikke å snakke om smør! Endelig har jeg en god grunn til å ete smør, som jeg elsker, når andre sier "Isj... smør!")
Jeg fant ikke noe ang dette i trådene til Torkil.
Pål finner jeg ikke i det hele tatt.
Får søke litt videre rundt. Men synes liksom det ser ut som de alle fleste får lavere kolesterol...
Jeg har spist lavkarbo i ca 3mnd. Altså fra slutten av mai sånn ca.
Da jeg begynte var kolesterolet tett under (5,6 eller no sånn).
Prøvene tatt i slutten av juli var på 6.
Og de jeg tok få for 14 dager siden var på 8.
Altså en jevn øking:(
Greddy:
Det er desverre legen som er mer opptatt av det en meg.
Og jeg har blitt "foret" med kolesterolsnakk fra div leger opp gjennom tidene.
Desto mer jeg leser, desto mer stiller jeg spørsmål ved ang div myter om kolesterol.
Men det er et evig mas fra legene om akkurat det.
Vi har høyt kolesterol i familien. Så jeg har blitt "truet " med medisiner gang på gang.
Nå tipper jeg at legen ønsker å følge litt ekstra med ettersom jeg har startet på en ny medisin, som kan slå seg ut i ekstra høye kolesterolverdier dersom man ikke tåler den.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.