< Tilbake til oversikten

Knutekål? Fortell alt om den!

#1

Yonah sa for siden:

Jeg kjøpte knutekål nå for å lage røsti av etter en oppskrift som ligger her inne og så en tråd der Trillian sa hun lager mos av den og noen knasker den rå.

Så nå lurer jeg på hvordan man lager mos og også andre bruksområder. Nå har jeg skjønt at kålen ikke kan lagres langt utover vinteren, så da vil jeg gjerne spise masse av den nå og heller spise andre ting siden. Akkurat nå sitter jeg og knasker noen biter rå og jeg kan bare ikke vente med å prøve de til dip.


#2

arnakristin sa for siden:

Hei,


#3

Carisma sa for siden:

Jeg testet engang å lage potetgull av knutekål (frityrstekt). Det gikk overraskende bra :rolleyes:


#4

Yonah sa for siden:

Jeg laget gratinert knutekål fredag kveld, på samme måte jeg lager gratinerte poteter og dette var det eneste som kunne ligne på smaken til gratinert potet. Gratinert blomkål mm er og blir gratinert blomkål. Men gratinert knutekål var virkelig snadder. Det ble nok noen karber da, fordi jeg brukte 200g + fløte( den målte jeg ikke opp).


#5

Kanutten sa for siden:

Kjøpte knutekål i dag. Tenkte jeg skulle prøve lage baccalao med knutekål mellom lagene istedet for poteter.. Er enig med deg som sier at blomkål ER og BLIR blomkål.. :o Jeg fant tidligere ut at stengelen på brokkoli ikke smaker sååå mye brokkoli som bukettene gjør, men i likhet med flere her på lavkarbo er jeg temmelig lei av både blomkål og brokkoli... :(


#6

Yonah sa for siden:

Knutekål er godt ja. Veldig godt å knaske som man før ville valgt gulrot eller kålrot.

Ellers går det i strimlet rødkål her for tiden, veldig godt, knasende og ikke så verst på karboinnholdet.


#7

Karissima sa for siden:

Hadde vært fint å høre hvordan det ble . Har nemlig 2 pk med baccalao i fryseren som bør brukes snart men hva er egentlig knutekål :rodme:

Fant ut av det


#8

Kanutten sa for siden:

HER står litt...


#9

Karissima sa for siden:

Takk :D


#10

krokodillen sa for siden:

DET skal jeg prøve! Gratinert potet er snadder, og jeg har en knutekål i kjøleskapet.


#11

Okie sa for siden:

Snublet over knutekål i dag når vi var en tur til Larvik for grønnsaker. Aldri hørt om den før. Var smaksprøver å fy den var GOD!!! og så søt den smakte. Jublet da jeg kom hjem og fant ut at karbo ikke er ille heller:D

Hurra må kjøpe fler!


#12

Kanutten sa for siden:

Knutekål er knallgodt!:sikle:


#13

Okie sa for siden:

Jepp, tror den har blitt favoritten min :-)
Har foreløpig bare smakt den rå. Mister noe av smaken når den er oppvarmet leser jeg. Blir den mer anonym da? (altså smaker nesten ikke noe)


#14

marjusen sa for siden:

Er dette sesongprodukt? Er den lett å få tak i?


#15

ani-dalh sa for siden:

Nå ble jeg virkelig glad, har i alle år elsket knyekål. Skal absolutt på torget i morgen for å shoppe


#16

Tidl. medlem sa for siden:

Knutekål er sesongprodukt. Nå på slutten av sesongen er den litt vanskeligere å få tak i. Fås kjøpt på torget og i matvarebutikker med godt utvalg. Den finnes både i rød-lillafarge og som grønn-hvit.

Jo lavere, jo bedre. Er den høyere enn den er brei så dropp å kjøp den, da har den vokst for sakte og er ikke så god.

Det smaker som en blanding av vannmelon og kålrot. Den hvite er saftigst og den røde har mest smak. Begge kan spises og tilberedes både varme og kalde, men den hvite er best rå; Råkostsalat, vanlig salat, i taco, snacks med eller uten dip etc. Den røde er best oppvarmet; Kokt, i wok, som mos etc.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.