< Tilbake til oversikten

Magnesium

#1

Snorkfrøken__ sa for siden:

Hei

Har hørt at man skal ta kosttilskuddet magnesium på lavkarbokur. Kan noen forklare meg hvorfor? Nå er det innkjøpt men jeg trenger en kort forklaring på hvorfor det er viktig.

Jeg er litt ny på dette opplegget..:)


#2

Kitt sa for siden:

Hei
Kalsium er ikke tilsatt ketolysetablettene for behandling av beinskjørhet, men fordi ketoner som utskilles med nyrene er negativt ladede og trekker calsium med ut i urinen. Kalsium er altså tilsatt for ikke å komme i negativ kalsiumbalanse.
Etter slankekuren og spesiellt etter overgangsalderen er høyere doser med kalsium kombinert med D-vitamin viktig.
Kalsium øker risikoen for leggkramper, magnesium virker motsatt, derfor magneisum om kvelden (og fordi en del opplever å sove bedre med magnesium om kvelden)
Ketolysetablettene er som tidligere nevnt skreddersydd for kostindusert ketose.
Vennlig Hilsen
Torkil :)

Hei
I tillegg til magnesium har også omega III god effekt på leggkramper, og i mindre grad E-vitamin i høye doser.
Ketolysemagnesium er utmerket å fortsette med etter kuren. Det har innvirkning på veldig mange enzymer i kroppens forbrenning.
Leggkramper er tegn på relativ mangel på magnesium.

Til deg med leggkrapmer: Forsøk i prioritert rekkefølge

  • Magnesium
  • omega III tilskudd
  • E-vitamin

Vennlig Hilsen
Torkil

Dette er det dr. Torkil sier i hvert fall! Kommer ikke inn på ketolyse.no i kveld(?), men det står litt der også!


#3

aktivjente sa for siden:

Mangel på magnesium kan gi kramper (urolige ben når du legger deg), søvnløshet, depresjon,diare eller muskelsvekkelse. Kilde: vanlige urter for vanlige plager

Spiser du grønne grønnsaker, nøtter, egg, fisk (og drikker mye farris) får du i deg det du trenger. Jeg er livredd vitaminpiller etter at min stefar døde av leverkreft (han spiste dog et helt alfabet hver dag :) ). Det går helt sikkert fint å spise magnesiumpiller, dersom man ikke tar for mange!


#4

aktivjente sa for siden:

Det er forresten masse Kalsium i avokado (og i grønne grønnsaker- heia brokkoli :))


#5

Snorkfrøken__ sa for siden:

Takk for svar.. da er jeg klokere... Det er litt greit å vite hvorfor når man utfører noe..hehe


#6

Rin sa for siden:

Helt enig med deg - både hva angår kosttilskudd og faktisk kosthold er det alltid en fordel å skjønne hvorfor man skal gjøre det ene og ikke det andre!

Poteter, brød og andre kornprodukter er "folk flests" store magnesium-kilder, så når man legger om kosten på denne måten er det fort gjort å få merkbart mindre av det enn før. Nøtter og spinat er gode magnesiumkilder, men det skal jo gjerne litt til å spise tilsvarende mengder av disse som man tidligere spiste brød og poteter. :)


#7

Snorkfrøken__ sa for siden:

Og der fikk jeg mer input, takker:)
Nå kan jeg svelge magnsiumtab. og skjønne hvorfor de er viktige:)
Dette er et genialt forum med hjelpsomme og koselig mennesker.
Takker alle sammen:)


#8

aktivjente sa for siden:

Jeg lurer litt på noe vi prøver å leve på ren mat, sunn mat, som gagner vår helse. Er det ikke litt rart da at vi må tilføre de viktige stoffene gjennom tabletter?

Jeg er veldig for det å spise i seg alle de stoffene kroppen trenger, og trodde jeg gjorde det. I går kveld hadde jeg imidlertid småtendenser til urolige bein. Spiste brokkoli og kylling til middag, og drakk 1l. farris, så jeg trodde jeg hadde fått i meg nok.

Er det bare i begynnelsen (når man er nede i kun 15 karber) at man trenger vitamintablettene? Erfaringer?


#9

Gerd sa for siden:

Det har mye med hvordan f. eks. grønnsaker blir dyrka nå i dag, i forhold til før. Industrielt, gjerne i utmagra, skrinn jord. Så skal det helst vokse fort.
Næringen i grønnsaker er ikke så god i dag, som i "gamle" dager :)

Og på ketolsysekuren er tablettene ment for å tilføre det kroppen ikke får via mat, og fordi det spesielt i starten går "fortere gjennom kroppen"


#10

Snorkfrøken__ sa for siden:

Det er et veldig bra innspill. Som du ser kan jeg for lite til å svare:)


#11

aktivjente sa for siden:

Ikke for å være vanskelig, men jeg kjøper kun økologisk mat. Da bør vel næringsinnhildet være bra?

Må vel bare kjøpe magnesiumtabletter, skjønner jeg. Og ser andre steder på forumet at 300 g. per dag er nok. Men hvor lenge trenger jeg å ta dem?


#12

Kitt sa for siden:

Sorry, babe, at maten er økologisk betyr ikke at næringsinnholdet er spesielt høyt, bare at maten er produsert uten noe som helst kunstig være seg gjødsel eller farge eller andre ting!

Så lenge du er i ketose, bør du ta tilskuddene doktoren selv anbefaler. Det er jo bare for å sikre at du har best mulig utbytte av kuren og unngår enkelte bivirkninger, ikke noe annet!:)


#13

Carisma sa for siden:

Nyere forskning har vist at økologisk mat tvert i mot har lavere næringsverdi enn "tradisjonellt" dyrket mat.


#14

Kanutten sa for siden:

Kan jeg godt tenke meg... Å bruke noe som i utgangspunktet er utarmet til for/gjødsel for ny mat sier seg selv at det blir trasige tider...


#15

Kitt sa for siden:

Nemlig!:)
Men mange vil liksom ikke tro det!:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.