Hvor mange karbo ligger dere på til dagen? Og hvilken mat får dere karbo fra?jeg hadde tenkt å gå på lavkarbo, ikke på ketose.. Men når jeg sjekker med ketostix er jeg nesten alltid i ketose. Er det sånn at jeg kan feks ha litt mais i salaten ? Spise litt andre grønnsaker enn brokkoli?
Jeg er litt usikker på hvor mange karbohydrater jeg får i meg hver dag. Er nok litt ulikt, men kan tenke meg gjennosnittet er på ca 50-60 i døgnet.
Kjenner det er lett å komme i ketose dersom jeg ikke passer godt på.
For å unngå det så spiser jeg bl.a.frukt,fiberrik,gulrøtter, mais, havregryn. Jeg passer på å ikke få i meg alt på en dag, men bytter litt på hva jeg spiser. Blir nok som oftest litt frukt som jeg har i shakene mine.
Jeg er også blant dem som kommer lett i ketose; FOR lett. Jeg liker ikke være i ketose da jeg føler meg skikkelig syk når jeg er det. Og jeg HAR prøvd vel og lenge for å se om det ikke skulle gå seg til, men nei da. Så jeg ligger på ca 50 karber; rett over grensa mi for ketose som jeg har lagt merke til er på ca 40.
Jeg spiser knekkebrød så snart jeg kjenner at jeg nærmer meg ketose...:p
Jeg tror du trygt kan spise mais.. Jeg spiser tom hvetemel!! :eek: :p I små doser vel og merke..
Jeg ligger på ca 50-60 g karber om dagen. Jeg har ikke sticks så vet ikke når jeg er i Ketose, med unntak av litt hodepine (som jeg aldri har vært plaget med).
Får karber fra fiberrik, fedonbrød, bønner/linser og yoghurt/Skyr. Spiser også noen under-jorden grønnsaker. Absolutt mais i salaten :)
jeg teller ikke så nøye. men i salaten har jeg mais, annanas, tomat, agurk og av og til litt vannmelon.. er jo ikke mange grammene av hver. d er veldig lett å komme i ketose synes jeg.. men ammer så skal litte ganske godt over ketosegrensa mi. så jeg spiser også 2 fiberrik hver dag og av og til(ikke hver dag) et eple eller yoghurt :)
Det varierer ettersom jeg av og til spiser linser eller bønner til middagen så de dagene blir det jo litt mer enn ellers. Men jeg tror jeg holder meg under Lutz' grense på 72 til vanlig i alle fall, har tatt stikkprøver innimellom og havner da på rundt 50-60 ofte.
så jeg kan spise såpass altså :) vet det er forskjellig fra folk til folk hvor mye en tåler, men går dere ned på så masse kh? :)
Jeg spiser 2fiberrik til frukost, salat med dressing til lunch, kjøtt med salat el stekte grønsaker til middag og eggerøre, røkt laks og spekemat til kvelds (eller 2 Fiberrik)... Det hender jeg knasker litt sukkerfri 86 % sjokolade :D drikker masse pepsi max og litt lilla lackerol..
er jo lite kh i de sistnevnte, men kommer i ketose av denne kosten.. men da kan jeg spise litt mer med god samvittighet da :p
Tja... Det var det da. :) Jeg har ikke noe særlig å gå ned og står i grunnen ganske stille med en bmi på 22,9 for tiden. :) Vurderer litt hva jeg skal prøve for å gå ned et par kg til, men det er egentlig bare tull.
Jeg prøver å ligge rundt 50, varierer veldig, aldri over 100. Prøver å unngå det som ligger over 5 g pr 100g, men sånn rundt der. Spiser for det meste egg/kjøtt/grønnsaker og alle mulige meieriprodukter og masse masse ost. mmm... Spiser rugsprø innimellom, og frukt nesten hver dag, men ikke ubegrenset. Prøver å drikke vin i stedet for øl. Også tillater jeg meg litt ekstra innimellom hvis jeg har skikkelig lyst, men ALDRI "vanlig" sukker. Men kanskje litt sushi eller frukt med mye sukker av og til. Ikke hver dag, men et par ganger i uka. Og det har fungert bra for meg, men nå har jo jeg mye å ta av da.
Jeg går sakte men sikkert ned. Hovedmålet mitt var å finne et kosthold som passer for meg og som jeg trives med. Det har jeg har funnet . Går ikke fort nedover og har som mål og gå ned 10 kilo i året. Mange vil nok syns det er for lite men jeg trives så utrolig godt slik jeg spiser nå og føler ikke at jeg spiser noe slankediett. Koser meg veldig hver eneste dag og savner absolutt ingenting når det gjelder mat. Så lenge jeg går ned i vekt så kommer jeg til å fortsette slik jeg gjør nå.
( og når jeg ikke skal gå ned i vekt mere så blir det å fortsette med samme kostholdet som nå ,)
Akkurat det samme med meg. Går sakte ned, men har tilnærmet normalt kosthold som ikke krever så mye planlegging. Føler også at jeg spiser sunt, med mer grønnsaker enn jeg noen gang har spist. Det er mulig jeg spiser litt mer fett enn Fedon anbefaler, og litt mindre karbohydrater. Jeg har mål om 8 kg, og er litt over halvveis (siden 18 juni). Har gått ned 400 gram/uke i gjennomsnitt, så det tar tid :)
Jeg kommer veldig lett i ketose, så det er egentlig noe jeg tenker så mye på. I starten lå jeg aldri over 15 karber om dagen, men det gikk treigt, og derfor økte jeg karbene litt. Nå ligger jeg på mellom 20-30 karber om dagen, men jeg kan også en gang i blant ligge på opp til 50. Jeg er ikke så nøye på det som jeg var før, men jeg begrenser meg samtidig litt. Jeg har nå gått ned over 10 kg siden juli, uten at jeg har vært så veldig streng på noe som helst. Jeg spiser gjerne en Atkinsbar om jeg vil det, og jeg kan spise kålrabistappe om jeg vil. Jeg koser meg med maten, og det merkes! :)
Jeg har ikke regna, men rundt 20-30 gram på en god gjennomsnittsdag. Utover det prøver jeg å holde meg under 72gram (Lutz) fordi jeg tror at det er sunt å holde seg der. 72 tilsvarer vel rundt 6-7 brødskiver?
Nå går jeg ikke særlig ned lenger, må nok inn i ketose for å hoppe videre ned i vekt.
Mais er nok ikke det første jeg ville tydd til for å øke karbonivået... Den gir ekstremt rask bodsukkerstigning. Bruk heller løk, paprika, belgfrukter, fiberrik/rugsprø osv.
No veit eg ikkje om det er noko aktivitet på denna tråden, men eg prøver :)
Eg har gått på ketolysekuren siden april, men merker at no har eg begynt å slippe inn litt fleir Kh i kostholdet igjen.
Er veldig glad for å sjå at det ikkje betyr slutten på eit lavkarbokosthold :)
Spiser ikkje brød, pasta, poteter eller snop, men liker godt gresk yoghurt med litt honning og under-jorda grønnsaker, så derfor ligger eg no på rundt 50 kh om dagen :)
50 gr om dagen er jo fremdeles ikke så mye. Høres ut som du har funnet den balansegangen som du trives med.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.