< Tilbake til oversikten

Blomkålgrateng

#1

Dilly sa for siden:

Åh, denne ser god ut :sikle:

Oppskriften er sånn:
500 g blomkål
1 l grønnsakbuljong (til koking)
100 g bacon (eller mye mer)
150 g sopp
1 ss smør
2 dl rømme
1/2 presset hvitløkbåt
salt
pepper
1 ss revet ost (eller mye mer)
1 ss hakket persille
1 ss gressløk

Sett stekeovnen på 225 grader C.

Smør en ildfast form.

Rens kålen, og skjær i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter til de knapt er møre. La kålen renne av og legg den i formen.

Skjær bacon og sopp i små biter.

Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp.

Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Oppskriften kommer fra dinmat.no


#2

sirimor sa for siden:

ÅÅ ja..! Den så kjempegod ut! Takk for oppskrift:)


#3

Akeleie sa for siden:

Takk for tipset! :) Min står i ovnen nå, så får jeg håpe den er like deilig som den ser ut.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.