
Dilly sa for siden:
Åh, denne ser god ut :sikle:

Oppskriften er sånn:
500 g blomkål
1 l grønnsakbuljong (til koking)
100 g bacon (eller mye mer)
150 g sopp
1 ss smør
2 dl rømme
1/2 presset hvitløkbåt
salt
pepper
1 ss revet ost (eller mye mer)
1 ss hakket persille
1 ss gressløk
Sett stekeovnen på 225 grader C.
Smør en ildfast form.
Rens kålen, og skjær i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter til de knapt er møre. La kålen renne av og legg den i formen.
Skjær bacon og sopp i små biter.
Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp.
Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Oppskriften kommer fra dinmat.no