Vet ikke helt om dette er riktig sted å poste dette men jeg prøver, så får dere bare henge meg opp om det er feil.:)
Jeg har kjøpt kyllingfilèt i Sverige, men ble nå veldig overrasket når jeg så at de har hatt sukker i den (!)
Jeg lurer da på: er dette vanlig i Sverige? Risikerer jeg å kun finne sukkerfilèt om jeg vil handle der igjen, eller var jeg bare uheldig med valg av merke? :confused:
Jeg vet jeg burde ha lest på pakken før jeg kjøpte men jeg antok at kyllingfilet kun inneholdt nettopp kylling:)
Ja man skal se godt etter på kjøttvarene der. Har i tillegg til kylling også fått bacon med druesukker. Kreatine mener jeg merket var. Har byttet til Tulip som er sukkerfri.
Kyllingen jeg kjøpte husker jeg ikke navnet på med det var en 2 kg pose i hvit plast. Opprinnelig fra Danmark mener jeg å huske.
Nå kjøper jeg kylling fra Gullfågeln.
Merkelig at det stappes inn sukker overalt. :confused:
Unaturlig slank: det stod ikke oppgitt mengde, men det stod null karbohydrater på næringstabellen så det er nok ikke snakk om store mengder. Virker helt unødvendig da. Da har man lært å sjekke innholdsfortegnelser også gitt:)
Ja, hvis det står 0 i næringstabellen kan det vel ikke være store mengder, men man bør kanskje regne 1 for sikkerhets skyld. Når det er under 1 er de visst ikke pliktige til å oppgi det. På baconpakka mi sto det at det var druesukker, men ingen næringstabell desverre.
Du kunne jo ha gitt bort baconet, da! Er ikke alle som er fanatiske, vet du!;)
Men det er skrekkelig irriterende at de bruker sukker til alt. Skulle tro man i 2010 var mer opplyste enn at det skulle være nødvendig å behandle mat sånn!:(
Jeg leste faktisk Skaldeman at han anbefalte flesk fremfor bacon pga mindre tilsetningsstoffer og kjemikalier, men det falt meg ikke inn at sukker var en av disse.
Ja, jeg leter ofte etter ferskt flesk og ikke lettsaltet. Rent og fint uten salter og alt annet. :)
Finner jeg det ikke så kjøper jeg tynnribbe og ber de skive den for meg. Ribbe har de i Sverige hele året.
Det er vanslig å sprøyte inn sukker og salt-lake i blandt annet kylling for å få filetene til å se større ut enn de egentlig er. Veldig vanlig i EU land, og pga det har vi fått løsere regler på det her i norge også. En av mange "fine" ting med unionen.... :cool:
Det er ikke bare på grunn av størrelsen filetene settes inn med "lake". Det er også for å gjøre kyllingen mør og saftig.
Jeg har massevis av kylling i fryseren nå, der er innholdet av kylling 98% om jeg ikke husker feil. De siste 2% er da denne laken, som består av stort sett vann, litt salt og en ørliten andel druesukker.
Jeg mener å huske at svenskenes Eldorado er den fileten det er mest kyllin og minst lake i. Den er også billigst. Dog er ikke stykkene så store og fine som f.eks Rose Poultry eller Gudfågeln.
Rose Poultry er forøvrig stort sett halal-slaktet kylling.
:confused: Da har de bommet stygt! Jeg syns den blir veldig tørr i forhold til fersk kylling. Har også funnet ut at det ikke lønner seg å kjøpe den svenske. Kjøper heller fersk til 99 kr kiloen på Rema eller Coop og fryser ned selv.
Oj, det er den jeg kjøper det! Har ikke ramlet meg inn å se på innholdsfortegnelsen på den engang. :o Jeg gjør det på bacon, men det har ikke vært i tankene mine på kyllingfilet. Og jeg spiser jo også ganske mye av det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.