Marianne sa for siden:
4 porsjoner
1 stor løk, skrelt og hakket
2 ss olivenolje
4 middels squash
1 hvitløkbåt, finhakket
4 middels gulrøtter, skrelt og skåret i fine terninger
1 ts revet frisk ingefær
1,6 dl hakkede bløtlagte mandler eller rå uoppbløtte macadamianøtter
Smak til med salt og pepper
Varm opp stekeovnen til 190 grader.
Sauter løk 5 minutter i oljen i en middels stor stekepanne. Del squashene på langs og bruk en skje til å fjerne den myke kjernen for å gi plass til stuffingen.
Skjær opp den myke kjernen på squashene og tilsett løken sammen med hvitløk, gulrøtter og ingefær. Legg på lokk og sauter forsiktig i ca. 10 minutter til grønnsakene er lett møre. Ta pannen av varmen og tilsett de hakkede mandlene eller macadamianøttene og smak til med krydder.
Legg squashskallene i en grunn oljet ildfast form og fyll dem med gulrotblandinen. Legg å lokk og la det steke 30-40 minutter. Serveres straks.
Fra boken PH-mirakelet, Hilt & Hansteen