< Tilbake til oversikten

Ost og skinkemuffins

#1

*Flatula* sa for siden:

Sønnen vår blir 4 år nå i september. Driver å planlegger mat og kaker.
Kom over ei oppskrift ei bok jeg har (Barnas Beste Partybok :D), på Ost og Skinkemuffins.

Den består av alt jeg kan spise, bortsett fra at det er hvetemel i oppskriften (3 dl)
Hva kan jeg bytte ut det hvetemelet med? :)


#2

Matglad sa for siden:

Jeg er ingen ekspert på omgjøring av bakeoppskrifter. Det som ofte brukes i lavkarbobakverk er philidelfia ost, rømme og cottage cheese. Du må jo ha noe som erstatter mengden som blir bort i forhold til melet. Videre brukes ofte Johannesbrødkjernemel eller Fiberhusk til å binde baksten sammen.

Ellers så finnes det helt sikkert muffinsoppskrifter her inne du kan benytte, som er uten mel. På flg blogg har jeg også sett oppskift på tilsvarende muffins:

lchf-bloggen.blogspot.com/

Sitter selv og planlegger en bursdagsmeny til i morgen. Her vil gjestene få servert god lavkarbomat uten å vite det selv, hehe :).

Lykke til!!



#4

*Flatula* sa for siden:

Åå. Takker folkens.. Da vet jeg mer. Jeg har jo BakePro (Proteinpulver fra sverige) Men går nok for noe annet

Men den oppskriften Idamor så skikkelg godt ut, takker :)


#5

*Flatula* sa for siden:

Matglad: Lykke til i dag :-D


#6

Yonah sa for siden:

Altså, hvis det er slik jeg forstår muffins basert på mel og med ost og skinke som fyll, da tror jeg neppe det blir det samme med noen bakemiks, hvetemel har helt andre egenskaper. Har du oppskriften så vi kan få sett?

Det går an å lage eggebaserte, men det blir miniomeletter og IKKE melmuffins og det er jo to helt vidt forskjellige ting.


#7

*Flatula* sa for siden:

3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 egg
1 dl rapsolje
1 dl kesam
100 gr. revet ost 200 gr skinke
24 muffinsformer.

Det består den av ;)


#8

Zincite sa for siden:

Nille har lagt ut oppskrift på nøtte og ostemuffins. Skulle tro det går veldig fint med skinke i disse, og kanskje noen større ostebiter i tillegg til den revne osten?

Disse synes jeg ikke smaker omelett, selv om det er egg i dem :)


#9

Yonah sa for siden:

De er veldig gode, men jeg får ikke lurt mine barn til at dette er like godt som de med mel.. Det smaker definitivt frø av disse. Men de kan absolutt anbefales! Jeg har lurt på om jeg skal prøve disse, men bytte ut noe av frøene med glutenmel.. Noen ganger kan det være kjekt med praktisk turmat som tåler flere timer i romtemperatur.


#10

Matglad sa for siden:

Tusen takk for det Flatula.

Selskapet ble helt supert og maten gikk ned på høykant. Menyen bestod av flg lavkarboretter:

  • laks og aspargesform med egg og fløte
  • muffins med skinke, bacon og ost
  • marinerte kyllinggrillspyd
  • chicken nuggets
    med diverse godt lavkarbotilbehør. Alle gjestene spiste med glupsk apetitt og ville til og med ha oppskrifta. De mente t.o.m. at chicken nuggetsene var bedre enn de på Mc D.

Jeg nevnte ikke noe om lavkarbo, men hvis noen skulle antyde at lavkarbomat er kjedelig, kan jeg jo bare spørre om de likte maten i min bursdag, hehe :).


#11

Yonah sa for siden:

Så artig å lese Matglad!

Hva hadde du utenpå nuggetsene? Bacongull?


#12

Matglad sa for siden:

Ja, jeg hadde Bacongull. De var til og med så stor suksess at det var noen av de yngre gjestene som lurte på om tante og onkel skulle spise opp resten selv dagen etter, eller om kanskje de kunne få med seg resten hjem, hehe :). Det tok jeg som et kompliment!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.