< Tilbake til oversikten

Sukkerfritt : Mørk sjokolade. Hva er det egentlige karb.innholdet?

#1

Nupsida sa for siden:

På Sukkerfritt sin mørke sjokolade står det næringsinnholdet slik:

Næringsinnhold pr. 100 g: Energi 455kcal, Protein 6 g, Karbohydrat 50 g (hvorav sukkerarter <0,5 g og sukkeralkoholer 48 g), Fett 34 g.

Hvor mye karber er det egentlig i denne?
For var ett eller annet med sukkeralkoholer at de kunne trekkes fra? skjønte ikke dette helt :/

Help me? :D



#3

Gerd sa for siden:

2 gram karber. Sukkeralkoholer trekkes fra.


#4

Nupsida sa for siden:

Ååå, tusentakk for hjelpa snupper :D


#5

hmmm sa for siden:

Men ikke spis hele! Da blir du stuck på do ganske lenge ;-)


#6

Lillemeg1 sa for siden:

Ikke nødvendigvis. Jeg blir ikke dårlig i magen av den, kanskje litt kvalm om jeg spiser for mye.. men ikke noe verre enn at jeg ikke orker noe annet spisende på noen timer.


#7

Nupsida sa for siden:

Var slik jeg og reagerte :)
Men.. visst man spiser en av disse sjokoladene når man er på kuren. Hvilken konsekvenser får det på kuren? Hvorfor kan man ikke spise disse heletiden? (for å sette det på spissen, har ikke tenkt å bare leve på slike selfølgeli ;) )


#8

Gerd sa for siden:

Kunstig søtstoff kan være vektbrems.

Og kunstig søtt kan opprettholde søtbehov

:)

Ketolysekuren er basert på vektnedgang med mat. ;)


#9

Nupsida sa for siden:

Takk for svaret ;) HAr lurt på det en stund ser du :P


#10

sistegang sa for siden:

Gjelder dette alle sukkeralkoholer? Jeg trodde sorbitol var sukkeralkohol og den gir vel økt blodsukker, men maltitol gjør det ikke. Noen som veit hvor jeg kan finne ut av dette?


#11

Hedda76 sa for siden:

2 karber, på 100 gram. Veier sjokoladen 100 gram? Hvis ikke, blir d jo mindre faktisk :)


#12

Kitt sa for siden:

Gjelder ikke sorbitol/xylitol feks, men de brukes heller ikke i denne sjokoladen!

Noen mener også at malitol gir blodsukkerstigning, men det må være individuelt til en viss grad, for det skjer ikke hos meg!:p


#13

Lillemeg1 sa for siden:

Den veier vel 74 gram om jeg ikke husker feil. :)


#14

Nupsida sa for siden:

den veier 75 gram ;) så blir 1,5 per sjokolade :)



#16

marjusen sa for siden:

Lurer jeg også på. Står følgene nederst:

Ingredients: Cocoa solids 50% to 60%, Oligofructose*, Erythritol*, Cocoa butter, Lecithin, Natural flavors

*Oligofructose and Erythritol are natural sweeteners derived from plant ibers which have a negative effect on blood sugar, do not support the growth of yeast, i.e. candida, and have no laxative effect

Litt lenger opp står det også:

Serving Size: 1 bar (1.8oz.)
Servings perbar: 1
Total Carbs: 16g.
Fiber Carbs: 14g.

Total Net Carbs: 2g.

Marius:)


#17

Kitt sa for siden:

Total Net Carbs: 2g.

Sier jo så vidt jeg kan skjønne det vi trenger å vite: sjokkisen inneholder 2 karber pr stk:)


#18

Cherry sa for siden:

Vel, der ligger jo svaret ditt da. Man skal ikke spise sjokolade hele tiden. Spiller ingen som helst slags rolle hvor mye sukkerfri den er. Den er uansett søtet med ett eller annet annet, og de færreste sukkerfrie sjokoladene er sukra med noe helt naturlig, eller med GI null. Man skal ikke stappe kroppen sin med kunstige stoffer, men med ren og naturlig mat.

Konsekvensene kan i ytterste fall bli vektstagnasjon, vektøkning, betydelige mageproblemer og at man forsaker annen sunn mat på kostnad av dette. Stort sett skjer det veldig lite med inntak av en rute eller 5 på en lørdagskveld.

Dessuten er det en grunn til at vi er tjukke da, å det må vi endre. Å spise sjokolade hele tiden er en av disse tingene vi må venne oss av med. Det er faktisk en heller stygg uvane har jeg kommet til, og egentlig kjempeunødvendig ettersom man etter 3-4 uker med god lavkarbo ikke trenger sjokolade, så da trenger man jo eeeeegentlig ikke å spise den bare for å spise den heller ;). Man har to valg; Spise den fordi man ikke gidder å tenke over det, eller tenke over om man egentlig MÅ ha sjokolade, eller om det er hjernen som tror det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.