Marianne sa for siden:
1 porsjon
100 g fast tofu
½ ts olivenolje til steking
Wasabi- og ingefærmarinade
1 ts extra virgin olivenolje
1 ss tamari- eller soyasaus
1 hvitløksfedd, knust
2,5 cm ingefær, revet
1 ts sitronsaft
½ ts wasabipasta
Alfalfasalat
75 g strimlet romanosalat
1 liten tomat I skiver
2 ts finhakket vårløk
1 hvitløksfedd, knust
½ avokado i skiver
½ fennikelknoll, i tynne skiver
25 g alfalfaspirer eller bønnespirer
25 g solsikkefrø
1 ss olivenolje
1 ss limesaft
salt og pepper
Skjær tofuen i lange, tynne strimler og legg dem i en grunn form.
Lag marinaden. Bland olivenolje, tamari- eller soyasaus, hvitløk, ingefær, sitronsaft og wasabi og hell det over tofuen. La det marinere så lenge du kan (gjerne natten over).
Lag salaten: Ha salat, tomat, vårløk, avokado, fennikel og spirer i en bolle. Tilsett solsikkefrø, olje og limesaft. Krydre med salt og pepper og vend godt sammen.
Varm en stekepanne og ha i litt olje. Stek tofustrimlene til de er gyllenbrune på begge sider. Server med salaten.
Karbohydrater: 18,4 g
Fett: 59 g
Protein: 22 g
Fra boka: ”Dropp karbohydratene” av Amanda Cross