< Tilbake til oversikten

Wasabi- og ingefærtofu med sprø alfalfasalat

#1

Marianne sa for siden:

1 porsjon

100 g fast tofu

½ ts olivenolje til steking

Wasabi- og ingefærmarinade

1 ts extra virgin olivenolje

1 ss tamari- eller soyasaus

1 hvitløksfedd, knust

2,5 cm ingefær, revet

1 ts sitronsaft

½ ts wasabipasta

Alfalfasalat

75 g strimlet romanosalat

1 liten tomat I skiver

2 ts finhakket vårløk

1 hvitløksfedd, knust

½ avokado i skiver

½ fennikelknoll, i tynne skiver

25 g alfalfaspirer eller bønnespirer

25 g solsikkefrø

1 ss olivenolje

1 ss limesaft

salt og pepper

Skjær tofuen i lange, tynne strimler og legg dem i en grunn form.

Lag marinaden. Bland olivenolje, tamari- eller soyasaus, hvitløk, ingefær, sitronsaft og wasabi og hell det over tofuen. La det marinere så lenge du kan (gjerne natten over).

Lag salaten: Ha salat, tomat, vårløk, avokado, fennikel og spirer i en bolle. Tilsett solsikkefrø, olje og limesaft. Krydre med salt og pepper og vend godt sammen.

Varm en stekepanne og ha i litt olje. Stek tofustrimlene til de er gyllenbrune på begge sider. Server med salaten.

Karbohydrater: 18,4 g

Fett: 59 g

Protein: 22 g

Fra boka: ”Dropp karbohydratene” av Amanda Cross


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.