< Tilbake til oversikten

Fryst bringebærkake, blir dette lavkarbo?

#1

Spitsy sa for siden:

Fryst Bringebærkake
(8 porsjoner)

Ca 225g Bringebær
3 store egg
1,5[font=&quot][/font] dl sukker ( 11ml natreen/ 1,5 tskje natreen)
3 dl kremfløte
70 % kakao sjokolade. (Lavkarbo sjokolade)

Sukkeret bytter du ut med f. eks natreen/splenda eller annen sukker erstattende middel som er lov på ketolyse/lavkarbo. Eg kommer selv til å prøve flytende natreen.

Garnering
Revet sjokolade evt. Bringebær

  1.  Mos bærene med en gaffel.
    
  2.  Skill plommen fra eggehviten. 
    
  3.  Visp eggehviten stiv. Tilsett halvparten av sukkeret og visp enda litt til.
    
  4.  Visp eggeplommene og resten av sukkeret. Visp røren tykk. Bland i de moste bringebærene. Tilsett fløte og vend røren forsiktig ned i eggehvitene.
    
  5.  Hell røren i en kakeform
    
  6.  Frys i 3-4 timer. Garner med revet sjokolade og evt. Bringebær.
    

Karbo innhold per 100g
bringebær = 3,2g
natreen = <1g
Kremfløte = 2,9g
70 % kakao sjokolade = 34g

Kan denne spises på lavkarbo/ketolyse?
Hva blir innholdet av karbo her?


#2

Ferskenbeinet sa for siden:

Jeg får ca dette næringsinnholdet ut av hele blandingen
Kcal: 1540
Protein: 35
Karbohydrater: 22
Fett: 143

Om du bytter ut sjokoladen med feks den mørke fra sukkerfritt blir det slik
Kcal: 1515
Protein:35
Karbohydrater: 16
Fett: 140


#3

Spitsy sa for siden:

Uki, så da er det bare å bytte sjokolade da :) Men, sjokoladen skal det bare raspes litt av å ha på toppen :) så det ville ikke vært så mye utav den :) Men takk :)


#4

Ferskenbeinet sa for siden:

å ja ok, regna med 1oog sjokolade. Det blir jo stor forskjell om det bare er litt! oppdaterte innlegget over med 20g sjokolade istedenfor! ;)


#5

Yonah sa for siden:

Om du bare skal raspe litt på toppen, så er 70 eller 86% sjokolade bedre på smak, og jeg kan tenke meg at det er nok med 20g på denne iskaka.

Bringebæriskake er nammenam, for friskere smak kan man ha i halvparten av fløta og erstattet med creme fraiche. Og husk at den bør stå fremme lenge og tempereres før servering, ellers blir den knallhard.


#6

Spitsy sa for siden:

tusen takk for hjelp og svar :-) er litt ny i gamet :P


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.