Lurer på om noen vil svare på om kokosmel kan erstatte div andre "mel" dere bruker?Og er smaken god?
Ser det er mange meninger om smak og bismak med de forskjellige "mel"erstatterne.
Og hvilket "mel" synes nettopp DU er best????:rolleyes:
Jeg liker både kokosmel og mandelmel, de har kjempegod smak begge deler. :) Har ikke bakt nok til at jeg kan si at det ene er bedre enn det andre til noe, men det sies at kokosmel trekker mye fukt i deigen.
Koksemel trekker mye fukt ut av deigen, ja - så du må alltid ha mer væske i deigen hvis du bytter mel med kokosmel. Hvis oppskriften sier f.eks 4 dl melk - hiv på 6. :)
jeg bruker mye kokosmel - til pannekaker, vafler, i dag bakte jeg brød (kakeaktig, men funker med ost feks og er knallgod), kaker etc...Jeg liker smaken da, smaker mild kokos. Mandelmel er også ok i en del kaker og slikt, men det er steike dyrt så jeg bruker det sjeldent. Moser i såfall mitt eget mel...men det gidder jeg sjelden. Kokosmel er virkelig en super oppdagelse for meg og mitt lavkarbokosthold :)
Leste svarene litt seint her.......har allerede bakt brownies nå og ja,kokosmel suger fuktighet:o
Kaka ble for tørr i forhold til det den sikkert skulle blitt.Men god var smaken og jeg lærer hele livet,neste gang,mere væske:rolleyes::p
Jeg har sett at kokosmel brukes i boller og lussekatter etc. Nøttemel er dyrt, derfor bestiller jeg fra iherb.com. Gleder meg til å prøve hasselnøttmelet. Peanøttmel er godt, mandelmel også, men ikke like spennende i smak. Kokos har jeg ikke forsøkt ennå. her er kokosmel www.iherb.com/Coconut-Secret-Raw-Coconut-Flour-1-lb-454-g/24097?at=0
jeg liker ikke det ganske høye karbohydratinnholdet, jeg.
Jeg har mandelmel, og syns det er greit men ja ikke så spennende i smaken nei. Jeg så på samme kokosmelet på iherb, og syns det var rart det står low carb når det er 8g karbohydrater per 14gram:S
Husk å trekke ifra dietary fiber. Da får du rundt 3 karbo per 14 gr. jeg er kjempefornøyd med kokosmel. Men har ikke prøvd avfetta mandelmel enda. Finner det ikke på iherb. Noen som har en link?
Tror faktisk ikke de har det på Iherb :(
Men, ikke-fett-redusert mandelmel er bare finmalte mandler, derfor får du mandelsmaken. Det har helt andre bakeegenskaper enn det som er fettredusert.
Jeg laget en slags formkakeaktig kake i dag, siden man ikke klarer å lage ordentlig sukkerbrød lavkarbo. Den har 50/50 kokosmel og fettredusert mandelmel. Sist jeg laget den bommet jeg skikkelig, og det var umulig å røre inn stivpiskede eggehvitter og eggeplomme-eggedosis uten å ødelegge boblene. Dette skjedde selv om jeg hadde oppi både vann og smeltet smør, vanlig sukkerbrød har jo bare eggedosis + mel, og ikke noe ekstra væske.
Denne gangen turde jeg å hive oppi en enorm mengde fløte/vann-blanding før jeg rørte inn eggene, og resultatet ble både luftig og saftig :) Trikset som gjorde det ekstra vellykket, var å spare litt av vannet og blande det vekselvis med eggehvittene, for da rakk ikke melet å suge til seg væsken først :) På den måten var røra ganske våt i overflaten, og jeg fikk vendt inn eggene uten at boblene sprakk.
Kaken smaker av både mandel og kokos, jeg ville ikke anbefalt det om du ikke liker det. Selv liker jeg smaken, min kake minner litt om en mellomting av sukkerbrød og kransekake i smak :) Bakeevnen synes jeg er god.
P.s. om du skal bake noe som ikke skal være søt deig, så anbefaler jeg mandelmelet fremfor kokosmelet da det lukter mer nøytralt. Jeg bruker litt av det i pizzadeigen min :)
Men jeg har sett at alle typer kokosmel og mandelmel (avfetta og ikke), har mye høyere karbo innhold enn de man får på helsekosten:( Kokosmelet jeg har er bare 4 pr. 100g, og mandelmelet 8.. På Iherb er det jo oppe i 10-20 og mer etter man har regnet vekk dietry fiber... Så kanskje det er verdt den stive prisen for å få færre karbohudrater??
Lagde forsovidt lapper med kokosmel i går, veldig godt, men smaker helt klart litt kokos:P
Prøvde også denne oppskriften for den så veldig god ut: www.ticklemysweettooth.com/blog/?p=267#comments MEN ost sammen med kokos ble litt rart.. Så anbefaler syltetøy eller bær osv istedet hvis man bruker kokosmel hvertfall:)
Kokosmel er kjent for å ha mer karbo enn andre mel av nøtter. At det ene mandelmelet har mer karbo er litt rart, synes jeg, og jeg ser at fiberinnholdet i det melet er mye lavere enn i det andre, dermed blir det mer, her er det kanskje regnet feil. Jeg synes mandelmel har ok bakeegenskaper, jeg. Men kokosmel passer best i boller. Ellers kan man fint bruke mandelmel, hasselnøttmel og peanøttmel. Proteinpulver også.
ja, det hadde jeg også gjort. Er ikke så begeistra for kokos , men peanøttmel er fantastisk godt, ihvertfall i kjeks og i sjokolade. Det er det jeg har brukt det i hittil. Det smaker peanøtter,ja. Det er avfettet noe det melet, så det er peanøtter med mindre fett-smak:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.