Jeg har lett - men blir ikke helt venn med søkefunksjonen :o
Jeg har forstått at Sukkerfritt sjokoladen er den med minst karbo. Jeg finner dog ikke denne noe sted i mitt distrikt og synes portoen på hjemmesiden var hæslig. Finnes det en annen jeg kan ha i skapet i tilfelle nød?
Hei
Kanskje et dumt spørsmål, men hva med å glemme hele greia med sjokolade å benytte kuren til å bli kvitt "avhengigheten" ???
Bare en tanke fra min side.
De fleste sukkerfrie sjokolader gir diarre og mageknip og smaker ikke fullgodt heller.
Vennlig Hilsen
Torkil:)
Da jeg spiste Sukkerfritt sjokolade hadde jeg større søtsug enn når jeg lar vær. Nå har jeg ikke spist den på noen uker og tenker ikke så mye på sjokolade lenger.
jeg har egentlig ikke hatt lyst på søtsaker, men i svake øyeblikk har jeg kjøpt sukkerfrie sjokolader og godteri. bare fordi jeg skulle "kose" meg. BIG MISTAKE! sukkerfri sjokoladen er helt ok, jeg spiste rett og slett ikke så mye av den fordi jeg hadde jo ikke lyst på sjokolade! på søndag spiste jeg litt for mye sukkerfritt smågodt fra sverige, og det er virkelig ikke å anbefale! magevondt og kvalme til langt utpå mandag kveld. de fleste kunstige sukkererstatningene er vel mer som gift for kroppen... :)
Jeg ser du bor i Rogaland, men rogaland er jo stort så er ikke sikkert dette hjelper! Jeg har funnet sukkerfritt sjokoladen på gardsmatbutikken på skjæveland. Der har de alle typene, men syns kun den mørke er ok. Jeg liker bedre cavalier sin, men den fra sukkerfritt er fin til feks baking og desserter, billigere er den og!
Det hender jeg kjøper sukkerfri sjokolae, da kjøper jeg den de har på Rema fra Cloetta. Før kjøpte jeg gjerne cavalier sin men syns ikke den er så god også blir jeg dårlig i magen av den.. Cloetta reagerer jeg ikke like mye på, og den smaker bedre mener jeg.
Vet de selger sukkerfritt-sjokoladene på Ultra (eller det er vel Meny nå) på stadionparken.
Men det er sant som de ovenfor her sier - man skal helst holde seg unna. Har en liten jobb å gjøre med meg selv der ja.
HURRA! :D Jeg går for disse to forslagene jeg! Og JA: sukkerfri sjokolade gir også meg større søtsug. Det er bedre å la være.
Hvis du er så søthungrig at du synes at du "bare MÅ ha det" så er det sannsynligvis en indikator på minst tre ting:
Du spiser allerede noe som trigger søthungeren din konstant. Det kan være sukkerfrie godterier, bær, tyggegummi eller f.eks. Natreen suketter med rødt lokk, (dem tåler ikke jeg nemlig, uvisst av hvilken grunn :D )
Du spiser for lite mat, og sannsynligvis for lite fet mat.
Du drikker for lite. Søthunger er ofte "forkledd" tørste. Du skal drikke minst 3,5 liter vann hver dag. Denne typen forbrenning som vi har på lavkarbo gjør at cellene trenger mer vann enn vanlig.
Men bortsett fra det: ÆSJ, nå gjorde jeg det IGJEN!!! Altså...svarte på noe du ikke spurte om... :o
Dette har du helt rett i og jeg har ikke noe særlig lyst på sjokolade (hadde ikke spist det på lang tid før jeg startet kuren heller faktisk)
MEN, jeg har noen bursdager og samlinger i løpet av høsten, og tenkte det hadde vert morro å hatt med egen kake så jeg ikke skulle måtte føle meg utenfor og eller måtte forklare til alle og enhver at "jeg slanker meg". Føler meg feit nok som jeg er om jeg ikke skal måtte starte et sånt samtaleemne i tillegg....
Har nå kjøpt Confecta sin Cacao - så får jeg prøve oppskrifter med den heller...
Takk takk alle sammen!
Ps. Ferskenbeinet, tror jeg kjenner deg fra før - har til og med vert hjemme hos deg! Men det var i en annen setting :p
Den sjokoladen jeg tipset deg om har de på alle butikker jeg har vært innom. Både den store Remaen nedi veien her, Icaen, og den lille kiwien litt borti her.. Så rart om du ikke skulle finne den på noen butikker hos deg
Dette er jo høyst subjektivt, men jeg synes sukkerfrittsjokoladen er noe av det forferdeligste som har hatt privilegiet av å kalle seg sjokolade. Men, den er veldig effektiv mot forstoppelse, da. Det skal den ha :p.
Nå har jeg holdt på i år og dag, men skal jeg først spise sjokolade, så spiser jeg i tilfelle et par ruter av skikkelig mørk kvalitetssjokolade, helst 86%. Det er vanlig sukker i den, men to tre ruter på kanskje fem ti gram utgjør ingen trussel, selv for mitt blodsukker.
Føles bra, fra å kunne være i stand til å trykke ned på en halv stor melkesjokolade, til å dyppe en rute eller to med mørk sjokolade i kaffen og være fornøyd :).
Ellers er jeg selvfølgelig helt enig med Torkil! Det kan være greit å ha sukkersuget godt tøyla før man eventuelt prøver seg på søte greier.
Dette er nok de fleste her helt enig i også, at man bør kutte ut suget med noe annet, jeg er veldig enig.
Men jeg er nok ikke den eneste som har sprukket av helt tåpelig ting. Type jeg sitter der mett og fornøyd, inne i en periode hvor jeg synes alt fungerer helt fint, ikke lyst på noe søtt, kornvarerer eller noe, men alikevel kan jeg finne på å ta meg et stykke kake i selskap uten at jeg selv vet hvorfor og der kan en bit med kake laget på sukkerfri sjokolade redde meg fra 3kg vann på kroppen( ja jeg reagerer noe enormt på bare en liten bit kake med mel). Det sagt bør man også være forsiktig med kaker med sukkerfri sjokolade fordi det kan som kjent gi magebesvær av div. slag;)
Ellers synes jeg den sjokoladen fra sukkerfritt smaker så ille at jeg heller tar en rute med 10g 86% sjokolade og lar de 2grammene med karber bare være, bedre enn vond sjokolade.
,
Og må man ha sjoko er cocosakakao helt å anbefale! NAM!
Da bruker man cocosa, fløte, vann og mørk kakao, samt splenda eller annen søtning man tolererer. m m m
Bare jeg som elsker den fra sukkerfritt? De andre variantene av samme merke som har litt mer karbo i en den mørke er jo HELT himmelsk.. Beste sjokoladen jeg noengang har smakt
:eek: er jo den som er best.. smaker jo sånn julekalendersjokolade bare med nøtter i .. me love long time.
Kanskje jeg som er rar da.. likte egentlig ikke sjokolade før jeg ble gravid jeg.. og da var det bare et par sjokolader jeg likte.. kan feks ikke fordra den vanlige melkesjokoladen.. DET smaker dritt gitt :wacko:
jeg syns og de lyse smaker forferdelig, den mørke går, men pleier å blande den ut med smør, kakao, fløte og nøtter. Da er den digg! Hvordan smaker den hvite egentlig? Jeg liker egentlig ikke hvit sjokolade til vanlig, men har av en eller annen grunn kjøpt en hvit fra sukkerfritt som bare ligger i skapet...
Den beste sukkerfrie er etter min mening sånne cavalier caramel bars da :P
Kommer bare tre stykker i en pakke, så det begrenser seg.
Men uansett...kast ikke bort tiden på å lete etter sukkerfritt godteri. Det er bortkasta, og det er tull. Spiser man rett trenger man nemlig ikke godis.
meeen hva er cavalier? Søkte på google og det kom opp masse hundebilder :eek:
Lever fint uten sjokolade, men til enkelte kosekvelder hadde det vært fint med noe annet enn bare nøtter.. Selv om nøttene er populære fra flere enn bare meg :p
Finner jeg det på rema eller lignede plassa og i såfall hvor, annet snop?
Tidligere så jeg ikke etter sukkerfritt å nå henger jeg lite i den delen av butikken..
Men enig me andre, freia sin 86% er jo mye mer søt nå som man ikke spise sukker, så det holder lenge.
Jeg har også bare funnet den på helsekost, OG i kiosken på Rikshospitalet, de har ganske bra utvalg (har jeg fått erfare... prøvde alt og fikk temmelig vondt i magen)...
Jeg var ut og kjøpte Cocosa virgin her en dag og jeg fikk med en oppskriftsbok. Der er en oppskrift som heter Deilig Konfekt. (av Soma Nordic) Oppskriften er som følger:
250 gr Cocosa Extra Virgin
250 gr mørk sjokolade (50-70% kakao)
Hakkede nøtter/mandler og rosiner/tørket frukt etter ønske
Jeg lagde den av:
100 gr cocosa virgin
100 gr sjokolade 86%
60 gr mandler
20 gr rosiner
I form som var alt for stor - ble 48 stk veeeeeldig tynn biter hehe (alt fra .5 - 1 cm tykk)
Det sto på bunnen av oppskriften:
"Denne deilige konfekten er full av sunne fettsyrer, proteiner og antioksidanter og inneholder minimalt med karbohydrater. "
Jeg prøvd å regne ut karbs pr bit, men jeg kom på 7 karb pr bit - kan det stemme? Noen som har veldig lyst å dobbelsjekke? Hvis ikke så har dere i hvert fall fått en kjempe god konfekt oppskrift! :)
Cocoasen har ikke kh, mengden mandler og rosiner du har brukt blir tilsammen ca 17 gr kh (rosiner er dessverre ikke særlig ketolysevennlig :o), hvor mye som er i sjokoladen, må du nesten se på baksiden av pakke, da det gjerne varierer, men det er jo såre enkelt ettersom du har brukt hundre gram :).
joda, sorry det var 19/100 gr så da har vi 36 gr karbs i min porsjon. Dvs da 0,75 karb pr bit. (mer eller mindre, ikke all bitene var like stor) Ok litt forskjell ja :o Takk for hjelpen! Oppskriften kan anbefales hvis noen skal servere litt ekstra til kaffe besøk :D
Er lite på både danskebåt (bra oppdaga btw photo :p) eller på rikshospitalet. Hær i Tromsø er det bare Narvesen på sykehuset, så da sjekker jeg kanskje ut en helsekostbutikk en dag snart.. bynner å minke med soyaproyein alikavel..
Sånn er det gjerne på landet. Jeg kommer fra en plass med fire hundre innbyggere, har aldri sett maken til velassortert butikk de har der hjemme, altså!
Sjokoladeprinsen (den uten sukker) smaker helt fantastisk. Jeg synes den smaker som ordentlig sjokolade, ikke gir den diare eller mageknip heller.
Inneholder maltiol, men jeg får som sagt ikke problemer av den. sjokoladeprinsen.no/
Åh, ja! Jeg synes den mer enn annet smaker maltitol med sjokoladesmak, ikke omvendt :p.
Sjokoladeprinsen sin var ikke verst, faktisk. Jeg spiser ikke så mye sjokolade, men jeg er liksom en sucker for nye produkter, og ser jeg en sukkefri sjokkis jeg ikke har prøvd før, så må jeg liksom bare teste :rolleyes:.
Hva med atkins sin? Chocolate hazelnut crunch - smaker sjokolade, men er samtidig litt nøtter i - så det er min favoritt. Har smakt de andre sukkerfrie - og ehm... Blæh!! ;) Dessuten blir jeg METT av denne - så fint mellommåltid og krisemåltid når jeg ikke får spist på en god stund :)
2.8 net carbs i en sjokolade. Coop butikkene skal ihvertfall ha den - ligger med nutrilett (!!) og vitaminer og slikt. :)
De er bars og ikke sjokolade de Atkins, men tålelig gode... Men jeg liker ikke den med hasselnøtter, den smaker skikkelig søtstoff i forhold til den andre..
Jeg smakte Atkins bar for første gang i går faktisk, fant de ved en tilfeldighet på Meny, så da kjøpte jeg både den med sjokolade og den med nøtter, og jeg må si begge smakte nydelig, og var også ganske mettende.
For meg trigget den søthungeren så da gikk det som det måtte gå da, spiste opp begge to i løpet av dagen :)
Jeg ser at du bor i Rogaland og jeg kan da melde om at Meny i Jåttåvågen har Sukkerfritt sine sjokolader, både mørk sjokolade, melkesjokolade, mandelsjokolade og en til. I tillegg koster de ikke mer enn rett over 20 kroner. Jeg kjøpte i tillegg en kjekssjokolade med 4 karber pr.100 gram. Den hette MixChoc og var kjempegod som lørdagssnop :-) Det er to stk i pakken og en veier bare 34 gram, så det synes jeg var et godt alternativ :-)
Yum, takk for tipsen! Jeg vet at de fleste sier at vi skal unngå "fake" ting pga søt sug, men jeg syns for meg at jeg vil mye heller ha noe fake i huset for når de suget kommer i steden for å sprekke helt! :)
Det har jeg, men hodet har ikke helt skjønt det enda...:o Jeg hadde lagt noen så kalt cocosa konfekt med cocosa, 86% kakao sjokolade og litt mandler for når jeg har gjester. Syns de var kjemps gode, men lo godt når min datter smakte på de. "Men mamma da, de er jo ikke søt i de hele tatt!" hehe, jeg tenkt ikke over at tingene smaker helt annerledes for oss når vi ikke er vant til søt....:rolleyes:
Sjokoladeprinsen er helt topp..! Smaker helt fantastisk, og er veldig liten, så det blir bare noen få biter over hele helgen liksom..
Min sambo som elsker sjokolade, sa det var den beste sjokoladen han hadde smakt..! :p Kjente ikke at den var sukkerfri.. :D
Regner med du så at det er 2 forskjellige typer? En lilla som er sukkerfritt og en rosa som er vanlig...:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.