< Tilbake til oversikten

Allergier

#1

Eplemia sa for siden:

Hei.

Jeg er temmlig ny her inne, men skal begynne på lavkarbo nå. Men har noen spørsmål angående allergi.

Jeg har vært allergisk i alle år. Etter en allergitest for noen år siden ble jeg regnet som "generelt allergisk og vær forsiktig". For to år siden tok jeg ny allergitest som ikke sa jeg var allergisk i det hele tatt... furstrerende.

Allegiene har vært alt fra jordbør, nøtter, pollen, insekter, katt etc... Men jeg har alltid, siden jeg var liten, vært allergisk mot all sjømat. HAr så vidt prøvd meg nå, noe går greit, noe går ikke. Det verste er faktisk at det aller meste smaker saltvann...

Men det jeg lurer på er; Hva er andres opplevelelser av lavkarbo og allergier? Forsvinner det? Blir det bedre? Verre? Er det noen ekstra kosttilskudd jeg bør ta med tanke på min allergi? Noen andre med liknende opplevelser som føler seg like lost når man aldri kan få skikkelige svar...


#2

Kitt sa for siden:

De som virkelig har greie å det, sier at ekte allergier er svært sjeldne og at å være generelt allergisk ikke er mulig!:p
Derfor er det også vanskelig å påvise at man reagerer på noe, fordi man som regel ikke gjør det! Altså reagerer på EN ting. Ofte er det kombinasjoner, enten med andre matvarer eller pollen feks, stress, annen sykdom, etc etc.
Hva prøvene viser, kommer også an på hvor de analyseres og hvem som forordnet prøvene. Er ikke til å komme forbi at det finnes noen der ute som prøver å tjene penger på at man kan reagere på enkelte ting!:(

Når det er sagt, ja, mange blir bedre av allergi/intoleranser/rekasjoner når de spiser lavkarbo/ketogent! Kanskje litt verre først, og så mye bedre!:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.