< Tilbake til oversikten

Hvor mye karbo er det i mørk sjokolade? Noen som vet?

#1

RAGNA sa for siden:

Jeg så mørk sjokolade i hyllen på Ultra, både 70% og 86%. Det sto ikke noe om karbohydratinnhold på pakkene. Er det noen som vet hvor mye sjokoladene inneholder?:forstoikk

Husker ikke merket, da, men de var pakket inn i brun papp (nesten som en flat eske) og så sto merkenavnet med hvit skrift.

Noen som kan hjelpe? :confused:


#2

Nille sa for siden:

De fleste ligger på rundt 39 karber pr 100 gram. Iallefall Freia sine Dark sjokolader. Lindt ligger litt lavere. De bruker mindre tilsetningstoffer enn Freia og er mindre "søt".
[font=Verdana][/font]
Her er næringsinnhold Lind Excellence Madagaskar 70% - 100 gram

Total: 550 Fat:43 383 71% Sat:25 225 41% Poly:2 14 2% Mono:14 128 24%Carbs:38 130 24% Fiber:5 0 0%Protein:8 30 6%Alcohol:0 0 0%

Dvs. 550 kalorier, 33 netto karber, 43 gram fett 8 gram protein.
Det er 3.3 karber pr 10 grams rute.

Her er data på Lindt Excellence 85%

Total: 525 Fat:45 405 77% Sat:28 248 47% Poly:2 16 3% Mono:15 135 26%Carbs:28 80 15% Fiber:8 0 0%Protein:10 40 8%Alcohol:0 0 0%

Dvs. 525 kalorier, 20 netto karber, 45 gram fett 10 gram protein.
Det er 2 karber pr 10 grams rute.


#3

dingpot sa for siden:

Freia har også kommet med en 86% mørk sjokolade som inneholder 19 gram karber per 100g, og den smaker ikke så verst heller, og er halvparten av prisen til Lindt excellence (selv om denne er noe bedre på smak). Hadde den på Maxi i Olso (bjølsen).


#4

mofe sa for siden:

Hva heter den? :)


#5

dingpot sa for siden:

Freia Premium DARK 86% cocoa ;)

:spisesnak


#6

Roy82 sa for siden:

hvor mange ruter tar dere om dagen? (freia dark 70% 3.9 karb pr rute)


#7

Muskat sa for siden:

Prosentandelen som blir reklamert med er andelen kakaostoffer, altså rene kakaobønner. Det er nok litt karbohydrater i bønnene, men dette er forsvinnende lite. Derfor kan du gå ut fra at med 70% sjokolade vil det være 30% sukker - altså 30 gram på 100 gram. Hvis du på Atkins ikke skal spise mer enn 20 gram karber i løpet av en dag (er det riktig tall?), kan du altså spise 2/3 av sjokoladen hvis du er helt sikker på at du ikke får i deg kabohydrater av noe annen mat.
[font=Verdana][/font]
Hvor mange biter du kan spise avhenger altså av hva annet du spiser i løpet av dagen, og hva din diett tillater.
[font=Verdana][/font]
Og når Freia ligger på nesten 40% karber (se nilles post), betyr det at deres 70% egentlig ville være mer korrekt kalt 60%.
[font=Verdana][/font]
Muskat


#8

RAGNA sa for siden:

Takk skal dere ha! Tror jeg holder meg unna den som ikke hadde innholdsdeklarasjon. Fant sukkerfri belgisk sjokolade på en helsekostbutikk i går, og den var ganske god. Regnet ut at den inneholdt 1,6 karber pr. rute. Fant også en liten mørk sjokoladebar med appelsinsmak, og den inneholdt 8 karber totalt (veide 20 gram).

Skal spare karber til en slik nå på lørdag. Tenk å få spise en HEL sjokolade helt alene, da! :_oy:


#9

Pianoman sa for siden:

Fant et par utgaver av Atkinssjokolade på 7 eleven. Er de skumle? Den ene som bare var ren sjokolade var ganske god..


#10

Aline sa for siden:

det eneste som er skummelt med de er at man kan bli litt løs i magen ;) men du skal ikke spise de på induksjonen, men en innimellom etter induksjon er vel ikke så ille?
:)


#11

Nille sa for siden:

Den som er "ren sjokolade" (Endulge) passer ikke for fase 1, - men for 2,3 og 4.
De andre "advantage" er OK.

Men så var det maltitolen da...:o Nå er tålegrensen min så lav at jeg ikke kan spise 1/2 Hazelnut Crunch uten å få vondt i magen .....:p


#12

magdalena sa for siden:

Den med mint er helt nydelig,men til den prisen kjøper jeg heller Freia Dark,og ikke minst pga maltitolen..Men innstillingen min nå er,keine sjokkis!Når tante rød kommer kan det diskuteres,men ser at isbilen selger sukkerfri is..Vel og merket søtet med aspartame..Men jeg reagerer ikke på det,sånn sett,men e-stoffer er ikke bra.Synes nå jeg da..


#13

Huldr sa for siden:

Jeg tok en bit på 1/5 eller der omkring her om dagen... ble kjempekvalm og ble skikkelig rar i magen! :eek: Jeg skulle på date... han hadde lagd mat, men jeg greide ikke å spise noe... ALDRI mer Advantage Bar... tror jeg... (toleransen min har blitt bedre før etter en "nulltoleranse"-periode, men akkurat nå orker jeg ikke tanken på en Atkinsbar...)

Jeg spiser heller litt Lindt 70% eller Confecta sin 70% som er veldig god den også - og så tar jeg noen valnøtter til. NAM! :D


#14

LilNoor sa for siden:

Aha! Det var DET som gjorde at jeg ble kjempe kvalm og måtte på do 3 ganger før jeg gikk og la meg! Jeg var trøtt i gårkveld, og gnoflet i meg en halv Freia Dark. Det gjør jeg altså ALDRI mer! :eek:


#15

lillemy sa for siden:

Freia sin 70% er ikke det bare 70% i det laget rundt sjokoladen og 30% inni?

Synst det er ganske villedende å skrive 70% utenpå pakken da.

Jeg merker at jeg stopper å gå ned i vekt når jeg spiser sjokolade eller bars. Så jeg prøver å holde meg unna, men i helgene blir det litt.


#16

Albertine sa for siden:

Det er villedende av Freia å kalle den 70% ja, helt enig. Jeg synes 86% sjokolade smaker overraskende godt nå, før syntes jeg den var så bitter og ekkel...Rart hva man venner seg til. To ruter sjokkis og en neve peanøtter er jo himmelsk!


#17

Iset sa for siden:

:eek: Stakkars dere som reagerer så vanvittig. Jeg reagerer veldig på Cavalier-sjokoladen, men kan spise en halv stor plate (50 gram) før jeg merker noe. Advantage barsene har jeg ikke merket NOE på, spiste 2 stk på samme dag en gang, og de små sjokoladene merker jeg heller ikke noe på, om jeg spiser en hel.

Freia 70 % har vært oppe i forbrukerrådet, de fikk beskjed om å endre på pakken. Men så langt tror jeg ikke det er blitt gjort... :rolleyes:


#18

Daizy sa for siden:

Vil bare tipse om en mørk sjokolade som jeg synes er veldig god og som såvidt jeg ser inneholder under 2 karber per plate (75 gram): Dietorelle Light, Dark. Vet ikke hva den koster i Norge, men i Sverige koster den 11,90 SEK.

Den er søtet med maltitol og inulin så den er sikkert ikke særlig gunstig for de som reagerer på det... Men for oss andre :)
Smaken er som Freia kokesjokolade så den passer fint for meg som er relativt kresen på sjokolade (Advantage barene er gode, men ikke Endulge synes jeg) :)


#19

Elisabet sa for siden:

Hei:)
Kan jeg spørre hvordan du "leser" 2 karber?
Jeg leste bakpå denne sjokoladen tidligere i dag og så følgende info: 75g: Kolhydrater: 26,2 g varav of which. Leser man ikke 26,2g karbo?


#20

Daizy sa for siden:

Nei... så vidt jeg har fått med meg så kan man trekke fra sukkeralkoholene (polyalcohols)... og da blir det lite igjen :) Men for all del, hvis jeg tar feil; correct me anyone!! :) Men jeg tror det er sånn altså... :)


#21

mofe sa for siden:

Stemmer det :)


#22

Daizy sa for siden:

puster lettet ut :)


#23

Elisabet sa for siden:

Så flott dah! Men hvordan regner man du dette?:p
Kjøpte m en sjokolade for sikkerhets skyld kan du si:D


#24

Daizy sa for siden:

Det står bak på pakken:

Carbohydrates: 26,2 of which
Sugars: 1,5 g
Polyalcohols: 24,7 g
Og det betyr at en sjokoladeplate = 1,5 g kh (26,2 - 24,7) :D
Enjoy... :)


#25

Elisabet sa for siden:

WOW!! Å dermed åpner det seg flere muligheter innen Lavkarbo. Tuuusen takk for at du tok deg tid å svarte meg. Glad jeg nå skal du vite:D


#26

Daizy sa for siden:

No problem :klem:


#27

Amica sa for siden:

På Narvsesen selger dem en Atkins Sjokolade av ren sjokolade. Men til min store fortvilelse inneholder den jo 18 gram Kh! (tror det var det). Den var jo nesten 100 gram (eller var den kanskje akkurat 100?). Hvordan får dere denne lille sjokoladen til å være ok lavkarbo kost?

Jeg har lest og lest her, men skjønner fortsatt ikke åssen dere regner. Har en Freia Premium Dark 85 % cocoa i skapet, den inneholder 19 gram per 100 gram. Sjokolade er 100 gram.1.9 per (liiiiille) rute altså? Hjelpes..Ikke mye kos da :( Tror heller jeg skipper å spise EN rute..:o Da vil jeg jo bare ha mere..

Men har jeg skjønt utregningen rett?


#28

Nille sa for siden:

[/color] [color=royalblue][/color] Neeeeeida Lita, da har du ikke lest etiketten - og ikke reglene heller. Atkins sjokoladene er søtet med kunstig søtstoff. Maltitol og Splenda. Du skal trekke fra sukkerALKOHOLENE, sant ! Og da er det 2-3 netto karber i hele sjokoladen. Det står inni en svær stjerne foran på sjokoladen. Det finnes ingen Atkins sjokolade som inneholder 18 netto karber.

Premium Dark innholder ikke kunstig søtstoff, men sukker. Og en rute 10 gram inneholder 1.9 gr karber. Det er helt riktig. Jeg kjøpte denne fordi jeg ikke fikk tak i Lindt. Og Freia får meg også til å få lyst til å spise mer..... Ikke bra nei !


#29

Amica sa for siden:

Okeiokei, bra..Jeg kunne ikke skjønne åssen barer folk her inne spiser, for jeg finner bare med masse karber :D

[center]Det var vel slik jeg så[/center]

[center]
[left]Bare at min hadde Norsk skrift. Og er dem bare 30 gram? hehe, ikke så ille da..Var vertfall en med ren melkesjokolade. Så ikke noe stjerne på min, menmen. Tror jeg skal kjøpe meg en sånn når jeg skal kose meg neste gang!! Takk for at du atter en gang hjelper meg, Nille!
[/left]
[/center]


#30

Fjonken sa for siden:

Freia har nå en kokesjokolade, 70% kakao og 43 karber pr 100 gram. Fikk smakebit i butikken. Slettes ikke verst på smak. 6 gr = 2 ruter sjokolade gir 2 karber.


#31

Nille sa for siden:

Repeterer litt jeg (for de som lurer):


#32

themonk sa for siden:

Sånn generelt:
Andelen karbohydrater i sjokolade avhenger av flere ting. Hvor mye sukker er jo selvfølgelig den første. Det andre er forholdet mellom kakaosmør, kakaomasse og kakaopulver. De dyreste sjokoladene inneholder mer kakaosmør og derfor mindre karbohydrater. De billigste inneholder mer kakaopulver og derfor mer karbohydrater. Disse har også som regel lavere kakaoinnhold, fordi de blir fortere bitre (sånn som Lindt). Til slutt har også typen kakaobønner betydning. To sjokolader med lik andel kakaomasse kan ha ganske ulike innhold av karbohydrater.

Da er det kanskje litt lettere å skjønne at det kanskje ikke er så lett å forstå seg på karboinnholdet i sjokkis. :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.