< Tilbake til oversikten

Marengs av splenda?

#1

henki8 sa for siden:

Hei, jeg har fått dilla på min mors snicker kake (med en del katolysevennlige endringer). Men nesten hele greia består av herlig marengs! 2dl sukker på 3 eggehviter. Kan man eventuelt lage marengs med splenda eller andre tørre sukkererstatninger? Er det noen som har prøvd? Jeg prøvde meg med flytende natreen....det funket ikke...:o

Får jeg dette til på en eller annen måte skal jeg poste oppskriften på to suprekaker uten noen form for mel: Snickers kaken med nøtter og marengsrull med kremost og druer :D


#2

henki8 sa for siden:

Etter å ha hurtig sett på mattabellen vår vil jeg endre utsagne om nøtter til paranøtter 3,3 g per 100 g, og druer til bringebær 3,1 g per 100 g ;D


#3

henki8 sa for siden:

Nå har jeg prøvd alt, og svaret er at det ikke går ann å erstatte sukker i en marengs....uheldigvis


#4

Laelli sa for siden:

Det går helt fint! Bunnen blir derimot ikke hard mens den er i ovnen, den blir det først etter den er helt avkjølt :) Jeg bruker å ha kaken litt lavere ned i ovnen, og når det nærmer seg slutten lar jeg ovnsdøren stå litt åpen til de har fått kjølt seg litt ned :)

Lykke til!

PS: Jeg brukte sukrin, og ikke splenda!


#5

marjusen sa for siden:

Svigermor mi lagde marengs av splenda engang. Ble god den synes jeg


#6

Marina sa for siden:

Kan man bruke sukrin?? Er blitt så fan av det :p


#7

Nerthus sa for siden:

Bruk sukrinmelis. Jeg får til ganske gode kokostopper ved og piske eggehviter og sukrinmelis stivt, og så blande inn kokos, så det må jo gå an og lage "bare" marengs også?


#8

Marina sa for siden:

Supert :) Da skal jeg prøve det. Er så glad i marengskake med krem og bær :sikle: Tror jeg skal lage det når jeg har gått ned 10 kg for å feire :p Virker kanskje litt mot sin hensikt, men jeg har tro på slike småmål!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.