Ble innspirert til denne av matbloggeren Manuela:)
1 stort blomkålhode
grønn asparges (fersk lr hermetsik)
kokt skinke
gaudaost
sennep
muscat
fløte
smør
salt og pepper
Smør en ildfast form. Bryt blomkålen i små buketter og kok den mør i litt fløte. Kjør mosen glatt med stavmixer og smak til med sennep,muscat,smør,salt og pepper.
Ha den i formen. lag store skiver av gaudaosten. Legg på en skinkeskive og to asparges. Rull sammen og plasser rullene oppå mosen.
Sett formen i ovnen på 175g varmluft ca 25 min..
Server med smeltet smør og evnt litt grønn salat:)
Har du prøvd å lage denne selv, eller formidler du bare oppskrift? Det hørtes godt ut, men jeg lurer på hvordan man i praksis koker blomkål i fløte? Jeg ser for meg at det lett svir seg, og at man må ha store mengder fløte? Hvor lenge?
Jeg lager såklart maten før jeg deler oppskriften!
Og dette er ikke orginalen, den har potetmos i seg..
Du må bruke en kjele med slippbelegg og så lite fløte som mulig.
Det har aldri svidd seg for meg:)
Kok til blomkålen er helt mør... da får du lettest jevn mos
Beste gryta jeg noen gang har hatt, fant jeg på Claes Olsson, merke er Caperi :) Setter seg ikke fast i bunnen, og rengjøring går som en lek:D best ever :p Good luck :D
mmmmmmm..... denne skal prøves ! Takk for tipset ! Har prøvd flere oppskrifter fra deg, de er knallgode ;) tusen takk for inspirasjon til et nytt kosthold :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.