Viltgryte (4 personer):
500 g reinsdyr, skav eller finnbiff
2 ss smør (til steking)
150 g sjalottløk
200 g frisk sopp
3 dl vann
125 g Snøfrisk (Tine)
2 dl rømme (Tine)
1 dl tyttebær
Rens løken, skjær soppen i 2 eller 4 og brun den i smøret sammen med kjøttet. Hell over vann og rør inn osten. La gryten koke i ca. 15 minutter. Tilsett rømme, og smak til med salt og pepper.
Dryss over tyttebær, og server med salat/brokkoli/blomkål.
Bare hyggelig :-) Oppskriften kommer opprinnelig fra Vektklubb på VG. Men ved å bytte ut lettrømme (huff og huff) med skikkelig seterrømme, så blir det saker. Er litt usikker på hvor mye karber det er i tyttebær da. Jeg liker det nemlig ikke, og spiser det dermed ikke heller.
Hadde denne til middag i dag, og den var aldeles nydelig!!!
Takk :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.