Jeg mosa havren og soyaflakene i blender, så det skulle bli mere "melete".
Mandlene hakket jeg opp og kjørte i blender.
Også klæsja jeg det hele sammen :)
Spent på om dette blir noen suksess eller ikke.. tror nok det ble litt for lite mel og slikt til at det hever noe i det hele tatt..
Prøver å steke denne på 175 i 1 time.. får se hvordan det går - rapporterer senere! :)
Tja...jeg bruker ca 6 dl væske til 1 kg "mel"..og havre rekker mye fuktighet og er kjent for være litt vanskelig å bruke. Kanskje du har for lite væske i? Tror ikke du skal ha egg i.....:cool:
Ja, altså.. jeg tenkte 3,5 dl vann til 9 dl mel - men det er jo fra en annen oppskrift, og både havre og psylliumfrø suger til seg fuktighet.. Så neste gang blir det mere vann!
Hvordan tror dere dette brødet er i forhold til de groveste brødene man får på butikken? Lindberg-brødet, forsjempli? :rolleyes:
En vakker dag skal jeg sette meg ned og regne ut karbiser og sånt til disse brødene mine :)
Vann, byggmel, sammalt rug, hvetegluten, høy amylose maisstivelse, soyaflak, solsikkekjerner (5%), linfrø, soyaprotein, olivenolje, gjær, sesamfrø, tørket surdeig (rugmel, vann), fruktose, salt, kostfiber (psylliumfrøskall).
[color=teal][/color]
Og næringsinnholdet pr.100g er:
245 kcal, 18,7 g protein, 18,2 g karboh., 10,7 g fett og 9,7 g kostfiber.
[color=teal][/color]
Så neste gang kan du jo prøve å bake brød med mest vann, nest mest byggmel osv. ;)
Hvordan hever du?
Er det først deig til heving? så det ferdig formet brødet til heving? Evnt. hvor lenge?
Og er oppskriften oppdatert...? Sånn at 3,5 dl vann er nok?
Skal man ikke unngå mel? Hmm... mange spørsmål det her.
Hevet på vanlig måte jeg.. rundt en time, eller så.. Også litt oppi formen.
Det andre spm. ditt skjønte jeg ikke.
Oppskriften er ikke oppdatert nei, fordi jeg ikke har lagd den flere ganger.. men det er bare fordi jeg har prøvd andre "mofebrød" :)
Om man skal unngå mel? Joda - det er jo det ultimate det! :ja:
Merk at denne oppskriften ikke er lagt under noen kostholdsfilosofi - men under Oppskrifter/andre oppskrifter
:)
Leste forresten i fedonkokeboka i går - og der var det snakk om at i hvetemel, så var det 10% gluten - og at det var glutenet som fikk brødet til å henge sammen og heve.
Slik at man kan erstatte 100 gr. hvetemel med 10 g gluten. Som jeg skjønte.
Dette tror jeg at jeg skal prøve på neste mofebrød! Følg med :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.