< Tilbake til oversikten

Sånn lager jeg yoghurt

#1

kamp sa for siden:

Sånn lager jeg kokos yogurt

(Trykk på bilde)


#2

fridr sa for siden:

Hvor får du tak i sånn yoghurt-starter da? Og hva ER det, egentlig? (Tåler ikke laktose)


#3

Photobscura sa for siden:

Hmmm ... Var ikke lett å få med seg, eller hva som var første steg :p. Men, honning, da. Det må jo byttes ut i tilfelle.
Hvordan smaker dette? Og er det ikke lettere å bruke ren kokosmelk?


#4

Huldr sa for siden:

Jeg vil tro at honningen er der for at melkesyrebakteriene skal ha noe å spise? Akkurat som man tar litt sukker/sirup/honning i brøddeig som mat for gjæren.

Da er sukkeret/honningen omdannet til melkesyre når yoghurten er ferdig :)


#5

Photobscura sa for siden:

Ah, ok. Virker jo spennende!


#6

kamp sa for siden:

Fordi "ren" kokosmelk IKKE er ren. Den inneholder tilsetningstoffer.

Honning brukes får at soppen skal ha noe å vokse på!

Yogurt starter er en blanding av bakterier som fermentere. Det finnes maaaange typer. Jeg tåler kun giprostart sin.

Her er to stk uten melk:
customprobiotics.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=1019&Category_Code=
www.giprohealth.com/giprostart.aspx
Jeg bruker den nederste.

Finnes og mange med melk i, som er lettere å få tak i.

[url]www.scdandme.com[/url] der ligger steg for steg uten animasjon.


#7

fridr sa for siden:

WÆ! Dyrt! Men takk for svar. Høres veldig kult ut. Jeg eeeelsker yoghurt men er jo så heldig å ha laktoseintoleranse :( Hmmm... Kanskje man skulle prøve ut dette :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.