kamp sa for siden:
Sånn lager jeg kokos yogurt
(Trykk på bilde)
kamp sa for siden:
Sånn lager jeg kokos yogurt
(Trykk på bilde)
fridr sa for siden:
Hvor får du tak i sånn yoghurt-starter da? Og hva ER det, egentlig? (Tåler ikke laktose)
Photobscura sa for siden:
Hmmm ... Var ikke lett å få med seg, eller hva som var første steg :p. Men, honning, da. Det må jo byttes ut i tilfelle.
Hvordan smaker dette? Og er det ikke lettere å bruke ren kokosmelk?
Huldr sa for siden:
Jeg vil tro at honningen er der for at melkesyrebakteriene skal ha noe å spise? Akkurat som man tar litt sukker/sirup/honning i brøddeig som mat for gjæren.
Da er sukkeret/honningen omdannet til melkesyre når yoghurten er ferdig :)
Photobscura sa for siden:
Ah, ok. Virker jo spennende!
kamp sa for siden:
Fordi "ren" kokosmelk IKKE er ren. Den inneholder tilsetningstoffer.
Honning brukes får at soppen skal ha noe å vokse på!
Yogurt starter er en blanding av bakterier som fermentere. Det finnes maaaange typer. Jeg tåler kun giprostart sin.
Her er to stk uten melk:
customprobiotics.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=1019&Category_Code=
www.giprohealth.com/giprostart.aspx
Jeg bruker den nederste.
Finnes og mange med melk i, som er lettere å få tak i.
[url]www.scdandme.com[/url] der ligger steg for steg uten animasjon.
fridr sa for siden:
WÆ! Dyrt! Men takk for svar. Høres veldig kult ut. Jeg eeeelsker yoghurt men er jo så heldig å ha laktoseintoleranse :( Hmmm... Kanskje man skulle prøve ut dette :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.