ja, da har jeg begynt på ketolyse... første dagen i dag !
syns det har gått sånn passe greit...
har spist:
frokost: salat(kinakål-agurk-tomat-ost) med kyllingfile og seterrømme på
lunsj: omelett med bacon ... dette ble jeg ganske kvalm av og orket ikke spise noe særlig av det..
middag: 2 koteletter med sopp og fløtesaus... hadde brokkoli og blomkål vedsiden.
så har jeg ikke kommet lengre..
har følt meg veldig slapp idag og ikke hatt noe energi.. til tross for det har jeg gått en laaang tur!
men hva syns dere da..? har jeg spist greit? eller har jeg spist for lite, at det er derfor jeg er slapp og ugg?
er det vanlig å føle seg slik de første dagene?
når kommer all energien som jeg har hørt om..?
tips og råd tas i mot med stooor takk!!
har og drukket en del vann..vet ikke sikkert hvor mye, men en del hvertfall
Du har lest ketolyseboka? (viss ikke, lån den på bibiliotek, eller les her: www.ketolyse.no )
Det er vanlig med bivirkninger.
Du skal spise deg passe mett til hvert måltid og spis når du er sulten.
Telle, veie og regne karber er faktisk lønnsomt i starten. Slik at du faktisk vet hvor mye du får i deg.
Vann er viktig. 2-3 liter om dagen. Gjerne farris i starten også, pg.a av saltinnhold og væsketap.
Det er helt vanlig å miste alt overskudd og få hodepine de første dagene. :) Selv har jeg holdt på (litt til og fra, dog ikke i ketose) i 2,5 mnd nå, men må tilstå at jeg fremdeles ikke har merket noe til energiboosten mange snakker om, men det kan komme av at jeg ikke ligger lavt nok i kh-inntak. :)
Hei,
For de som sliter med mye fett i overgangen til lavkarbo anbefaler vi å begynne med litt fett og så øke på etterhvert.
For mange med fettforbi så hjelper det å lese fett trådene jeg har linket til i denne tråden Til alle nybegynnere på lavkarbo…
Hei :-)
Jeg er er helt ny i dette - men jeg har laaaang erfaring som slanker ;-)
Har lest meg opp på det som skrives om LCHF og synes det virker spennende. Har nå være igang 1 uke....Jeg bruker bla.a. Sture Skaldemans bøker som inspirason.
Jeg har noen spørsmål...
Jeg har gjennom så mange år levd med overbevisningen om at fett er roten til all elendighet - og nå har jeg seriøse problemer med å skulle legge dette inn i kosten min.
Jeg har også problemer med å finne ut HVOR MYE jeg skal spise, er jo vant med å veie eller telle kalorier.
Kan noen gi meg litt inspill på dette med mengder. Ikke bare si at man skal spise seg passe mett. Jeg tror nemlig at hvis du har drevet med jo-jo-slanking i mange å så blir evnen til å vikrelig kjenne reell metthet - og sultfølelse ganske ut av lage.
Heia Happy
Enig med du, at det med å føle seg mett er vanskelig, når man over tid.. eller i mitt tilfelle aldri har hatt ett normalt forhold til mat. Men det fine med lavkarbo er at det kommer av seg selv.. opplver nå å være mett uten å ha lyst på noe igjen etter en halv time. Altså spis så lenge du føler at det er plass i magen, men er det sånn at du har problemer med å flytte deg fra stolen til sofaen, ja da er det for mye. Passe er vel kanskje når du etter middag ikke føler deg mer mett enn at det å ta på seg skoene å gå deg en tur, virker helt greit. Ikke at du trenger å gjøre det, altså :) selv er jeg rimelig slapp på ettermiddagen etter 8-10 timer med springing på jobb, har ingenting med maten å gjøre.
Selv syns jeg det er vanskelig å spise for mye av kjøtt med mye fett.. stopper seg selv liksom.. uten at jeg trenger å kjenne etter om jeg mett eller ikke. Så mitt forslag er å ikke bry deg så mye med det, ikke i det hele tatt, for det kommer av seg selv.
Når det kommer til veing av mat, så har jeg ikke vekt.. men satser heller på grønnsaker jeg vet er under 5g karbo pr 100g, så vet jeg at da kan jeg spise ihvertfall 300g med grønnsaker.. ikke at det skjer så ofte akkurat, satser heller på kjøtt/fisk som hoveddel av maten, med rømmesaus eller en annen fet saus og litt grønnsaker som tilbehør.. mye wok går det også i, skjønt da går det litt mer grønnsaker :)
Husk å bruke kremfløte, mye fett. Stek tingene i ekte meierismør, mye fett.. men langt fra så mye kunstige kjemikalier som margarin. Sæterrømme og ikke lett varianten, for den har bare mer sukker i seg. Ikke ta bort fett fra kjøtt og sats på fet fisk så er du gått igang med å få i deg fett. Pluss at det tar bor søtbehovet ihvertfall jeg sleit med i starten.
Akkurat som jeg har det...hadde hodeverk hele i går, igjen...Jeg orker ingenting og det er kjeme kjedelig når man har ferie. MEN, jeg teller ikke kalorier, men når jeg føre inn (på diett.no) hva jeg spiser for å holde styr på karbs, så er det naturlig at jeg ser også kalorier totalen. Jeg også veier meg hver dag, (vet det er kanskje ikke "riktig" man det er en motiverende element for meg) og har sett at når jeg holder dagens tall ca som dette:
Energi:1644Fett:135.96Karbohydrat:16.41Protein:85.41
[size=2][/size]
Så går jeg ned i vekt...jeg pleier å være rundt 1100 kal - karbs alt fra 12-15. Så det er tydelig til meg at jeg spiste for lite. Men dette er noe som virker for meg, tenkte at kanskje det ville hjelpe litt å vise at det går an å spise veldig godt og a likevel går ned i vekt. Hvis du vil vite hva jeg spiste, bare si fra så får du en liten oversikt :)
Det er betryggende å se at det ikke bare er meg som ikke har krefter i begynnelse. Jeg holder også på å koke over. Jeg er så trøtt og vil bare slumre på sofaen. Spiste masse fett og kjøtt forrige uke også, men tror kroppen min er ganske treg så ketolysen kikket vel ikke helt inn kanskje. Jeg skulle bare ønske vekta begynte å bevege seg i riktig retning snart:nedfor:
Som "alle" her inne sa til meg, være talmodig og ikke gi opp, det kommer. Det bare variere om hvor lenge...Jeg skal ikke være så stor i kjeften da, det går bra nå men kan like greit stopp opp igjen, men jeg er helt bestemt at dette SKAL virke!! :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.