< Tilbake til oversikten

4 uker i ketose - når begynner man å gå ned i vekt?

#1

inot sa for siden:

uke 1 gikk jeg ned ca 3 kg, siden da har det stått stille, kanskje noen gram OPP. Har vært i ketose siden dage 3 og har ikke hatt noen utskeielser etter det. Spiser lite karber og masse fett :) Trener nok litt for lite, men hadd forventet litt vektnedgang likelvel. Kan det være at dette ikke er noe for meg, eller er det bar å vente å se. Noen som har noen erfaringer med lignende stagnasjon?


#2

Snopsnoken sa for siden:

Hvis du ikke er særlig overvektig, kan det være en faktor. Da er det ikke gitt at kroppen vil lenger ned. Har du flere kilo for mye, så skal ketolyse fungere. Les gjerne litt om partystoppere, for flere er pepsi max, ost, nøtter, mørk sjokolade etc noe som kan skape stillstand på vekten. Noen har fremgang etter å kutte ut visse matvarer.


#3

inot sa for siden:

Jeg er 90 kg og 173 høy, så tror nok at kroppen vil litt lenger ned enn dette :-)
Drikker jo litt pepsi max, må kanskje prøve å kutte dette en stund. Ost var jeg ikke klar over, spiser mye ost...hmm ikke enkelt dett.


#4

Anna Ananas sa for siden:

Hei. Jeg kaster meg med på denne!
Jeg har det litt som du, Inot..

Hvis man ikke kan spise ost, rømme, fløte, eller nøtter, hvor skal man da hente alt fettet fra?
Smør?
Er det noen her inne som har gått bort fra disse matvarerene og ser at resultatet er blitt bedre?
Hva spiser dere da, i så fall?
:veitikke:


#5

Snopsnoken sa for siden:

Flere på forumet må f eks kutte ut pepsi max. Andre kan drikke det uten vektstans, men det er ingen uvanlig partystopper. Melkeprodukter (unntatt smør) er det enkelte som må kutte ut. Jeg kan godt trives uten fløte, rømme og ost i perioder, men smør må være med - og så blir det en del fett kjøtt :-)
Det er ikke gitt at man må kutte ut alt på en gang, man må prøve seg frem litt. Flere må passe på at de ikke får i seg for lite karbohydrater, det kan faktisk være fort gjort å ligge godt under 15. Torkil henviser til at for lite karber/ grønnsaker kan gi stans i nedgangen. Hvis du legger ut en dagsmeny, så kan det fort være at en av de riktig erfarne på forumet kan kommentere innholdet og identifisere eventuelle tiltak du kan prøve.


#6

inot sa for siden:

Har vært litt på diett.no og regnet ut hva jeg sånn ca spiser til daglig. Ble 14g karb, 259g protein og 256g fett. Hvordan høres denne fordelingen ut? Sier meg igrunnen ingenting...:p


#7

lifejack sa for siden:

Oi, det hørtes ut som mye proteiner:eek:
Og du ligger også på et dagsinntak på nesten 3400kcal. Nå skal man vel egentlig ikke bry seg om kcal på ketolyse, men endel som ikke merker nedgang, må også tenke på dette. Vet Torkil har nevnt dette i noen innlegg.


#8

LiMe sa for siden:

Jeg har erfaring med at jeg ikke kan spise ubegrenset, da går jeg ikke ned. Så jeg er nok en av dem som må se på kaloriene i tillegg til lite karber.


#9

grotingeling sa for siden:

Tommelfingerregelen sier 1g protein pr kg kropsvekt pr dag, så du ligger nok ganske høyt i proteininntaket.
Unntaket er hvis du trener hard styrke, da anbefales det å øke til 1,5-2g protein pr kg kropsvekt pr dag
Reduser proteinintaket og se om det gjør noe utslag :)


#10

inot sa for siden:

Men hva spiser dere da da? Trodde det var viktig å spise my fett og proteiner jeg. Det jeg la inn på diett.no var:

Frokost:
1/2 porsjon fløtepannekaker

  • 0,5dl seterrømme
  • 1 dl fløte
  • 2ss smør
  • 2ss jbk
  • litt vann
  • 1,5 egg
    med sjølplukka bringebør irørt litt sukrin og hvitost på :) Det var godt det!

Lunsj
salat med litt paprika, agurk, tomat skinke og ost + litt majones.

middag
200g laks
200g? blomkål
litt tzatziki

kvelds
1/2 grilla kylling (uten det meste av skinnet, greier det bare ikke)

Ikke noe annet å drikke enn kaffe og vann.


#11

BitTorres sa for siden:

Husk at protein også hever insulinet, melkeprotein hever faktisk insulin nesten like mye som vanlig sukker, pga av sammensetningen av aminosyrene.
Men 259 gram er omtrent den mengden Arnold Schwarzenegger spiste pr dag da han var på topp. It is waaaaay to much. Fettet er greit nok, men kutt ned proteinet til MAKS 100 g pr dag. Veier du 93 burde altså 93 gram være nok.

Der har du nok løsningen, tror jeg.


#12

Kira71 sa for siden:

Jeg kan ikke skjønne at denne menyen kan gi 256 gram med fett?

Laksen gir 26 gram fett
osten i lunsjen - la oss si 50 gram, gir 13 gram fett
majones, f eks 20 gram gir 16 gram fett
smør i frokost, 20 gram gir 16 gram fett
Fløten gir 38 gram fett
Seterrømmen gir 17 gram fett

Sum fett er da 126 gram, da er det kun osten på frokosten og grillet kylling uten skinn (6 gram fett per 100 gram) jeg ikke har regnet på.


#13

Kira71 sa for siden:

... og protein fikk jeg til å bli ca 115 her - alt etter hvor mye skinke og ost det var i salaten. Kan det ha vært noe feil i det du la inn? Jeg bare lurer, synes dagsmenyen din ikke så så ille ut, kan virkelig ikke skjønne at det skulle gi nærmere 3500 kalorier.

Men nå det er sagt, så synes jeg det ser ut som det er litt mye mat du spiser, er du sikker på at du er sulten hver gang du spiser, og at du stopper når du er mett? jeg gjorde også den feilen de første ukene at jeg spiste for mye, jeg spiste stort sett like mye som før jeg begynte, men litt mer kjøtt, "siden jeg ikke hadde poteter". Mengden jeg spiste var altså av gammel vane, ikke fordi jeg var sulten. Nå har jeg endelig lært meg å "lytte" til magen min, og faktisk stoppe når jeg er mett. Og det kan jeg bli etter ganske små mengder i forhold til det jeg spiste før. Litt av grunnen til at folk går mye ned i vekt med ketolyse er jo at de faktisk spiser mindre siden de blir mett med mindre mat. Det er ikke noe magi i at jo mer fett og protein man spiser jo fortere går man ned. (mener ikke å være sarkastisk, altså..!)

Stå på, håper du ikke gir opp!:)


#14

BitTorres sa for siden:

Litt varierende det der med å spise lite...Jeg lagde mat til samboeren min i starten, og hadde fått med meg en ting: Fett. Så hun spiste fett til de grader, og mye mat ble det, for jeg hadde forstått det sånn at hun skulle spise seg mett, og det ble mye mat også det. Men færre måltider enn før da. Uten å vite det, gjorde vi det rette: Tente fettbålet med så mye fett. At de første 10 kiloene rant av etter få uker var nok et resultat av mye fett, og litt begrenset med protein. Karboen lå på rundt 10, tror jeg.


#15

inot sa for siden:

Da har jeg prøvd å lagt inn d en gang til, og ser at jeg har gjort noe feil ja, lagt inn vekta på kyllingen med bein bl.a. :p men likevel ser jeg at jeg nok spiser litt feil ja. Får 245g fett og 223g protein. Det du ikke har tatt med i beregningen er bla. 4 egg - 26g fett, smør 30g fett, 300g kylling er 40g fett - så det røyner på ja...

Må skjerpe meg!


#16

Photobscura sa for siden:

Det er ikke uvanlig i det hele tatt å spise enten for mye eller for lite i starten, og det er i grunn greit, ikke at jeg sier det er ditt tilfelle, men mange kommer hit med et større eller mindre problem med overspising, eller de har vært vant til å presse seg ned i kaloriunderskudd. Begge deler krever litt arbeid for å bli kjent med sin egen sult- og metthetsfølelse.
Jeg gjorde noen øvelser i starten, tok alltid litt mindre mat enn jeg trodde jeg skulle ha, la fra meg kniv og gaffel mellom hvert tygg, og tok ikke mer mat i munnen før jeg hadde tygget og svelget unna. Da jeg var ferdig med å spise så venta jeg fem til ti minutter før jeg eventuelt forsynte meg, da jeg lot kroppen få tid til å si meg om den var mett eller ei. Over tid har det hjulpet meg til å kjenne om jeg var behagelig mett, fortsatt litt sulten eller stappmett. Før gikk disse følelsene over i hverandre i en smørje, da jeg har en lang historie med tvangssulting og what not ...


#17

Nicpins sa for siden:

Men...hvis man ikke går ned i vekt så er bringebæra det første man kutter ut, altså. JA, jeg veit at det står i boka at man kan spise det, men bær er nok en av de største partystopperne. :)


#18

BitTorres sa for siden:

Den øvelsen som Photo snakker om, bruker jeg selv også hver dag. Den er helt glimrende, også til å lære seg hvordan maten faktisk smaker. Det er utrolig hvor mye smak den kan være i maten, det merker en når en slutter å hive i seg maten som om det skulle være VM i hurtigspising :)


#19

Photobscura sa for siden:

Ja, det har i grunn blitt en vane for meg å gjøre det på ca denne måten. Jeg behøver ikke legge ned kniv og gaffel lenger, for det går en automatikk i det å skulle tygge og svelge unna hvert tygg før man spiser mer :). Det er bra for fordøyelsen ikke minst, du unngår å svelge mye luft etc.


#20

VesleKAri sa for siden:

Jeg føler jeg må henge meg på her. Jeg har tidligere gått på Librakurs og som de fleste har lært skal man spise ofte, og når man spiser karbohydrater er man jo, særlig jeg, sulten ofte. Den vanen har jeg dratt med meg nå, og jeg er vandt til å spise ofte, så jeg må jobbe litt med det at jeg faktisk er mett, og at det er greit å ikke spise ofte. Jeg merker heller ikke at jeg blir mett for jeg spiser altfor fort og spiser derfor altfor mye. Jeg blir så stappmett. Jeg er i min andre uke på lavkarbo, og har ikke gått noe ned, men jeg har heller ikke gått noe opp :) Derimot koker jeg hele tiden, så noe er i farta:rolleyes: Så bare kjør på:D


#21

Gressenka sa for siden:

Her var det mange gode tips. Tusen takk!
Selv feira jeg 4 uker i ketose i går, og har gått ned knappe 5 kg. 3,5 gikk av første uka, så det har ikke vært helt det store ennå.
Jeg kommer til å kutte ned på ost og fløte ser jeg. Så får vi se:)


#22

Gracella sa for siden:

Men du må ha lagt inn /lest av feil, for det der blir vel ikke 223 g protein?
Det er ca 20 g protein i 100 g laks som gir ca 40 g her.
Kylling likeså, der har vi maks 60 g protein.
I ett egg er det ca 12 gram, altså sitter vi med 48 g.
Så fra de mest proteinrike matvarene du har spist, så er det ca 148 g protein tilsammen...

Og kylling uten skinn er veldig magert...


#23

inot sa for siden:

  • skinke og ost til frokost og lunsj, så begynner antall proteiner å bli farlig høyt...

Tusen takk for mange flotte svar folkens!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.