Bruker oppskriften på Rolls:
3 store egg
1 ts. bakepulver
3 ss Cottage cheese
0-1ss Natreen pulver pulver(avhenger av hva du skal bruke dem til)
Skill eggene. Stivpisk hvitene
Bland eggeplommene med Cottage cheese,bakepulver og Natreen, og bland tilslutt dette forsiktig inn i eggehvitene (eggehvitene skal ikke falle sammen).
Settes med skje på stekeplate (9stk) og stekes i nederste rille 35 - 50 min. ( 35 min. i min ovn) ved 150 grader.
Disse kan brukes i stedet for brødskiver, men de er også gode hvis en deler dem, legger i litt friske bær + en god klatt med vispet kremfløte,- og legger på igjen toppen. Det blir mine "fastelavensboller i morgen". Noen som kommer innom?
Så koselig at dere ville komme,- og selvsagt er her plass til deg også Anne!:)
Nam, nam!
"Fastelavensbollene" smakte virkelig godt, ikke sant! ;)
Nå er de alt oppspist, men det blir ikke siste gangen jeg lager bruker rollsen min på den måten!
Det har jeg ikke forsøkt, men kan tenke meg at det kanskje går ann.:confused: Tror også at det helt kan sløyfes, da det jo er ganske mye hevingsmiddel i eggene.
Hvis apoteket sier at de ikke har Kremotartari, kan du jo spør om de ikke kan skaffe det, eller fortelle dem at det er det samme som Kaliumhydrogentartrat, -men det burde de jo vite.:rolleyes:
Lykke til,- håper det vil smake!
Konsistensen blir noe ala vannbakkels. Og der er jo normalt godt.
jeg lagde disse i dag. Med "cream of tartar" som jeg har i skapet. De er bare nødt til å smake bedre med bakepulver. Dette var IKKE godt. De smakte rett og slett surt og hadde en rar ettersmak. Spiste to (vi hadde en hver med krem på). De resterende sju gikk i søpla........ Lurte på om det var cottage cheesen som var dårlig, men sambo påsto den skulle smake sånn.Men jeg har jo aldri likt cottage cheese. Kanskje det var derfor.....
Heisann Nille!:)
Synd du/dere ikke likte rollsene. (Var din cream of tartar gammel?) Jeg synes de er gode, og brukte dem nesten daglig da jeg gikk på Atkins for over 30 år siden. Brukte de da istedet for brød med ost og pålegg på, men også som "vannbakkels" og syntes jeg hadde ett herremåltid!:D
Vel, smak og behag kan jo, som kjent ikke diskuteres!:p Må jo også legge til at jeg da ikke hadde den helt store variasjonen i kostholdet som jeg har hatt på Ketolysekuren. Det var ingen i min nærhet som gikk på kuren, og som jeg kunne dele oppskrifter med. Dessuten var jo alle oppskrifter med amerikanske mål og tildels med ukjendte ingredienser.:rolleyes:
eh.... ja, når du sier det, så har vel den cream of tartaren stått der en stund :o Kombinasjonen av det og av cottage cheese (som jeg jo egentlig aldri har likt) gjorde vel at det ble en selsom opplevelse. Skal jammen prøve å lage dem med enten NY cream of tartar eller bakepulver jeg....
[color=purple][/color]
Takk for tips ang tartaren Komkari ! Den går rett i bosset !
:)
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,dissa var jommen gode.selvom de så heeelt annerledes ut enn på bildet.kremt.var rimelig flate mine begge gangene jeg prøvde.de jeg hadde bare ørlitt "sukekr " i brukte jeg faktisk som pizza bunn,heeeelt nydelig.har virkelig savna det.og kjempe godt med smør og kokt egg på.
takk for en super oppskrift,redningen for meg å kunne spise dissa altså :0)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Når jeg prøver dem omigjen uten den gamle cream of tartaren, skal jeg lage i muffinsformer for å se om det funker bedre, - mine ble ikke helt flate altså, men morro å prøve i muffinsform allikevel.... :)
Tuuusen takk for denne oppskriften!!
Lagde dem i sted, den versjonen uten søtstoff.
De var nydelige med ost og skinke på, og med blåmuggost også - og i morra skal jeg kjøpe paprika å ha på også. Dette er egentlig det første jeg har spist som ligner på en blings siden juni! :)
Kan de fryses, forresten?
Jeg har lagt resten i en pose i kjøleskapet, tenkte å ta med som lunch i morra.
Spent på om det blir bra!
Lurte på om noen har prøvd å eksperimentere? Feks prøvd å putte i småbiter av soltørkede tomater, oliven, ost osv? Eller vil bare deigen ramle sammen da?
Går kanskje an å strø ost over på toppen på slutten av steketiden, slik at det blir litt sånn "ostehorn"-aktig?
Joda, det går veldig bra å fryse dem, Enid. :)
Har ikke eksperimentert så veldig mye da resultetene aldri ble særlig bra.:o Er nok redd for at om du blir skuffet om du har noe i deigen. For ikke å ødelegge hele porsjonen (slik jeg alltid gjorde:p ) kunne du jo forsøke med en eller to rolls på brettet og la de andre være vanlige. Jeg har aldri forsøkt å ha de i muffinsformer, men det burde vel gå greit.:rolleyes:
Jeg tok et par små runder med stavmixer'n for å være sikker! Tenkte også at det ble best med glatt røre, men kunne jo ikke være sikker - så det ble en halvglatt røre med litt småklumper oppi:p . De står nå i ovnen og ser nydelig ut! Jeg lagde dobbel porsjon og ekstra store siden jeg skulle ha alle på en plate (resten av røra hadde vel blitt til suppe dersom jeg skulle vente over 35 min. før neste brett ble satt inn?). De ser helt nydelig ut - spent på hvordan de smaker??
Jeg fikk 13 stk av den doble porsjonen - 10 uten og 3 med. Regnet ut at det ble 1 karb pr "bolle":
6 egg=6
100 g cc=3
2 ts bakepulver=4
Det blir 13 karber det - og 13 boller;)
Har nå smakt en uten søtstoff, med ost og skinke på - og det var nydelig (tok først en bit uten noe på og det var ikke så godt - lite smak). Delte den i to og la godt med pålegg imellom. Dette blir nok en ny matpakkevariant for meg - 2 sånne med godt pålegg og litt grønt må jo være bra som lunsj.
Spent på de med søtstoff i - skal ha de med i bursdag på søndag, så jeg får vente i spenning! De stekte jeg oppi store muffinsformer - fylte de helt opp og de este godt over kanten, men nå har de falt sammen igjenn!!
Ops....tar nok bare 2 søte boller med meg, fristelsen ble for stor så jeg smakte på den 3.!! Ganske god, men bedre med krem eller litt cc+heistad syltetøy på tenker jeg!!
Bumper denne, disse var veldig gode :) Meget bra som brødskive erstatning med ost og skinke. Eller med syltetøy når du vil ha noe godt. Tar med meg et par til lunsj i morgen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.