< Tilbake til oversikten

Hvordan lage brun saus?

#1

boca sa for siden:

Jeg skal lage kjøttkaker til middag i dag (hjemmelagede såklart), men så må vi jo ha saus ved siden av. Noen som har tips til hvordan jeg kan lage den?

Det eneste jeg kommer på, er å bruke smør/bakemix og kraft. Funker det da?:confused::o


#2

Kitt sa for siden:

Dersom du scroller heeeeelt nederst på siden finner du flere tråder om temaet!:)
Du er ikke den første som lurer , for å si det sånn!;)


#3

boca sa for siden:

Fikk det ikke til uansett, så neste gang blir det posesaus tror jeg :-) Blir lenge til neste gang regner jeg med.. hehe.


#4

tina therese sa for siden:

Jeg lagde en brun fløtesaus til hjemmelagde kjøttboller her om dagen..
Tok litt vann i kjelen og en buljongterning.
stekte kjøttbollene i meierismør
og helte stekekrafta oppi kjelen hver gang en panne var stekt.
Så tok jeg i et par spiseskjeer med creme frech og en dæsj fløte.
Til slutt ristet jeg ut litt JBK i vann og gjevnet sausen med det.
smakte til med salt og pepper.
Det ble en knakende god saus som hele familien elsket
og jeg måtte pent love å lage den oftere:D


#5

Veggpryd sa for siden:

Når du først skal steke kjøttkaker har du allerede grunnlaget for brun saus.

Når kjøttkakene er tatt ut av panna, heller du fløte rett i stekefettet (i panna). La dette koke ett minutt eller to under omrøring - krydre med salt og pepper - så er sausen ferdig. :)

Noen ganger må man bruke JBK for å få den til å tykne litt.

OBS: Jeg bruker jernpanne, og det kan hende det blir litt annerledes resultat av teflonpanne. :)


#6

Kanutten sa for siden:

Her er også et tips! Eller jeg kan jo si det her også.. :p

"Lagde brunsaus i dag. Av glutenmel.. :sikle:

Den ble helt som vanlig brunsaus.. :ja: Eneste forskjellen var at melet ble brunt mye fortere enn med vanlig hvetemel slik at man må bruke svakere varme..

Smaken var den samme, det samme med konsistensen. :D"


#7

Peaches sa for siden:

Hvor mye er litt JBK?


#8

Moogie sa for siden:

her var det mange gode tips :) takk!

Jeg lurte på det samme. Noen som har litt nærmere forklaring?


#9

Kitt sa for siden:

Det står på glasset hvor mye man trenger for å jevne så og så mye væske!;)

Det blir skikkelig ekkelt om man tar for mye:eek:, så begynn pent!:p


#10

Moogie sa for siden:

oki :) takk for tipset! da må jeg bare kjøpe meg en boks med det og lese veiledning på boksen. Har ennå ikke kommet så langt, he-he


#11

Mrs P sa for siden:

Lagde denne sausen nå, den var kjempe god. Anbefales på det sterkeste :D


#12

Nerthus sa for siden:

travelt og sulten så bruker jeg sjysaus med en raus fløteskvett i :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.