Jeg skal lage kjøttkaker til middag i dag (hjemmelagede såklart), men så må vi jo ha saus ved siden av. Noen som har tips til hvordan jeg kan lage den?
Det eneste jeg kommer på, er å bruke smør/bakemix og kraft. Funker det da?:confused::o
Jeg lagde en brun fløtesaus til hjemmelagde kjøttboller her om dagen..
Tok litt vann i kjelen og en buljongterning.
stekte kjøttbollene i meierismør
og helte stekekrafta oppi kjelen hver gang en panne var stekt.
Så tok jeg i et par spiseskjeer med creme frech og en dæsj fløte.
Til slutt ristet jeg ut litt JBK i vann og gjevnet sausen med det.
smakte til med salt og pepper.
Det ble en knakende god saus som hele familien elsket
og jeg måtte pent love å lage den oftere:D
Når du først skal steke kjøttkaker har du allerede grunnlaget for brun saus.
Når kjøttkakene er tatt ut av panna, heller du fløte rett i stekefettet (i panna). La dette koke ett minutt eller to under omrøring - krydre med salt og pepper - så er sausen ferdig. :)
Noen ganger må man bruke JBK for å få den til å tykne litt.
OBS: Jeg bruker jernpanne, og det kan hende det blir litt annerledes resultat av teflonpanne. :)
Her er også et tips! Eller jeg kan jo si det her også.. :p
"Lagde brunsaus i dag. Av glutenmel.. :sikle:
Den ble helt som vanlig brunsaus.. :ja: Eneste forskjellen var at melet ble brunt mye fortere enn med vanlig hvetemel slik at man må bruke svakere varme..
Smaken var den samme, det samme med konsistensen. :D"
travelt og sulten så bruker jeg sjysaus med en raus fløteskvett i :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.