Jeg kjøpte et glass Cocosa på helsekost til 130 kr her for et par uker siden. Svindyrt syns jeg!!:eek:
Men idag var jeg innom en såkalt "innvandrerbutikk" her i byen, og de hadde også kokosolje!:rolleyes: Til den nette pris av 39 kr(glasset var i tillegg større enn Cocosa-glasset):D
Sto at det var 100% kokosolje, så det kan umulig være store forskjellen fra Cocosa til denne...!?:confused:
Cocosa er ekstra virgin, kaldpresset, sunn olje. Den oljen du får så billig er fremstilt med varme for å tyne de siste restene ut av råstoffet. Ikke akkurat det sunneste på markedet!:p
Fortsatt så tror jeg oljen er helt ok. Det har vært oppe på forumet en del ganger før, og meningene er delte. Men jeg husker en smarting med navn Danish hadde en god forklaring på at deelfiafett var helt ok, og såvidt meg bekjent, er det et produkt som er mer herdet enn den rimelige kokosoljen. Fordelen med kokosfettet er jo at det er nesten 100% mettet, og tåler dermed oppvarming bra, i motsetning til de fleste "Sunne planteoljene" du kan kjøpe på supermarkedet. Her har det vært diskutert tidligere : forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27255
Selv har jeg ikke helt bestemt meg i forhold til delfiafett/cocosa. Liker smaken av cocosa, og føler vel at den er best. Men jeg husker også Dansih sin forklaring :)(innlegg #6, mulig han skrev mer i en annen tråd), og jeg vil i alle fall mye heller bruke delfiafett enn plantemargariner :)
Jeg har den nøytrale cocosa oljen, og på den står det "100% ekologisk raffinerad kokosolje"
Jeg kjøpte den nøytrale, fordi jeg trodde den var mest anvennelig...:confused: Vil ikke ha kokossmak på alt jeg steker etc:p
Den er mest anvennelig, ja, men ikke den sunneste av den grunn!:)
Jeg har begge, jeg. Steker i den nøytrale og bruker den andre i teen, til å bake med og alt annet!
Hvorfor kan ikke den med kokossmak brukes til steking egentlig? Noen som vet? Jeg gjør det fordi jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke skulle bruke den til det. Det er jo mettet fett og dermed skulle den tåle oppvarming, tenker jeg. Ikke smaker det mye kokos, altså.
Jeg har brukt kokosolje fra innvandrerbutikk i et halvt år nå:) Den heter: pure coconut oil, koster 35 kr, og er på 500 ml. Jeg bruker den til absolutt alt. Baking, steiking, og til hjemmelaget sjokolade. Den smaker ikke kokos.
Kokosolje er også genialt som hudkrem og hårkur! :D. Jeg tenker selv på å kjøpe den billige fra innvandrerbutikk for å bruke til denslags. Jeg brente meg på overforbruk av cocosa som kosttilskudd for et par år siden, og gulper magesyre bare jeg tenker på å innta det igjen ... :o.
Hørtes ikke godt ut med overforbruk.:) Har lest flere steder at det er mange som spiser den rent, hadde ikke klart det, men bruker den stort sett som eneste fettkilde. Og jeg spiser lavkarbomuffins, lavkarbobrød, pannekaker, og sjokolade. Alt laget med mye kokosolje.+ all maten jeg steker i kokosolje. Får derfor i meg det jeg trenger.:D
Ja, jeg spiste det rent med teskje, men gikk alt for hardt ut. Jeg kan forsåvidt fortsatt bruke det i bakverklignende ting, men det blir ofte ikke til at jeg kjøper det, for det er såpass dyrt, og jeg spiser såpass lite av denslags.
Jeg lurer også litt på dette. Jeg har en coconutoil fra innvandrerbutikk, 100% . Så har jeg en fra Bali Kitchen, som er 100% virgin oil. Også betydelig billigere enn 150 kr..
Jeg ser at extra virgin nok er den "beste", reneste osv. Men man bruker varme som argument, og det forstår jeg ikke helt, da kokosnøttoljen tåler over 200 grader? Bruker de høyere temperaturer enn det for å trøkke ut alt, eller er det bare det at det er en helt vanlig kvalitetsforskjell på renheten, eller hvor gode nøttene er osv som er forskjellen?
Og virgin kaldpresset, det må da funke vel så bra? Eller?
Kokosolje kan bare bli virgin, det er ikke noe extra virgin selv om det står det på pakka. OLIVENOLJE kan være extra virgin.
Kokosolje som er blitt varmpresset utvikler transfett.
Kokosolje tåler mye varme uten å brenne seg. Dette er noe helt annet enn å utvikle transfett. Den brune cocosaen kan komme opp i rundt firehundre grader (var det ikke det det sto?)
Kokosolje er FØRENDE :eek: Fantastisk om man er stinn og får den klassiske forstoppelsen i ketose, kjipt om man forspiser seg. Ingen bør begynne med mer enn en ss per dag før de ser hvordan kroppen reagerer. Etter du blir vant til det vil du muligens oppdage at det er fantastisk for før trening.
Ok, men da vil jeg bare gjøre alle oppmerksomme på at Bali kitchen har en kaldpresset virgin kokosolje, som ikke koster 150 kr!! Jeg husker ikke akkurat hva jeg betalte for den, men tror det var rundt 50 kr på Jacobs i Oslo. Men siden det er Bali Kitchen vil jeg vel tro den er tilgjengelig andre steder også :)
Ja, Meny var noe av det første jeg tenkte på. Butikken her oppe på Ringnes Park er jo som en dagligvaredrøm fra himmelen, og jeg har en følelse av at det de ikke har, kan de ta inn. Jeg skal sjekke der! :) Og mmmm, satay! DET er det lenge siden jeg har spist, snadder!
Du bør lete der de har all mulig utenlandsk mat. Der all e sauser, wok- ting etc er. Hos meg sto den litt nedenfor alle Bali sausene!
Spør betjeningen om du ikke finner den!:)
Meny og Ultra fører Bali Kitchen, men jeg kan ikke huske å ha sett akkurat kokosoljen der... Men, kan jo høre om de kan ta inn noen der dere bor da, tenkte å høre med min meny her :)
Som sagt, min Meny har, så da er det i sortimentet. Glasset stod langt nede, litt for seg selv og jeg har aldri sett det, enda jeg pleier å kjøpe Bali- produkter!:p
Hei! Ja, jeg har kjøpt Kokosolje i innvandrerbutikk jeg også - og den er like bra den som noen annen som er SVINDYR! Helt enig med dere andre! Jeg har senest i dag brukt den i min Banangranola, som jeg bruker til frokost nesten hver dag, og den funker som bare det:)! Fullkornsris er også et produkt jeg foretrekker å kjøpe i innvandrerbutikkene. Bruker du ris-pasta?; halve prisen om ikke mer i forhold til å kjøpe mos Meny, Ultra, Spar osv. Sånn kunne jeg nok ha fortsatt, men se og vær oppmerksom på at f.eks. Sukker, Melis osv. Kan være dyrere hos enn hos vanlige butikker. Selv ser jeg alltid på prisen, enten det er REMA eller Meny!:)
Vedkommende har da også "Grete Roede + egenkomponert" som kostholdsfilosofi. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.