frkDoug sa for siden:
Har lett lenge her inne etter ei oppskrift på "risotto" men fant ingen...så jeg eksperimenterte meg litt fram :)
altså, det du trenger er:
1 Blomkål hode
1 pakke bacon
1/2 løk
1/4 purre
en dæsj fløte (kanskje 1 dl eller 1,5)
smør til steking
100 g mozarella
Salt og pepper
Start med å finhakk løk og purre. skjær så bacon i små biter, kommer helt an på hvordan du liker de :)
Så tar du blomkålen å rasper den med et rivjern.
Stek blomkål, løk, purre og bacon til det blir gyllent, så heller du fløte over. la fløten koke ut, slik at den blir sausaktig. Jeg anbefaler at du bare tar litt og litt fløte, slik at det ikke blir for mye saus, for hele retten skal "henge" sammen, det skal ikke flyte fløte av dette....Kryddre med salt og pepper. Når fløten har redusert seg, kan du ha oppi blomkålen, å "koke" den sammen med resten. Dette tar bare et par min, koker du den lenger blir blomkålen for myk, å du får ingen tygge-motstand. Når dette er gjordt, har du oppi mozarellaen, og rører godt, til alt har blandet seg. Så, fix ferdig :) Jeg trur dette blir rååååågodt med litt revet parmesan i også, men hadde ikke noe for hånden akkurat nå...