< Tilbake til oversikten

Beregne energifordeling hjemmelaget karbonade

#1

Matglad sa for siden:

Jeg lagde i går noen energibomber av noen karbonader (ihvertfall i flg min mann som ikke er vant til så mye fett).

Jeg regnet på næringsinnholdet utifra råvarene. Utfordringen er at jeg brukte 180 gr råvare i hver kake, men når jeg veide en i dag som jeg skulle ha til lunsj var den bare 140 gram.

Jeg er litt nøye om dagen og regner på fett og proteiner, er derfor litt viktig at utregningene blir riktige.

Noen som vet om jeg skal tenke at protein og fettmengden er det jeg regnet på i ut i fra råvaren på 180 gram, eller om jeg må ta høyde for at de har krympet i vekt?

Burgerne jeg laget heter Skaldemannburger og bestod av 1/3 del kjøttdeig, 1/3 svinekjøtt og 1/3 spekk. De ble nydelige og kan anbefales :)


#2

Kitt sa for siden:

Du skal alltid regne ut i fra rå varer. En del væske forsvinner ofte i stekeprossessen, men den er regnet inn i næringsinnholdet!


#3

Matglad sa for siden:

Tusen takk Kitt, det var til stor hjelp :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.