< Tilbake til oversikten

Pitabrød

#1

Lisbeth sa for siden:

Pitabrød

Ingredienser:
1,5 dl lunkent vann
25 g fersk gjær (0,28 kh)
1 ss Fiberhusk
1,5 ss olje
1/2 ts salt
40 g revet ost
60 g glutenmel (12 kh)
55 g bakemiks (4,4 kh)

Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i bakebollen, hell på fingervarmt vann (37-40 grader) og rør til gjæren er oppløst. Tilsett fiberhusk, rør om og la blandingen stå i ca 10 min.

Tilsett olje, salt og ost, og deretter melblandingen. Elt deigen kraftig (jeg elter i ca 10 min med håndmikser med eltekroker).

Del deigen i 5 "boller" og la de heve på stekeplaten i 40 min, med litt glutenmel under og plastfolie over.

Trykk de hevede bollene helt flate på brettet (de "blåser" seg opp i ovnen), bruker du plastfolien mellom bollene og hånda er det enkelt å få de flate.

Putt brettet rett i varm ovn (210 grader ved varmluft).

Skal du bruke pitabrødet med en gang steker du de i ca 10-12 min. La de hvile litt før du bruker en skarp kniv og skjærer en lomme i de.

Pitabrødene er også fine å fryse, da holder det å steke dem i ca 8 min før du avkjøler dem og putter dem i fryseren.
Ta brødet rett fra fryseren og inn i kald ovn. Sett ovnen på 190 grader (varmluft) og la de stå noen minutter.

Hvert pitabrød inneholder ca 3,3 kh.

Bilde nr 1:
-deigen delt i boller, og satt på stekeplate dekket med mel
-etter 40 min heving
-trykket flate
-ferdig

Bilde nr 2:
-pitabrød med gresk kjøttkake, tzatziki, salat og tomat
-pitabrød med ost, skinke, salat og tomat
-pitabrød med roastbiff, salat, løk og remulade


#2

Kanutten sa for siden:

Du er bare fabelaktig!!! :heia: Må prøve!!


#3

sirimor sa for siden:

Helt fantastisk!!:D Må også prøve!


#4

Notabella sa for siden:

har fått høre at vi som spiser etter ketolyse ikke kan bruke gjær, eller kan vi det? :) de så virkelig gode ut å hadde vært toppers til taco ;D


#5

torgn sa for siden:

Kan bakemiks erstattes med noe annet? F.eks. soyamel, soyaproteiner, glutenmel? Har veldig lyst til å prøve dette idag, har ikke tilgang til bakemiks umiddelbart


#6

Lisbeth sa for siden:

Samboeren min er i ketose, og han spiser ihvertfall bakst med gjær. Mener å ha lest at det ikke er noe i veien for å bruke gjær om man følger ketolyse, men at grunnen til at det sjelden er brukt er at det er vanskelig å få bakverk til å heve med endel av melerstatningene man bruker.

Jeg har ikke prøvd med noe annet enn bakemiks, men det er jo bare å prøve ;) Bakemiks inneholder vel litt hvetegluten, så hvis du bytter det ut med noe annet som ikke har gluten i seg, burde du kanskje bruke mer glutenmel pga hevingen..?? Og det kan hende du må bruke litt mer eller mindre mel enn det som står i oppskriften. Etter 10 min elting er deigen ganske fast, og slipper nesten bollen.

I og med at glutenmel er ganske dyrt ville jeg prøvd å minske oppskriften først, for å se om det går :) Del gjerne erfaringene dine her :)

Vet ikke hvor du bor, men du får tak i bakemiks i endel Meny-butikker :)


#7

Lisbeth sa for siden:

Ser at du bor på Kløfta, i følge forhandlerlista på ketolyse.no har de ketolyse-produktene på Meny Jessheim, og Meny Skedsmokorset, det er vel ikke så langt fra deg..??


#8

torgn sa for siden:

Det er helt korrekt. Men siden vi ikke har bil, må jeg ta buss. 80,- . Men hadde litt flaks idag. Kjærringa skulle på jobb og hun jobber på jessheim, så da er problemt løst. :)


#9

Lisbeth sa for siden:

Så bra :p


#10

Nannah sa for siden:

Du er en knupp, Lisbeth! Nå bare MÅ jeg kjøpe glutenmel og Bakemix:heia:

Undres på om det går å lage en slags tortillalefser av denne deigen? Om man lager den litt tynnere og steker den i teflonpanne lr på bakeplate?


#11

Rin sa for siden:

Mmm... lurer på om glutenmelet kan byttes med noe annet? Er vel omtrent den eneste mel-varianten jeg ennå ikke har anskaffet. :rolleyes:


#12

Lisbeth sa for siden:

Mulig... kom gjerne med tilbakemelding om du prøver ;)

Tror det blir vanskelig å bytte glutenmelet med noe annet, da det ikke hever uten gluten..


#13

torgn sa for siden:

Når jeg bruker Hattings Pitabrød, vil brødene når det er ferdig stekt blåse seg opp. Gjør disse det samme hvis man tar de ut av fryser og legger de inn i ovn, ev. hvordan vet jeg når de er ferdige?


#14

Trulte67 sa for siden:

Jeg skjønner at jeg MÅ få tak i glutenmel snart. Dette frister !


#15

Lisbeth sa for siden:

Du må bruke en skarp kniv og skjære en "lomme" i de.. Jeg har ikke tatt tiden når jeg har putta de i ovnen i dypryst tilstand, men jeg vil tro en 8-10 minutter.. Jeg bare kjenner på de, om de er varme ;)


#16

Iset sa for siden:

Jøss, de ser jo helt "ekte" ut! Hvordan smaker de?


#17

quebec sa for siden:

Kan man bruke mandelmel til disse?


#18

Lisbeth sa for siden:

De smaker nesten ingenting, så de "stjeler" ikke smaken fra det du putter inni ;)

Istedet for glutenmel eller bakemiks??

Jeg har ikke prøvd med noe annet, men vil tro at mandelmel ødelegger for hevingen (bruker du det istedet for glutenmel gjør det ihvertfall så det ikke hever)..pluss at mandelmelet er jo litt søtt.. Men halver oppskriften eller noe, og prøv ;)


#19

torgn sa for siden:

Nå har jeg laget deigen din, fulgt oppskriften punkt til prikke, men synes deigen var mye våtere enn jeg hadde forventet. Er det korrekt? Jeg antok på forhånd at den ville være mer "barnerumpe" i konsisitens. Det blir interessant å se resultatet


#20

torgn sa for siden:

.....og der gikk den deigen i søpla....:o


#21

quebec sa for siden:

hehehehe, mye som har gått i søpla her hos meg og...må bare prøve og prøve og tilslutt så sitter det :o

fatt mot:)


#22

torgn sa for siden:

Dyr prøving........men men


#23

BlirFjong sa for siden:

Vi har testet disse i dag. Syns de ble litt vel flate/tynne, det var vanskelig å skjære en lomme i de.. Det har kanskje noe med at jeg blinkset og satt ovnen på vanlig instilling og ikke varmluft!? Men de smakte godt syns jeg, har prøvesmakt allerede.. og tror det blir en hit her.. må jo være utrolig praktisk til matpakken tenker jeg :)
Neste gang jeg baker de (blir sikkert veldig snart) skal jeg ikke trykke de fullt så flate og huske varmluft :)


#24

Trulte67 sa for siden:

Ingen varmluft her, men de blåste seg opp og ble kjempefine! Takk for flott oppskrift!


#25

Lisbeth sa for siden:

Hvor lenge eltet du den?? Den ferdige deigen skal bli som en klump som nesten slipper bakebollen..mere seig enn våt liksom..

Hvorfor gikk den i søpla??


#26

Lisbeth sa for siden:

Ja, man må få de tynne nok til at de ikke smaker "brød", men tykke nok til at man kan skjære i de ;) Jeg har hatt problemer med å lage "lomme" en gang, men da hadde jeg varmet opp pitabrødet fra dypfryst tilstand dagen før, og latt det ligge på benken.. Endte opp med å legge pålegget på toppen istedet ;)

Hvis du bruker vanlig ovn må du steke de ved ca 230 grader.:)

Så bra at du likte dem :)


#27

torgn sa for siden:

Det var kanskje her feilen ble gjort. Jeg brukte eltekrokene som fulgte med mikseren, men deigen bare surra seg rundt i toppen lissom og eltet seg egentlig ikke....gikk bare rund og rund...litt lav bolle og deigen sprutet rund..ble en smule grinete så det var nok grunnen til at jeg ga opp

tja....


#28

BlirFjong sa for siden:

Har fått de ordentlig til nå - supergode altså! :) Tror vi skal lage sånne og ha med på hytta i helgen :) Har hatt med i matpakke på jobb også - fikk faktisk litt misunnelige blikk fra høykarberne ;)


#29

Trulte67 sa for siden:

mulig motoren på mixer'n din ikke er sterk nok?


#30

torgn sa for siden:

Det kan godt tenkes. Skal vurdere å investere i en ordentlig mikser i helga.


#31

Debz sa for siden:

Jeg kan ikke se at det kom noe svar...har vi egentlig lov å bruke gjær?? Hvis vi kan det hvorfor er alle -"brød" oppskriftene uten..?


#32

Kanutten sa for siden:

Fordi gjør trenger hvete eller rug (så vidt jeg vet) for å heve. Og når vi lager brød uten hvete eller rug så er jo gjøra bortkastet.. Derfor bruker vi bakepulver eller natron. :D


#33

Debz sa for siden:

Er det noen som vet hvor mange karbs er i de pitabrødene?


#34

Kanutten sa for siden:

Ca 3,3 skrev hun i sitt første innlegg i denne tråden!


#35

Debz sa for siden:

Beklager, skjønner ikke hvorfor jeg ikke så det....:o



#37

Yonah sa for siden:

Skjønner jeg må få kjøpt mere glutenmel og bakemiks... Høres spennende ut:D


#38

unaturligslank sa for siden:

Glutenmel-kjøper dere det på helsekosten?


#39

Yonah sa for siden:

Ja, pass på at du ikke får glutenfritt da. Jeg har spurt etter glutenmel og blitt vist til hylla med glutenfrie ting;)


#40

vicci sa for siden:

Dette ser spennede ut. når man kjøper bakemix på meny hva heter den?? får vel ta meg en tur til Meny. får man forresten kjøpt bakemix i sverige og hvis man gjør hva heter det?


#41

Debz sa for siden:

Hei! Her er en tortillas oppskrift...
Tortillas - Homemade Low-Carb

Ingredienser:
1/2 kopp mandelmel (cup almond flour)
1/2 kopp hvetegluten (cup vital wheat gluten)
1 kopp soyamel (cup soy flour)
3 ss smult (Tablespoons lard)
1 ts salt
1 kopp vann

Mix almond flour, vital wheat gluten, soy flour and salt. Cut in lard until mixture resembles fine crumbs — like little peas (a pastry blender works well for this.) Slowly add water, 2 Tablespoons at a time, mixing well until ingredients form a ball. Cover and let dough rest for 20 minutes.

Divide dough into 16 equal pieces. Roll each piece into a ball. Sprinkle countertop with protein powder or a thin coating of oat flour. Flatten balls, one at a time, as much as possible then roll each flattened ball out into a circle approximately 6-inches in diameter.

Heat nonstick skillet over medium-high heat. Place dough circles in pan, one at a time. Cook just until lightly browned then turn over and lightly brown other side. Repeat with remaining dough. Store cooked tortillas between damp paper towels until done cooking all tortillas. These freeze very well. Reheat wrapped in damp paper towel for about 15 seconds or until warm and soft.

Makes 16 tortillas. 1.7 grams net carbs per tortilla. :)


#42

Yonah sa for siden:

Jeg laget disse en dag og frøs ned. Veldig godt som pitabrød.
Og nå klarte jeg ikke å finne på noe mat, jeg har vondt i halsen og null matlyst, men sulten.. Så jeg tok et pitabrød, tinte i mikro, delte i to pg laget to minipizzaer. Kjempegodt! Mye bedre enn vanlig pitapizza.


#43

Tunrida sa for siden:

Må prøves :)


#44

Lisbeth sa for siden:

God idè :D


#45

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Pitabrød tror jeg er det jeg har savnet aller, aller mest disse lavkarbo-månedene mine. Snakket med samboeren om det senest i dag. Så da jeg fant denne tråden tilfeldigvis, fikk jeg nesten lyst til å grine... Må anskaffe glutenmel, og så skal dette prøves ut. Som jeg gleder meg!


#46

Iset sa for siden:

Hvorfor har du ikke denne i bloggen, Lisbeth?


#47

Lisbeth sa for siden:

Den kommer.. jeg må bare få laget den på nytt..for å få tatt nye bilder ;)


#48

Iset sa for siden:

Aha. :D Kom bare til å lure nå i kveld siden jeg lette etter pitabrødene dine i den fantastiske bloggen, men måtte inn hit for å finne dem, hehe.


#49

Simpfan sa for siden:

Hvor får man tak i glutenmel og bakemix? Er det gluten i noe av disse produktene? Har en type glutenfitt grov melmiks, kan den brukes i stedet for bakemiks? Den heter Lailas Mjølmix grov, og er helt melk og glutenfri. det en del karbi i denne ser jeg, men blir ikke mye man skal bruke


#50

Fredrikke07 sa for siden:

Er masse karber i glutenfritt mel, glutenmel er det stikk motsatte, lite karber og masse proteiner.
Glutenmel fås kjøpt på helsekost, bakemix f.eks. ketolyse sin får du kjøpt på ketolysesidene på nettet.

Disse pitabrødene er gode! Jeg byttet ut bakemixen med soyamel:p, ble veldig gode som rundstykker også.


#51

scartz sa for siden:

Jeg trodde gluten var veldig usunt/uheldig for tarmen? Har jeg missforstått? :S


#52

Simpfan sa for siden:

Er det ikke masse karber i soyamel? Hvor får man tak i det?


#53

Fredrikke07 sa for siden:

Da hadde det nok ikke blitt brukt i så mange oppskrifter her inne;). Spielberger soyamel har 3,1 karbo pr. 100 gram. Noen daglivareforretninger har soyamel, helsekost eller innvandrerbutikker. Men kan jo være lurt å sjekke næringsinnhold før du kjøper, så er du på sikre siden. For jeg vet ikke hvor mye det er i de ulike merkene som finnes.


#54

Simpfan sa for siden:

Kjøpt to pakker med 250 g soyamel fra spielberger i dag. Fikk ikek tak i glutenmel, det var utsolgt. Så da må bakingen vente til jeg får tak i det. Det hever vel ikke med bare soyamel?


#55

Fredrikke07 sa for siden:

Nei, det hever ikke uten at det er gluten tilstede. Lykke til med bakinga når glutenmelet er i hus:)!


#56

MH87 sa for siden:

Disse var helt fantastiske! Tusen takk for oppskrift! :D Lagde pitapizza, var jo akkurat som vanlig pizza <3


#57

sumabless sa for siden:

Hei.
Kan man bruke tørrgjær?


#58

Ju9ta sa for siden:

Kjempegode!!!! :D


#59

Labomba sa for siden:

Akkurat det jeg har savna!! Takk.


#60

huldra99 sa for siden:

:DHei lagde disse i går til middag... Nydelig... :D
Jeg brukte tørrgjær. En halv pose.
Spiste 2 til middag med kjøttdeigfyll. skulle egentlig ha resten til middag i dag, men gubben spiste dem opp....... å ha n driver ikke me lavkarbo:)

dette blir nok brukt ofte fremover:):)


#61

huldra99 sa for siden:

Brukte pitabrødet i dag til å lage BLT.. ble nydelig.. lite karbo inneholder det også:):)
Jeg hadde:
pitabrødet 3,3 (delt i to)
kylling 0,0 (hel kylling filet)
bacon 0,0 ( 2 biter)
isbergsalat 0,2 (to blader)
majones 0,4 (ekte selvølgelig)
totalt 3,9 kh

Ikke mye karbo og mettende.... var fri for agurk og tomat, ellers ville jeg hatt det og på og da hadde totalen kommet på ca 4,6
Anbefales... Var Nyyyyyyyydelig....:D
Disse pitabrødene må være den besta oppskrifta jeg har funnet til nå...
Kanskje det bli burger til middag i morgen:):):)


#62

Nannah sa for siden:

Nei, Scartz... Du har ikke missforstått. Det er mange som ikke vil/kan bruke gluten i maten:)


#63

Labomba sa for siden:

Tja... Første forsøk ble litt brent gitt:o Glemte å føge med på ovnen. Men nå er de snart ferdige hevet og da skal forsøk nr. 2 bli med meg på kjøkkenet og nesa mot vinduet på ovnene.
Selv om de første ble litt brent kunne jeg fint dele dem og bruke dem som brød. De var kjempegode med bare smør og litt salt på.:p
Det blir ikke siste gangen jeg baker dem.


#64

Labomba sa for siden:

De ble veldig god :p


#65

Labomba sa for siden:

[attach]8357[/attach]

[attach]8358[/attach]


#66

cehovla sa for siden:

Kan jeg bytte ut bakemiks med bakepro? Syntes ofte bakemiksen gjør baksten så mye tørrere enn bakeproen :confused: :)


#67

Caritty sa for siden:

Iiiik!
Gammel tråd det her, men jeg forsøker for det! :D
Selvsagt velger vekten og ta kvelden, og nå er jeg helt blank i hue! Noen som vet hvordan jeg skal få målt opp 60 g glutenmel og 55 g bakemiks uten vekt? Kan jeg bruke målet på dl målet jeg har som også måler gram? :O


#68

lille_flode sa for siden:

Holder på å lage disse nå, spent!


#69

lille_flode sa for siden:

Oi, denne tråden må dyttes på. Disse var gode på smak, god og enormt luftig konsistens, ikke antydning til svampe følelse, og skikkelig sprø! Riktignok ble det ikke pitabrød hos meg, men rundstykker. Ny porsjon bakes i kveld! ! Jeg brukte en pose tørrgjær istedet, forresten.


#70

huldra99 sa for siden:

Første gang jeg lagde dem ble de hule inni, ( men mer som hule rundstykker) men ikke alle de andre gangene...
MEN gode er de.. kan brukes til alt:)
Burgerbrød...
Blt
Minipizza ( delte dem i to, hadde fyll på dem og inn i stekovnen igjen)
rundstykker
pitabrød (off course hehe)

bruker også tørrgjær...


#71

Labomba sa for siden:

Jeg også Huldra:p Brukte vanlig gjær de første 2 gangene, men har bakt dem med samma flotte resultat mange ganger med tørrgjær.


#72

Labomba sa for siden:

Detta er min favorittoppskrift asså :p

Bruker den til alt fra boller til pølsebrød :p
Nå som det er grillsesong er den ypperlig til all slags grillmat, luftig og samtidig mettende.


#73

huldra99 sa for siden:

helt enig labomba..
brukes til "alt":):)
beste "brødmat"oppskrifta jeg har funnet til nå:)
ei anna oppskrift du burde sjekke ut er ostelasagnen om du ikke allerede har prøvd den.. nydelig godt, smakte jo som vanlig lasagne... å det er jo godt me brød tel lasagne, så det kan dem også brukes til:):)


#74

Labomba sa for siden:

Høres deilig. Og da er jo denna oppskriften ypperlig til. Takker ;)


#75

lucifine sa for siden:

Uhm ja ser nytten av bakepro... Mine ble rundstykker.. Litt sånn sprettballrundstykker :P Men jeg skar dem i to og laget pitapizza likevel jeg. Smakte godt!!


#76

trultemamma sa for siden:

Glutenmel og bakemiks, kan det erstattes med noe annet?


#77

lucifine sa for siden:

ikke glutenmel, er det som gjør at det hever..
bakemiks kan kanskje erstattes av soyamel?


#78

trultemamma sa for siden:

Hm, ok da er jeg med. :) Tusen takk!


#79

lucifine sa for siden:

Bare hyggelig snuppa!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.