< Tilbake til oversikten

Blomkål 'n cheese

#1

frkDoug sa for siden:

Dette er min erstatning på mac'n cheese, noe som var en av favoritt-retten min i mitt høy karbo liv ;)

1 stort blomkål-hode
1/2 løk
1 pakke bacon
100-150 g tines fire oster
1/2 boks fløte
litt salt og pepper etter smak
Smør til steking

kok blomkålen mør i fløten.
Stek bacon og løk

når fløten har redusert seg,og blomkålen er mør, tilsetter du baconet og løken. Bland inn osten til slutt.

Nydelig og enkel rett som tar maks 15 min :)


#2

Kanutten sa for siden:

Ost, bacon, løk og fløte er absolutt mine favorittingredienser! Skal lages!! :sikle:


#3

frkDoug sa for siden:

ja, mine også ;) Det blir aldri feil dette!! ;)


#4

Borghild sa for siden:

Denne skal prøves på fredag. Takk og takk. :D


#5

frkDoug sa for siden:

Å hvis man ikke liker like mye ostesmak, så er mozarella et veldig fint alternativ til 4 oster :) syns den blir litt mer "krem-aktig" med mozarella også...:) Men mer karber med det da...


#6

Sahara83 sa for siden:

Mmmm...hørtes godt ut. Men noen som vet ca karbo innhold i denne??


#7

rava sa for siden:

hmm utrolig godt.:D Jeg bruker det mye selv, Har i tillegg gjerne spøstekt sjaminjong oppi og gjerne litt brokkoli. I helgene tilsetter jeg og aspargestopper :o)) Nydelig:D. Som krydder bruker jeg Forest Blend fra Santa MAria. Den passer utrolig godt til fløte retter. Til og med mannen kutter potetene når jeg servere dette.


#8

frkDoug sa for siden:

oi, det hørtes faktisk utrolig digg ut!! :) Har faktisk ikke tenkt så mye over å eksperimentere med denne, for jeg liker den så godt som den er.....men tror nok jeg skal prøve litt tips i morgen gitt ;) takk skal du ha :)


#9

Trh_1977 sa for siden:

[quote=frkDoug;910218]Dette er min erstatning på mac'n cheese, noe som var en av favoritt-retten min i mitt høy karbo liv ;)

1 stort blomkål-hode
1/2 løk
1 pakke bacon
100-150 g tines fire oster
1/2 boks fløte
litt salt og pepper etter smak
Smør til steking

Hvor mye fløte er en 1/2 boks fløte? Er det den lille på 3 dl eller den store på nesten en liter du bruker?


#10

frkDoug sa for siden:

Det er en liten boks ja :)


#11

Akeleie sa for siden:

Denne skal prøves i kveld! Bare et spørsmål.. hvordan er denne å varme opp? Og hvor mye er en pakke bacon? Er det skivet du mener, eller stykke? Høres forøvrig nydelig ut!


#12

Akeleie sa for siden:

hehehe nevermind.. ble ikke akkurat noe igjen å varme opp... :D


#13

quebec sa for siden:

kan ikke være mye, du får karbs fra fløten og blomkål...og løk?:confused:
resten er vel null karbs.....håper jeg så inderlig, for hvis så er så er det lite karbs i denne retten......spiser man alt alene...eller deler man :cool:


#14

Kanutten sa for siden:

Jeg har laget denne og spist av den i fire dager! Det ble myyyye mat!


#15

frkDoug sa for siden:

Den kan godt varmes opp :) En pakke bacon er bare en enkel pakke skivet bacon :)


#16

quebec sa for siden:

:eek::eek::eek: 4 DAGER:eek: det tror ikke jeg at jeg klarer å få til...prøvde ut ostelasagnen og vops....så var den borte, men den var jo bare knallgod:o


#17

tattoogl sa for siden:

Ferdig revet ost i butikken har som regel karber i seg... obs, obs... se på pakka! Bedre å rive ost selv, den har 0 karbs..


#18

christine76 sa for siden:

Hmm.. Jeg prøvde denne i går. Og mens smaken var upåklagelig så ble konsistensen helt feil. For mens fløte og ost vanligvis blir ostesaus så ble det nå klumper med smeltet ost i fløte. Vet ikke om det er den 4-oster blandingen som gjorde det, det at jeg ikke fikk rørt så voldsomt mye på grunn av blomkålen som helst ikke skulle bli helt mos eller noe helt annet.

Kanskje jeg neste gang skal bruke favorittosten min Jarlsberg og se om det fungerer bedre. For det skal i alle fall prøves igjen, det er sikkert.


#19

Supera sa for siden:

Jeg hadde ikke fløte hjemme, så jeg lagde min egen bali-versjon:
Små buketter av to blomkålhoder ble kokt.

Bali-saus med ost:
En boks kokosmelk (god og feit fra innvandrerbutikk)
Noen spiseskjeer baconfett (steker som regel bacon i ildfast form og sparer selvsagt på det deilige baconfettet :snill:)
En dæsj fond
Noen dryss karri
Pepper (salt er det nok av i baconfettet)
Gulost

Serverte også med 450g bacon som var klippet i små biter.

Og dette var lillesøsters nye favorittrett visst. :snill: Det smakte herlig i alle fall.

Du må ta i små biter ost litt og litt, ellers får du klumper.


#20

Yonah sa for siden:

Tror jeg lager dette til middag i dag jeg. De hadde billig blomkål på mega i dag. Sikkert godt til kylling dette. Også har vi ei lita her som elsker ostesaus og blomkål, så kombinasjonen må bli bra;)


#21

Friida sa for siden:

denne hørtes god ut.


#22

Trh_1977 sa for siden:

Dette skal jeg lage meg i dag!


#23

swimzy sa for siden:

Høres utrolig nam ut så skal absolutt prøves ut:)


#24

swimzy sa for siden:

Kan man bruke den på fedon??


#25

Lille34 sa for siden:

Ser både god og enkel ut, så denne må prøves :)


#26

LivingDeadDOll sa for siden:

Laget denne for 3 dager siden, bare med mozzerella og spekeskinke. Kjempe god var den:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.