Jeg har spist lavkarbo/ketolysekost i et halvt år nå, og for første gang på veldig mange år så forsvant Candidaen og dens symptomer helt.
Jeg har brukt søtning som sukrin og splenda uten symptomer.
I det siste har jeg tilført mye Stevia og kokosmel. Dette er det eneste som er nytt i mitt kosthold. Det som har skjedd er at Candidaen er kommet tilbake for fullt. :(
Det jeg da lurer på er:
Er det Steviaen eller er det kokosmelet jeg reagerer på? Noen med erfaringer?? :confused:
Jeg vil tro at det er sukrinet. Det er sukker og/eller gjær som kan skape sopp i kroppen. Jeg ville først forsøkt å kutte ut sukrinet igjen for å se om det hjelper.
Takk for svar, men jeg har spist sukrin daglig i et halvt år, og alle symptomer forsvant, for så å komme tilbake igjen med en gang jeg begynte med stevia og kokosmel. Har lest litt på nett, og ser at det er noen typer utblanda Stevia som kan påvirke dette. Min stevia i pulverform er tilsatt maltodextrin, kan kanskje være dette jeg reagerer på. Vil derfor gå over til å bruke flytende stevia uten dette stoffet. Så får jeg se etter en tid om jeg er bedre. :-)
Fikk anbefalt av fastlegen å vaske håret mitt med soppsjampo fra apoteket, for å bli kvitt flass. Altså flass på grunn av sopp, prøvd alt annet fra før. Sjampoen lindret, men det var like ille når jeg igjen når ble fri, eller tok pause fra det. Skulle jo bare brukes i kortere perioder.
:oMerket med mye mindre mengde sukker i kosten, tilnærmet ingenting, på lchf at flasset er tilnærmet borte.
Men vet desverre ikke om hvordan kunstige søtningsmidler fungerer..
Dengang jeg fikk behandling for candida og gikk til Balderklinikken v/Roar Strand så fulgte jeg et strikt kostholdsregime og spiste ulike medisiner. Han anbefalte Stevia som søtstoff og jeg brukte litt av det. Jeg spiste ikke mye av det og merket ikke noe forskjell...
Kokos har, så vidt jeg har hørt, egenskaper som motvirker vekst av candidasopp i tarmene. Det skal altså være bra for oss som sliter med candida. Derfor vil jeg i første omgang ha prøvd å kutte ut Stevia.
Jeg tror de egenskapene er mest knyttet til fettsyrene i kokos? I melet er det ikke så mye fett igjen, det er mest fiber. Fiber kan gi næring til bakterier, så det er ikke utenkelig at det er synderen i dette tilfellet.
Jeg er enig, om du kutter ut begge til du ikke har symptomer lenger, så kan du senere teste ut en og en dersom du har lyst :)
Hørtes ut som en kjent problem stilling :mad: (bare at jeg ikke har candida, bare svær dysbiose)
Når jeg blir usikker på hva jeg har reagert på kutter jeg alt jeg har introdusert i det siste og begynner på nytt. Noen ganger så tar jeg inn en og en matvare og tåler alt. Da har legen sagt at det sannsynligvis ble for mye ufordøyd mat og at dermed soppen (i ditt tilfelle candida) fikk mat. Og at når jeg tok det vekk og introdusert det i mindre mengder så går det bra.
Driver selv med candidakur og har funnet ut (ved påvirkning av andre candidaere :P) at blodtypedietten er veldig god å rette seg etter i tillegg. Flere som finner ut at man der ikke skal spise det man faktisk reagerer på fra før... Og der stod det at jeg ikke skulle spise kokos. Jeg er blodtype 0 og ville bare nevne det hvis du skulle være av en blodtype med samme matrestriksjoner. Du trenger ikke være enig med det med blodtypedietten, men jeg finner det veldig logisk og fikk bekreftet stoore deler av den under min testdiett på candida! Håper du kanskje finner ut noe. For selv om folk skriver at det bare er å kutte ut ting her og kutte ut ting der, vet jeg hvordan små ting (som min stevia hazzelnut) kan gjøre hverdagen lettere!! Og da er det ikke så enkelt som å kutte alt... Jeg har ikke reagert på stevia ihvertfall og har både pulver og utallige flytende. Men har reagert på enkelte ting jeg har bakt som jeg ikke har gjort før etter jeg brakte kokosmelet inn i min kjøkkenhylle. Takk for meg
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.