< Tilbake til oversikten

Stevia i hjemmelaget syltetøy

#1

Equilibrium sa for siden:

Lagde forleden hjemmelaget blåbærsyltetøy, men hadde ikke sansen for den mengde sukker en må ha i :( Er det noen som vet om stevia kan brukes som erstatning uten å ødelegge smaken? Anybody?


#2

lommerusk sa for siden:

Stevia har jo litt spesiell smak, så tror jeg ville syntes det smakte litt rart og uvant. Men du kan jo prøve, og så gjerne rapportere resultatet ;)


#3

Alkazelters sa for siden:

Etter min mening er det nettopp til slike ting stevia fungerer rimelig bra. Ting som smaker surt, blir veldig bra med stevia. Jeg vil tippe at en halv teskje skal duge fint til et glass, men begynn med en kvart og smak. Etter min mening klarer du ikke å få noe til å bli like søtt som sukker, når du bruker stevia. Så når det smaker nesten søtt nok, så gir jeg meg.


#4

Equilibrium sa for siden:

Takker for "input"! Spennende greier å finne en balansegang med alternativer til sukker. Etterhvert har jeg funnet ut at det raffinerte sukkeret, i medium til større doser, er som syre på min egen kropp. Litt etter litt forsvinner det en kunne ha vært bort! Men er i søken etter noe sunnere substitutt; er jeg særdeles usikker på hva som vil kunne være en god erstatning! Det finnes utallige syntetiske varianter...:confused:


#5

Nerthus sa for siden:

bruker flytende natreen jeg - synes det smaker fortreffelig :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.