Makronella sa for siden:
Jeg har en stund lurt på om verdens beste rullekake kunne gjøres om til en lavkarbo kake, og til et selskap i helgen fikk jeg prøvd det ut.
Kaken som er en rullekake består av det som egentlig er toppen på verdens beste og vaniljesaus pulver. Ved å bytte ut sukker med splenda reduseres karbohydratene betraktelig.
[CENTER][/CENTER]
Bunn
6 eggehviter
2.75 dl splenda
1 pose vaniljesauspulver (koking)
Hakkete mandler (jeg brukte 30 gram )
fyll
3 dl kremfløte
bær
Stivpisk eggehvitene og tilsett splendaen gradvis -deretter røres vaniljesaus pulveret inn
Smør blandingen på et smurt bakepapir og dryss over hakkete mandler
klar for ovnen Stek v 175 grader ca 20 minutter nede i ovnen.Avkjøl litt, snu kaken over til et nytt bakepapir. Fjern papiret som nå vender opp og avkjøl helt.
Etter steking Pisk krem av 3 dl kremfløte og smør kremen utover siden som ikke har mandler -ikke smør helt ut til kanten lengst fra deg. Pynt med bær -jeg brukte 250 gram bringebær, rull sammen.
Kaken min ble ikke så fluffy i marengsen som den pleier bli med vanlig sukker- faktisk ble den helt flat og jevn -har planer om prøve med sukrin og, men det hadde jeg ikke da jeg bakte. Selv om den utseendemessig ikke er som orginalen er det ikke noe å si på smaken. Den er god.
Vaniljesauspulveret trekker opp karbohydratene solid. Skal sjekke med heistad sitt vaniljesauspulver- hvor mye karbohydrater det er i det pulveret, mulig det kan redusere enda mer. Slik som jeg lagde kaken inneholder hel kaken 33 karbohydrater. Hele kaken er ca 35 cm noe som gir 10 gode stykker a` 3,5 cm og dermed 3,3 karbohydrater pr stykke. tynnere stykker, mindre karbohydrater. Brukbart for en kake syns jeg - det er tross alt ikke hverdagskost