xtra sa for siden:
Ingredienser:
1 stort eple
5 medium egg
8-10 dråper vaniljeessens
150 g smeltet smør
2 ss (30 g) rømme/CF (el fløte)
70 g kokosmel (Aman Prana)
1 ts NuStevia (kan erstattes av annen søtning)
1 ½ ts bakepulver
120 g nøytral hvitost, f eks Norvegia
Sukrin til strø
Kanel til strø
Smør en springform, 22-24 cm. Skrell og del opp eplet i tynne skiver. Dynk epleskivene i en skål vann med sitron i, og legg på papir slik at de kan renne av seg. Riv hvitosten så fint du kan.
Visp egg, fløte/rømme, vaniljeessens og smør. Bland det tørre, tilsett og rør om til en jevn og glatt masse. Tilsett den revne osten og bland godt. Fordel røra i smurt form, legg på epleskiver og strø på rikelig med Sukrin og kanel. Stekes ved 180 grader ca 25 minutter. Røra inneholder mye fett, så vær sikker på at formen er tett.
Dette smaker til forveksling som en vanlig eplekake – saftig og faktisk litt smulete og helt nydelig! Det var sååå verdt arbeidet med alle de halvveis vellykkede prøvekakene :)
Totalt innhold i hele kaka (den på bildet er laget med 130 g eple) er 23,3 g karbohydrater. Enkleste måte å kutte karber i denne oppskrifta er opplagt å redusere eplemengden for den som ønsker det. Det blir passelige stykker om jeg deler den i 12 – det gir 2 g karbo pr kakestykke. Ikke tilsett salt, smør og ost er nok.
Denne røra kan være utgangspunkt for en rekke kaker, trenger jo ikke være eplekake. Uten epler inneholder bunnen 10,3 g karbo, det er ikke mye :D
Regnestykke:
330 g egg = 3
130 g eple = 13
70 g kokosmel = 2,8
120 g ost = 0,6
150 g smør = 1,5
30 g CF/rømme/fløte = 0,9
1,5 ts bakepulver = 1,5