< Tilbake til oversikten

Jordbærsyltetøy!

#1

JKBB sa for siden:

Jeg kjøpte meg litt jordbær i dag, for å lage syltetøy, men ser at hovedingrediensen i disse frysepulverene er sukker....

Noen her som har erfaring med å lage syltetøy?
Hva bruker dere for å få det litt tykkere, blir jo veldig rennende uten, blir det ikke det da??
Hva slags søtning bruker dere, og rører dere bare bæra, eller koker dere den??


#2

kennygirl sa for siden:

Rørt syltetøy er best! (syns jeg i alle fall) Du kan bruke jbk for å få det tykkere... Men husk å vente i 10-15 min for å tilsette mer dersom det ikke blir tykkt nokk. Trenger litt tid for å "virke"


#3

TrillTrall sa for siden:

Drysser du det bare rett i syltetøyet og rører rundt da? Blir det ikke lett klumpete? Hvor holdbart blir det? Er vel best å fryse det i små glass / beger uansett kanskje. :)


#4

JKBB sa for siden:

Aha! Det har jeg jo faktisk! Har ikke tenkt på at det går an! :)
Takk for tips, er enig i at rørte jordbær er best ja! :)
Lurer også på det der, har du det bare rett i??


#5

kennygirl sa for siden:

Da jeg lagde syltetøy dryssa jeg det bare i og brukte stavmikser for å mose bærene (liker ikke klumper) og da blir det ikke klumper fra jbk heller :) Holder seg ca en uke i kjøleskapet vil jeg tro så det lønner seg vel å lage små porsjoner eller fryse det ned kanskje?

Gjerne fortell hvordan deres resultat ble ;)


#6

TrillTrall sa for siden:

Ah! Du er en knupp altså! Over helga skal det kjøpes jordbær og røres syltetøy med sukrin! Så får Lille Gubben lage sitt eget med sukker om han vil det. :) Han vil uansett ha det mye søtere enn det jeg vil så det passer i grunnen fint. Men hvor mye jbk til hvor mye jordbær tro?


#7

Tunrida sa for siden:

Oh,dette må prøves :) Er jo lov innimellom.. ;)


#8

kennygirl sa for siden:

Tror jeg brukte 1/2 ts på en pose med frossne jordbær, men det syns jeg ikke ble tykkt nokk. Men bedre å ta i mer etterhver. Har du i for mye kan det fort bli seigt og ekkelt... JBK trenger litt tid på å virke, så husk å vente før du evt. har i mer ;)


#9

JKBB sa for siden:

I morra skal jeg prøve! :) Liker litt klumper i det, en jeg brukes stavmikser på halvparten tenker jeg, og tilsetter jbk der, også kutter jeg opp resten av bæra i små biter og har i! :)

Dette blir sikkert knallgodt på mandlevafler! :))


#10

Pearl sa for siden:

Dette var en en virkelig god ide. :_prikk:til deg Kennygirl.


#11

manne sa for siden:

Jeg deler jordbær i fire og fryser de ned... flatpakket i pose... På den måten kan jeg bare knekke av etpar håndfuller bær når jeg føler for å lage syltetøy. Nylaget syltetøy gjennom hele året... Nam! :D


#12

JKBB sa for siden:

Det var jo kjempelurt det og! :))

Men! Nå har jeg laga syltetøy ja! :) Jeg hadde 4 kurver med jordbær. Renska to av de og moste med stavmikser, så det ble helt saus. SÅ tilsatte jeg en halv td jbkm. Lot det stå å godgjøre seg med jeg renska de to siste kurvene. De delte jeg bare opp i små biter, og tilsatte som de var, siden jeg synes det er godt med bær i syltetøyet! :) (les:kun i hjemmelaget!!) Brukte natreen som søtning, og mengde er jeg ikke sikker på...det avhenger jo veldig av bærene, og hvor søte de er, og de jeg hadde var store søte fine bær! :) Jeg stødder over ett tynt lag en fire, fem ganger, i den skåla jeg hadd syltetøyet i.... Det ble ikke så veldig mye å snakke om nei! :)

Håper at gubben vil lage mandelvafler i kveld! Mmmm! :)


#13

TrillTrall sa for siden:

Jordbær som har vært frosne er ikke gode. :( Mulig det blir annerledes i syltetøy, men til desserter er de ikke gode i alle fall.


#14

manne sa for siden:

Nei, når de bare tines er de ikke gode... men når de varmebehandles er det ingen forskjell på ferske og frosne... i alle fall synes ikke jeg det. ;)


#15

tina therese sa for siden:

Jeg bruker fiberhusk til å tykkne syltetøy med!
Det fungerer kjempe fint :D
og man trenger veldig lite for å oppnå fin tykkelse!
Men viktig å la det få 10-15 min på å "svelle"
ellers ender man fort opp med "gelle" istede...:rolleyes:


#16

TrillTrall sa for siden:

Fiberhusk? Smart! Det er jo rimeligere enn jbk også om man skal lage en del! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.