Det er jo over 9 karber pr 100g da, og om man skal holde seg til matvarer med mindre enn 5g blir det litt feil!:p
Men, en sjelden gang er det sikker helt greit, bare man husker på å la det telle inn i dagens karbo- kvote!;)
Og man må jo ikke tømme boksen på en vaffelplate, liksom!:rolleyes:
Jeg bruker en 1/3 ts oppi .5 dl fløte og pisker krem av det. Jeg bruker det til dessert....god måte å få inn fett (jeg er ikke noe spesielt glad i fløte);)
Jeg ville ligget unna blåbærsyltetøyet, synes 9 gram karber er litt avskrekkende.. Men Lerum har ett syltetøy med bringebær/eple og ett syltetøy med jordbær i samme serie, som jeg har brukt. Inneholder henholdsvis ca 5 og 6 gram karber, om jeg ikke husker feil :)
Nå risikerer jeg å starte den evindelige diskusjonen om sukkeralkoholer her, men sjekket næringsinnholdet på dette blåbærsyltetøyet selv i går og synes å huske at sukkeralkoholene (den "kunstige" søtningen") som er brukt er av typen som forbrennes som sukker. Kan det ha vært maltodextrin, mon tro? I så fall må man regne alle de 18,5g som er i syltetøyet, desverre. =/
Jeg har lest at mange bruker "Heistad ?" syltetøy - er dette noe som er ketose vennlig? (i små mengder?) Noen som vet hvor det kan kjøpes? De har det i hvert fall ikke på Meny her jeg bor...
jeg har brukt disse syltetøyene en del uten at jeg gikk ut av ketose av den grunn. Helst lager jeg syltetøy selv med bær og litt stevia. Da veit en nøyaktig hva en får! Mye bedre er det og! ;)
Jeg var på helsekost i dag for å kjøpe stevia - hun sa at det er ikke lov å selge den i norge! Går ikke an å bestille sa hun...dette for på en "Life" butikkk. Hvordan får dere tak i det?? Kan jeg bruke noe annet i stedenfor?
Er skeptisk til å bruke produkter med sukralose. Det er et søtstoff som etter min mening ikke har vært tilstrekkelig testa ut på før det ble sluppet ut på markedet. Sukralose har en kjemiske forbindelse som ellers bare finnes i en giftig sopp. Det brytes ikke ned i naturen slik produsenten hevder.
Stevia er ikke blitt godkjent som næringsmiddel, til tross for at japanerne har brukt det i årevis. Det er imidlertig godkjent for salg, men som dyrefor! Kan bestilles fra impo.no
Amerikansk sukkerindustri er livredd for stevia, de er redd det skal gå utover produksjonen av sukker! Jeg mistenker dem for å stå bak produksjonen av sukralose/splenda.
Nå er jo bærsesongen på hell for i år, men dersom du ikke har fått plukket noe selv, så kjøp frosne bær i butikken og lag eget syltetøy. Søt med Sukrin!!! Det blir helt nyyyydelig :D
vanskelig å strø den på grøt ja, bruker heller sukrin til det! Men i bakverk osv er Stevia super!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.