< Tilbake til oversikten

Hawaiian Wedding cake/ananas kake

#1

lise85 sa for siden:

Har en oppskrift på en veldig god kake. Har også fått spørsmål om å lage den til en bursdag neste mandag..

Er det mulig å gjøre den mer lavkarbo vennlig?? Dere som er gode på sånt..
Her er oppskriften:

2 kopper sukker
2 kopper mel
2 ts bakepulver
2 små bokser most ananas med juice
2 egg
1/4 ts salt
1 kopp kakkede valnøtter/hasselnøtter

Glasur:
2 kopper melis
2 pk kremost naturell
110 gr smør
1 ts vaniljesukker.


#2

Gracella sa for siden:

Pga ananasen, så blir den nok ikke helt lavkarbo, men det er vel lov å prøve...

2 kopper sukker 1 1/2 kopp Splenda
2 kopper mel 2 ts (???) johannesbrødkjernemel eller fiberhusk. Kanskje 2 kopper mandelmel??
2 ts bakepulver
2 små bokser most ananas med juice bruk helst tilsvarende fersk ananas
2 egg
1/4 ts salt
1 kopp kakkede valnøtter/hasselnøtter

Glasur:
2 kopper melis bruk sukrin melis eller splenda, natreen pulver
2 pk kremost naturell
110 gr smør
1 ts vaniljesukker. bruk vaniljeessens eller en vaniljestang (?)

Jeg er ikke sikker på hvor mye JBKM man bruker for å erstatte mel, det kan du prøve å lese deg fram til på de andre kakeoppskriftene.

Sjokolademousse er lavkarbo når man lager det selv med kakao eller minst 70% mørk sjokolade. Og uten sukker, selvfølgelig :).

Mange oppskrifter på det her inne :).


#3

lise85 sa for siden:

Takk for svar:)

Regnet med at ananas ikke var så bra.. Men mulig jeg prøver.. For har blitt spurt om å bake akkurat denne kaken til bursdags selskapet.. Så får vi se. Ja ser det er mange bra oppskrifter her, så kommer nok til å prøve ut noen av de etterhvert.:)


#4

Hund&amp;helse sa for siden:

Fant den opprinnelig oppskriften i Norsk Ukebland for noen år siden og den ble en av favorittkakene til mannen min. (Som sier han ikke liker kaker med ost!) Vet at det er en del karber i ananas, men vi spiser så sjelden kake at vi unner oss en versjon uten mel og sukker av den. Jeg lager den med halvparten lavkarbo proteinpulver med vaniljesmak og halvparten sojamel i stedet for vanlig mel. Hvis du ikke vil bruke sojamel kan du bruke ketolyse bakemiks. Ellers bruker jeg sukrin eller splenda og fersk ananas og den blir kjempegod.


#5

Gracella sa for siden:

Kan du legge ut resten av oppskriften her (ovn, tid, osv)??


#6

Trulte67 sa for siden:

Bare en liten ting -- kjøp vaniljepulver på helsekosten. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke fant det for mange år siden, jeg som digger vaniljesmaken.


#7

lise85 sa for siden:

Alle ingrediensene blandes godt sammen. Hell røra i en liten langpanne med bakepapir. Kaka skal stekes i ovnen på 175-180 grader i ca 45 min.
Lag fyll. Osten og smøret bør ha romtemperatur. 1/3 del av fyllet smøres på kaka varm, resten når kaka er blitt kald. God fornøyelse:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.