< Tilbake til oversikten

Grønnsaksris

#1

Gerd sa for siden:

Grønnsaksris
(Basert på jukseris)

1 blomkål

1/2purreløk i ringer
1/2paprika
3-4 sjampinjong i biter
2ss tørka gressløk
1/2dl vann
salt og pepper

Stek purreløk,paprika,sjampinjong og gressløk i smør,
på middels varme til det er blitt så mykt du vil ha det.

Rasp blomkålen og ha oppi grønnsakene.
Ha i vannet, legg på lokk og la surre 6-7 minutter. Rør av og til.
Smak til med salt og pepper.

-Kan varieres med hvilke grønnsaker/urter du vil.
-Kan også bruke stekte kyllingbiter, reker osv. i..

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2329&amp;albumid=327&amp;dl=1280421629&amp;thumb=1[/img]


#2

TrillTrall sa for siden:

Blomkålris er kjempegodt, men jeg skjønner ikke hvorfor dere koker den så lenge? Når blomkålen er revet tar det jo ikke mer enn 2-3-4 min før den er gjennomkokt? Liker sånne grønnsaker med litt tyggemotstand jeg da. :)


#3

Gerd sa for siden:

Her vil vesla at det skal være mykt ;)


#4

Yonah sa for siden:

Jeg synes også den smaker best etter kort oppkok eller kort steking, for ellers lukter den promp som storebror sier..
Smaken er delt som baken. Elers er en dråpe eller to med sesamolje veldig godt i, og gir litt mere rissmak synes jeg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.