< Tilbake til oversikten

Spinatomelett

#1

blåbær sa for siden:

Denne har jeg hatt fullstendig dilla på i sommer:

Dekker en smurt paiform (kan bruke hvilken som helst ildfast form, regner jeg med) med friske spinatblader (ca 50-60 gram) og heller seks sammenvispede egg med litt salt, pepper og vann over. Legger en tomat i skiver på toppen og strør litt basilikum på tomatene. Det hadde sikkert vært godt med litt fetaost i også, men det spiser jeg ikke for tida.

Dette steker jeg på 180 grader i omtrendt en halv time, og det er veldig godt! Jeg spiser så mye jeg orker til frokost, og så har jeg resten med til lunsj, og da kan den godt spises kald :)


#2

Pearl sa for siden:

Dette hørtes godt ut. Det må prøves. :)


#3

Photobscura sa for siden:

Åh, fantastisk! Jeg elsker spinat, og har lett etter litt andre former for omelett :). Lurer på om man kan bruke frossen spinat i stedet, spinat i blader er så dyrt :o.


#4

blåbær sa for siden:

Det kan du sikkert :) Poenget med den ferske er at eggene legger seg rundt bladene, slik at det ser ut som at spinaten er lagt lagvis. Akkurat det er jo kun esterisk, men det er fint :) Det er ikke så veldig dyrt da, en pose til 30 kroner holder hvertfall til fire slike omeletter. Frossen spinat er jo hakka, så det blir litt annerledes, men sikkert veldig godt det også! :) (Tror jeg har prøvd noe lignende for lenge siden.)


#5

Photobscura sa for siden:

Jeg synes en pose er dødsdyrt, når det tilsvarer omtrent en sånn frossen runding, og en pose med frossen koster kanskje 20 ;).Jeg sparer inn på alt! :D


#6

blåbær sa for siden:

Ja, det er klart frossen spinat er mye billigere, og jeg tror en pose er i underkant av 15 kroner, faktisk! Så det er bare halve prisen av fersk. Men jeg syns at fersk og frossen er så forskjellig at det nesten ikke er sammenlignbart. Jeg bruker dem hvertfall til forskjellige ting, til noe funker fersk best, og til andre ting funker frossen best. Har også dårlig råd, så jeg vet alt om å spare på kronene! Har hatt tid til å jobbe litt i sommer, så da unner jeg meg litt ekstra, selv om jeg vet at det blir trange tider igjen i høst.


#7

Photobscura sa for siden:

Jeg skal i alle fall teste! Mener jeg har brukt spinat i omelett før. Og ... åh, spinat og feta er jo alvorlig snadder sammen!


#8

blåbær sa for siden:

Kult! Fortell hvodan det blir da! Har en pose i frysen, så jeg tester sikkert selv også en dag :)


#9

slankepia sa for siden:

Er en sånn rulleting i frossen en HEL fersk pose??? :-O Hvor mange karber regner du på en frossen rull da? Syntes det står så forskjellig over alt at jeg har begynt å bare regne at det er 1 kh per 100 i spinat.

Hva regner du eggene som forresten? Atkins boken sier 0.6 mens andre sider sier mye mindre. Har for forsiktighetens skyld regnet et egg som en karb jeg hahaha


#10

Photobscura sa for siden:

Dette skrev jeg for en evighet siden. Jeg regner ikke lenger karber. Pr hundre gram er pr hundra gram uansett om det er kompakt eller ikke. Da jeg regna på egg mener jeg å huske runda jeg opp til 1 gr kh pr egg, selv om det kanskje er litt mindre.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.