Tenkte grille i dag siden det plutselig dukket opp en sommerdag igjen. Hva egner seg best på grillen? Rent kjøtt er jo selvfølge, men er det noe annet, og ikke minst, hva slags tilbehør? Dette er første dagen min med lavkarbo så har ikke så mye erfaring...
Grønn salat, rømmesalat eller coleslaw, foliepakkede grønnsaker på grillen? :) Kjøtt, fugl, fisk, noen typer ost kan også grilles... så lenge du styrer klar av potetsalat / bakt potet burde det meste av grillmat være lavkarbovennlig.
Ikke mais!
Men ellers så lager du en deilig pakke i aluminiumsfolie med brokkolibiter, paprika, tomat, løk, persille, masse smør, pepper, salt og kanskje noen minimais (de er greie).
Salat ved siden av kan du også ha: Hjertesalat eller isbergssalat, agurk, fetaost i olje, paprika, tomat.
Dette er eksempler. Grillmat er digg på lavkarbo også!
Lag grillspyd med sjalottløk, små sjampinjonger, paprika- og squashbiter og annet godt du måtte ha lyst på. Pensle og grill sammen med kjøttet. Veldig godt!
Jeg pleier å ha hotlink pølser fra rema 1000, de er kjempe saftige og litt medium kryddret. Inneholder 0,5kh pr 100 g, 1 pølse er 120g. Jeg pleier å ha til en grillet tomat og avokado. hakker avokadoen i biter å tar på litt seltin, blander den med litt feta ost åsså spiser jeg :D det er en fest for smaksløkene :) beste blandingen jeg har smakt.
Om du har en Spar-butikk i nærheten, så kanskje du er så heldig at de fører Helle Valdres Fjellgrill! Det er altså de beste pølsene jeg noensinne har smakt, nokså dyre, men det er det verdt! Fire typer kjøtt (lam, elg, okse og spekk av svin), null potetstivelse eller annen dr*t, og nydelig krydret!
I tillegg til blandet salat med egen hjemmelaget dressing (majo/CF med litt natreen, sitronsaft og en sprut med ketchup med mindre sukker) og hjemmelaget blomkålsalat - er favoritten grillet paprika-salat.
Obs obs - det er MYE mer karbo i rød paprika sammenlignet med grønn - så bruk grønn - smaken blir like god.
Grill paprikaen HELT sort på grillen - skikkelig helsvidd! Jeg pleier å dele den i to sånn at det går raskere - men den skal ikke være flekkete sort - den skal være totalt svidd :)
Ta av grillen, og legg i en plastpose med en gang. Vent litt og gni så kraftig på posen slik at det sorte skinnet går av. Du må sikkert ta det på fjøla og rense for svidd skinn også. Paprikaen endre nå karakter fra litt bitter og skarp til smoooooth søt i smaken :)
Del opp i passe biter, bland med litt chili-olje og fetaost sikle. Finnes fetaost i chiliolje - ihvertfall på coop har jeg sett den - flerkantet glass.
1 grønn paprika er ca 2.1g karbo - og burde holde til en person som grilltilbehør.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.