Hei! Begynt lavkarbo kur forrige uke basert på en fransk bok. Målet er å gå end 20 kg.
Mitt problem er at etter 7 dager så er jeg allerede drittlei av høyprotein mat. Blir nesten kvalm av å tenke på en pakke til med skinke...
Frokosten har jeg allerede endret, for jeg klarer ikke rent kjøttpålegg om morgenen, det må bare blir kesam eller yogurt med speltkli. Veldig ensidig, men spiselig og ikke for voldsom.
Lunsj er ren tortur; ingenting passer i kantinen, og siden det er ikke kjøleskap der jeg jobber, er jeg veldig begrenset ift hva jeg kan ha med. I dag var det en pakke kirsebærtomater, en pakke skinke (brekke seg...:eek:), 155 nøtter og 40g ost. Har spist omtrent det samme i 1 uke, klarer aldri å gjennomføre kuren hvis jeg må holde det slikt i månedvis! Jeg savner vegetariske proteinkilder som linser og bønner som er helt fy iflg. boken min. Vi har aldri spist kjøtt mer enn 1 gang i uken før, fisk 2-3 ganger og resten vegetarisk.
Er det flere her som ikke er overbegeistret for kjøtt og særlig kjøttpålegg, og hvordan løser dere problemet? Hvordan fikser dere raske lunsjer som ikke krever avkjøling eller oppvarming?
Lunsj har jeg løst med Babydel-ost, den kan oppbevares varmt. + nøtter og Fiberrik med solsikker og smør på. Og ikke minst kokt egg!
Dette er de tingene jeg har spist hvis jeg har hatt med mat hjemmefra og ikke har hatt kjølemuligheter. Hadde også med hjemmebakte tekaker (oppskrift her inne) en stund, skar en lomme i brødet og smurte smør i, og spiste det slik sammen med et kokt egg.
Noen ganger hadde jeg også spekemat, men klarer det ikke når det er veldig varmt. Kjøttpålegg er ganske vondt når det ikke er kjøleskapskaldt, synes jeg. Er ikke favoritt av det uansett.......
Man trenger jo ikke å basere kostholdet på skinke, nå har jeg aldri hørt. :lol:
Hva med egg? Eller kylling? Kalde, grillede kyllinglår/vinger er jo snaddermat som kan spises når som helst og hvor som helst. Koteletter og løvbiff? Laksefileter er jo også digg og kan spises både varmt og kaldt. Røkelaks? Masse forskjellige oster?
Salater er friskt og godt og kan varieres i det uendelige. Og du kan bake enkle lavkarbobrød og -knekkebrød og ha på makrell, egg og annet.
Jeg brukte skinke som eksempel. Jeg er generelt veldig lite begeistret for all kjøttpålegg, inkl. kalkun og kylling. Synes det smaker bare salt. Kjøtt kan jeg styre min begeistring for, og jeg synes det er veldig voldsomt å gå fra 1 gang i uken (det inkluderte kylling) til flere ganger inkl. lunsj. Røykelaks er også i salteste laget for meg over tid, av og til og i små mengder er det nok ok.
Skal prøve å værine flinkere å forberede mer kjøtt enn nødvendig om kvelden, slik at jeg har rester til lunsj, men uten kjøleskap og mikro kan biffrestene muligens bli litt triste (og skumle?). Er mest redd for hvor lang tid jeg skal bruke på å lage lunsj, har allerede så lite fritid fra før med babyen.
Kantinen tar blodpris for pålegget, mens brødet er gratis. Ellers har de sandwhich og varm mat som stort sett er potet/ris basert... Salatbarens eneste form for protein er fetaost, ellers går det i pasta og andre karboholdige tilbehør... :(
Bare et lite tips til det du sier om at det ikke er kjøleskap til å ha mat i.
Det finnes små søte kjølebager som det er akkurat passe plass til et lite kjøleelement og en passe stor matpakke. I noen er det da også plass til litt kald drikke. De holder kaldt ganske lenge.
Har hatt med en slik en i dag på innendørs lekeland hvor det var skikkelig varmt. Godt å sitte å spise sin gode kjølige mat, når de på nabobordet spiste skikkelig svett gulost ;)
jeg lager en stor salatbolle 2 ganger i uken. Om morgenen putter jeg da passe mengde i en boks sammen med litt ost, kjøtt (tacokjøttdeig feks) rømme og salsa. Jeg Har det i en pose sammen med et fryseelement så holder det seg friskt og godt til jeg skal ha lunsj!
Til frokost har jeg ofte pannekaker
2 egg, 0,7dl fløte, 1 ss bakemix, 20g smør evt litt søtning. Det holder til to små pannekaker.
Så smart! Det har jeg ikke tenkt på engang :P Har tilogmed en søt liten rosa kjølebag i et skap en plass.... Men har ikke kjøleelement. Hvor får man tak i det?
Ut fra det du skriver (bl.a. at du savner bønner og linser) vil jeg faktisk foreslå at du snuser litt på Fedon. Det virker jo ikke som om du trives så veldig godt med det du driver med nå, og det er jo større sjanse for at du faktisk lykkes om du finner noe som du både trives med og kan leve med.
Frokost og lunsj var min største utfordring i begynnelsen også (jeg spiser verken kjøtt eller fisk). Salat til begge måltider ble i overkant ensformig, og jeg holdt på å bli drittlei av salat.
Det løste seg vel strengt tatt i stor grad da jeg ikke lenger hadde matlyst om morgenen, og droppet frokosten...
Ellers bakte jeg meg lavkarboknekkebrød, noe som fører til en deilig variasjon og muligheter for pålegg. Jeg har dessuten sett bort fra det relativt høye karboinnholdet i bønner. Vil helst ikke spise egg, og skal jeg ha nubbsjans til å få i meg nok protein, må bønner til.
Så kutter jeg heller karber med hard hånd andre steder...
Omeletter trenger ikke ligge kaldt, hvertfall fram til lunsj, og de kan varieres nesten i det uendelige.
Ellers kan du ta med et par kokte egg, og kjøpe en skål salatgrønnsaker. Eller hva med reker?
Takk for tipsene alle sammen.
Tror jeg må se på norske lavkarbo bøker i 1. omgang, for den franske versjonens forslag er nokså vanskelig å få til under norske forhold. Kjøpte boken fordi forklaringene var gode, men menyene er basert på liten frokost samt 2 varme måltider (med 200g kjøtt/fisk, 200g grønnsaker, 15g fett og 40g ost eler evt. tilsv. med kesam eller yogurt naturell).
Skal jobbe litt mer med lunsjene. Jeg skulle gjerne funnet noe som passer i kantinen, for det tar tid å lage matpakke som jeg ville foretrukket å bruke til å leke på gulvet med gutten eller prate med mannen. Må finne raske, sunne løsninger, gjerne basert på middagsrester. I dag ble det hardkokt egg og varmrøkt laks. Litt i salteste laget for meg, men bedre enn kjøttpålegg. Samt råkost, litt ost og noen oliven. Var litt under anbefalingen i boken på proteinfronten (sliter å få i meg 200g per måltid), men trolig over mtp grønnsaker.
Savner egentlig ikke brød, men irriterer meg grønnt over kantinens tilbud av bittesmå dyre påleggsfat og dum salatbar bestående av diverse pastasalater; skulle jeg tatt 200g derfra ville jeg tømt hele hyllen for pålegg! :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.