
Licota sa for siden:
I dag var det en artikkel i Dagbladet om høyt kolesterol og hvordan du kan unngå dette. Dessverre var det det samme gamle om at man må unngå mettet animalsk fett og heller spise sunne vegetabilske produkter, fet fisk og holde seg til magre kjøttprodukter. Og ikke minst 5 om dagen av frukt og grønt. De har snakket med Jan Ivar Pedersen, prof. i ernæringsvitenskap med UiO. Merkelig hvordan disse professorene alltid skal være fra Universitetet i Oslo?
Det positive er at det er en bitteliten tekst nederst i venstre hjørne hvor Tor Ole Kjellevand, tidlg. overlege ved Hjertemedisinsk avd. på Rikshospitalet sier at kolesterol er viktig for kroppen og at det ikke finnes noe "normalt" nivå av kolesterol, kroppen justerer etter behov. Dette burde kanskje de andre ekspertene se også, når så mange som 7 av 10 40åringer har "for høyt nivå" ? (ref. Folkehelseinstituttet sine tall) .