< Tilbake til oversikten

Oppstart av ketolysedietten

#1

Karoline123 sa for siden:

Hei:)

Har planer om å starte på Ketolysedietten om ca 2 uker (da er jeg ferdig med sommerjobbingen, og drar tilbake dit jeg bor). Som fattig student så må jeg vente på lønning før jeg kan kjøpe startpakken på ketolyse.no/index.php?side=info&product=906907 :D Derfor kunne jeg tenke meg å få litt tips om hvordan jeg kan starte på dietten om to uker, da uten å ha fått tilsendt boken. Har lest mye innpå her, men sitter fortsatt igjen med en del spm som jeg håper noen vil ta seg tid til å svare på:)

Hvordan er det med salt på dietten? Har lest at kryder skal være bra(fettforbrenningen), men hvilke krydder egner seg?

Er det slik at man må veie all maten, salaten, hvor mye grønnsaker man bruker osv? Eller er dette noe som lønner seg bare å gjøre med kjøtt/fisken?

Er det slik at man burde få i seg noen karbohydrater i løpet av dagen, eller er målet å prøve å legge listen på null?

Har sett en eller annen plass at noen annbefaler å ikke drikke kaffe i startfasen, er det slik?

Når den tid kommer at jeg skal starte på denne dietten, så begynner også skolestart. Dvs en uke med "fadderuke" som inneholder mye drikking! Men har lest at blant annet vodka med sukkerfri brus ikke skal inneholde noen karbohydrater, så da går det vel bra likevel, el?:rolleyes:

Klem Karoline


#2

Kitt sa for siden:

Hei og velkommen!:)

Vil anbefale deg å lese denne nybegynner- tråden som en pangstart!
Særlig LCHF på 3 min!
Lykke til!:heia:


#3

Karoline123 sa for siden:

Takk!!:)

Den har jeg lest:p

Glemte å skrive et spørsmål jeg lurer VELDIG på: hvilken olje/smør er best å bruke??


#4

Gracella sa for siden:

Gå på biblioteket og lån ketolysekurboken. ellers er det bare å begynne med å kutte ned på raske karbohydrater (ris, pasta, poteter, sukker, brød).


#5

Karoline123 sa for siden:

Sorry, jeg er så vimsete, den hadde jeg ikke lest!:=)

Takk takk:)!!


#6

Kitt sa for siden:

Flott, da er du allerede klar for en nedtrapping av karbene!;)

Det finnes bare en type smør; den det står SMØR på! Alt annet er margarin, og det vil vi helst ikke bruke!:eek:

Mange sier rapsolje er best til å steke i, mens en god olivenolje passer best på salaten.
Det finnes også kokosolje(cocosa uten smak) som tåler høye steketemperaturer!


#7

TrillTrall sa for siden:

Og så Bremykt da. :) Som består av 70% smør / 30 % rapsolje.


#8

Kitt sa for siden:

Det står da smør på den!;):);)


#9

TrillTrall sa for siden:

Joda, det står smør, men ikke med STORE bokstaver. :)


#10

JuVi sa for siden:

Hei,

Har kanskje gjort noe veldig feil jeg da, for jeg har ikke veid noenting?

Jeg begynte med at jeg kuttet ut alt av karbohydrater og sukker forrige mandag. Jeg har kjøpt stix på apoteket, og den har blitt rød-lilla hver dag.
Så lenge stixen er rød-lilla, skulle vel det simpelthen bety at jeg de facto er i ketose i alle fall?

Spiser endel egg, karbonadedeig, purre, blomkål, broccoli, bacon.

Jeg veier ikke noe, men jeg har aldri vært storspist heller.

Håper ikke dette var feil.... I alle fall, så merker jeg dette meget godt på klærne, selv om jeg bare har vært i ketose en uke. Det som forvirrer meg litt nå, er simpelthen at jeg ikke er sulten, og derfor ikke helt "føler" at jeg slanker meg. Tidligere dietter har lært meg at man ikke kan gå ned i vekt uten å sulte halvt ihjel.. ;)

MÅ man strengt tatt ha denne boken?

Mvh,
JuVi


#11

Pruttilutt sa for siden:

Boken er en fordel, står mye fakta i den som er bra å ha med seg - som et oppslagsverk. Står lister over grønnsaker, bær osv, slik at du får en indikasjon på hva som er JA-mat og NEI-mat.

Jeg var cirka ei uke i ketose uten boken, og følte meg mye tryggere når jeg hadde lest den. :) Det er vel ikke et must, men det var et must for meg. :)


#12

JuVi sa for siden:

Ja. Det her helt klart en kjempefordel. Men så hadde jeg ikke anledning til å kjøpe denne boken på grunn av andre bøker jeg var pukka nødt til å kjøpe, så det må visst vente.

Det jeg gjør, er at jeg sjekker med denne karbohydrat-listen der alt står oppført FØR jeg handler, så handler jeg ikke noe som helst med karbo.

Så det får heller funke nå.

Det er ikke så voldsomt mye jeg skal gå ned heller. Tenker jeg bør gå ned ca. 7 kg eller noe.

Men jeg får nok skaffe boken, ja.

Tusen takk skal du ha! :)

Mvh,
JuVi


#13

Karoline123 sa for siden:

Tusen takk for svar:)

Noen som har noen enkle frokost/middag forslag sånn til å begynne med?

Hvordan er det med salt, skal man unngå det el? :)


#14

kennygirl sa for siden:

En skal bytte ut vanlig salt med LO-salt eller seltin


#15

Karoline123 sa for siden:

Takk, da vet jeg det:D

Leser at folk skriver at det er viktig å få i seg nåkk fett på denne dietten.. har jeg forstått det riktig, at til mer fett du får i deg, til mer greier kroppen å bruke av kroppens fettlager?? (skjønner at du ikke kan helle i deg en hel flaske med olje eller spise en boks med smør hver dag:)) Noen som kan forklare meg litt mer hvordan dette fungerer?
Er det slik at du bør ha litt fett i hvert måltid?:)

klems


#16

Kitt sa for siden:

Det er en tråd om dette med fettforbrenning, men jeg finner den ikke akkurat nå
Poenget er at fettforbrenning er en energikrevende prosess og dermed må man få i seg nok energi for at fettet på kroppen i det hele tatt skal kunne omdannes til ketoner!:)

Jevnt fordelt mat er best, altså bør alle måltider bestå av litt kaber, litt mer proteiner og aller mest fett!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.