Etter å ha plukket opp boken til Torkil og lest en del på forumet her bestemte jeg meg for å starte på Ketolysekuren nå på mandag. Har kuttet ut de "store synderne" som brød, pasta, ris osv, noe som ikke var et stort problem for meg da jeg ikke har vært så stor tilhenger av disse matvarene fra før av (har stort sett spist det fordi det er "det man spiser" om dere skjønner).
Men, som trådtittelen sier, så sliter jeg litt med å holde meg rundt 20g karbo per dag. Har bare spist 2 måltider om dagen de siste dagene siden jeg har fri og dermed står opp til lunsj-tider. Har rett og slett ikke vært sulten nok til å spise flere ganger om dagen.
Til frokost har jeg spist 2 egg, en pakke bacon, et par store sjampinjonger sautert i setersmør, og halve tallerkenen med salatblanding bestående av hjertesalat, agurk, tomat, ruccola, stangselleri osv med noen spiseskjeer seterrømme på toppen istedenfor dressing. Middagen har bestått av tilsvarende salatblanding og spinatstuing, men med svinefilet, koteletter og ørret istedenfor egg og bacon, selvfølgelig. Har også knasket litt øffer/fleskesvor for å være sikker på at jeg får i meg nok fett (har bare regnet grovt, men jeg skal ligge på anbefalt daglig inntak. Skal også handle inn mer feit mat, men for nå har jeg bare tatt det jeg har hatt i fryseren og kjøleskapet).
Men jeg har havnet på ca 7-10 gram karbo med disse to måltidene, og har derfor spist litt nøtter og gulrøtter (som snacks på kvelden) for å komme meg opp på 17-18 gram totalt for dagen.
Går det greit å holde på sånn, eller bør jeg spe på med flere egg til frokost f.eks, og forsøke å holde inntaket til ≈10g (frokost/lunsj) + ≈10g (middag) istedenfor ≈5g + 5g + 10g som jeg gjør nå? For å få det litt mer jevnt fordelt tenker jeg på, eller har det kanskje ikke så mye å si?
For øvrig er jeg mann på ca 95 kilo og 176cm. Målet er 75-80 kilo og det å få plass i buksene jeg fikk til jul.. :rolleyes:
Så lenge du ikke spiser karbohydrater med høy GI, skulle det ikke ha så mye å si hvordan fordelingen utover dagen er. 2 måltider om dagen er helt greit dersom det passer kroppen og rytmen din.
Nøtter er bra, men gulrøtter er vel ikke direkte ketolysemat hvis jeg husker riktig. Du kan få i deg ganske mye av andre grønnsaker for de karbene som gulrøtter gir deg. Ettersom det meste av de andre grønnsakene du spiser er salater, som ikke inneholder all verden av vitaminer og mineraler, ville nok det være å anbefale på sikt.
Jeg syns det høres ut som du er godt i gang - lykke til videre!
Når jeg ikke fikk i meg nok kh fordi jeg spiste generelt lite, så spiste jeg en del rød paprika og noe løk for å få det opp. Gulerøtter har alt for mye stivelse i seg. Ellers er det ikke farlig å spise mindre enn tjue gr kh om dagen, altså. Jfr Skaldemann. Men som Xtra sier, så er salatgrønnsaker ikke så voldsomt mye mat og næring. Det jeg spiser mest av av grønnsaker foruten de to jeg nevnte er ellers brokkoli, rosenkål, blomkål, squash, aubergine og tomater. Greit med grønnsaker som har litt egenvekt ;).
Mange takk for tilbakemeldinger.
Tror nok jeg holder meg litt unna gulrøtter fremover, ja. Kjøpte inn litt annet grønt som jeg heller kan spise istedet :)
hei! Jeg har et spørsmål også om min kosthold. Jeg registrerer alt jeg spiser i diett.no bare for å holde et viss kontroll over hva jeg putt i meg og det gir meg en peke pinne om hvor mye karbs, kalorier osv. Det jeg har et problem med er at jeg har klart å komme opp i fett (siden jeg begynte har jeg hatt for lite) og protein ligger jeg ok med også. Men kalorie innhold are ganske lavt. I dag spiste jeg 1 kokt egg og 2 skiver kokt skinke med agurk og ei skive tomat til frokost. Lunch var et salat med isberg salat, agurk, kylling biter, og litt feil dressing (noe 1000 island lignende) Middag var ytrefilet av svin med bacon og mozzerella på grill, 3 stk asparagus, 1/4 squash- grillet, 2 ss cottage cheese med 2 bitte små cherry tomater. spiste blåbær med pisket krem 2 x for å bringe opp karb innhold. I dag var det kanskje litt for mange karb (21) protein (97) men fett er lav (43) og kalorier er virkelig lav...892. Men jeg er stapp mett (xx = gr) Jeg har ikke klart å komme over 1140 kalorier siden jeg begynte 12/7. Man ville tror at vekten raser ned men det gjøre ikke det...jeg drikker ca 2-2.5 vann hver dag. Er det noen som har noe råd til meg? Sorry lang innlegg...men jeg har ingen andre å prate om om dette...:o
Du spiser veldig lite synes jeg og sannsynligvis spiser du så lite at kroppen din har gått i sparebluss og nekter å gi slipp på noe som helst. Så mer kalorier inn! To egg til frokost f.eks. med en god smørklatt på og en oljebasert dressing på lunsjsalaten?
Takk jeg skal prøve, jeg tro jeg begynte bra med jeg blir så forferdelig mett med den ene kokt egg og 2 pålegg skiver. Jeg skjønner ingentng. Men i dag og i gar har jeg ikke følte meg bra, så sinssykt trøtt, kan bare så vidt holde meg våken på kontoret. Var hos legen i dag og han støtter meg fullt med dette, så jeg er takknemlig for det. Men som sagt vekten har stått stille siden 15/7 og ingen cm har forsvunnet heller - i det hele tatt. Tror du jeg er så trøtt og slapp pga for lite mat?? Jeg må kanskje bare gå ta et par oste skiver og parma skinke eller noe...
Du trenger ikke mer proteiner (skinke), men fett - så mer ost (kjøp fetaost i terninger og ha i salaten?), smør og olje. Forhåpentligvis hjelper det på slappheten også. :)
Takk for hjelpen :) Skal prøve det i morgen. Jeg begynner ferie i morgen så det blir litt lettere å få bedre mat i meg år jeg er hjemme. Det er begrenset mat for ketolysekuren i kantine på jobb...:rolleyes: Men det blir godt med 14 dager hjemme...takk igjen :blomster:
Ikke stress så mye i starten - det går seg vanligvis til! Du har sikkert bare symptomer på karbo-abstinens nå i starten - det er HELT vanlig - vi har alle vært der... Prøv å spis flere måltid - men mindre - så kan det hende du får i deg mer kcalorier. 1140 er ikke krise - men du bør vel helst opp på 15-1600 pr dag for å være sikker på at du ikke spiser for lite.
Jeg har også hatt dager der det er svært vanskelig å få i seg nok mat - ikke press i deg - drikk nok vann og gjør som du gjør nå - spis litt pisket krem med bær osv for å få litt ekstra kcal/karbo uten at du må spise store måltid. Det tar litt tid å finne lavkarbo-rytmen ;)
Takk så mye for rådet, jeg prøver ikke å stresse men må innrømme at det blir litt frustrerende når jeg har spist ikke mer enn 1200 kal max og aldri mer enn 15 karbs (unntatt 1 gang hvor jeg hadde 21) i 2.5 uker men vekten har ikke rykket seg..begynte å lure på om at kankje det ikke virker på en så pass gammel kropp? :confused::) Mange dager har jeg ikke hatt mer enn 7-10 karbs... Men ketosestix'ene sier at jeg har vært i konstant ketose siden jeg begynte :)
Er det farlig å spise for lite karber? Jeg har ligget på mellom 8-15 hele tiden. Jeg er jo nybegynner så jeg håper ikke det er farlig med så lite karber noen dager.
Det er slett ikke farlig å ligge lavt på karbene, det er bare ikke noe særlig vits i å tyne det lengst mulig ned!
Du trenger de vitaminene og mineralene som er i grønnsaker og for å få nok, bør man opptil, og gjerne litt over, 15g karber pr dag.
Jeg har det ikke bra og går ikke ned om jeg ligger under 20 feks.
Hei Debz, iflg tickeren din har du gått ned 3,2 kg, og det er jo faktisk veldig bra. Ofte kan kroppen gi slipp på noen kilo med en gang, for så å ta en liten pause før det igjen løsner. At du er slapp er helt vanlig, jeg var det en måneds tid da jeg startet. Og så fikk jeg et overskudd jeg aldri før har hatt. Kan selvsagt også skyldes at du får i deg litt for lite mat.
For å få i deg litt mer fett kan f.eks. kremfløte i kaffen hjelpe, Cocosa (kokosfett) i kaffe eller te også hjelpe.
Takk for det Matglad! Jeg måtte gjette litt med vektmålinga, jeg kjøpte en ny vekt og den veide mer enn 1.5 kg mer enn in gamle - men jeg tror det er noen lunde riktig :o Jeg begynte ferie nå så jeg har 14 dager å konsentrere meg litt om å komme i gang skikkelig med riktig mat og trening. Jeg håper jeg får litt overskudd snart. De første 2 uker hadde jeg masse krefter og følte meg kjempe bra med i går og idag har jeg bare ligget og sovet, døds trøtt. Men jeg skal stå på...:)
Jeg trodde karbohydrater var karbohydrater og ferdig med det, liksom. Åpenbart helt feil. Hvis dette kanskje er forklart før eller noe, har du en link eller ett eller annet så jeg kan finne ut av det?
Det finnes enkle og komplekse karbohydrater, i hoverdsak tre forskjellige, hvor de enkleste spaltes veldig fort, og de komplekse langsommere. Jo høyere GI jo fortere taes de opp i blodet og jo høyere bloduskker og insulinutskillelse får du. GI står for glykemisk index, og bl.a Lindberg opererer med GI framfor antall karbohydrater. Normalt finner du de langsomme karbohydratene i grønnsaker som vokser under jorden, nøtter og belgefrukt.
Jeg tror også at du er trøtt og slapp og ikke går ned i vekt fordi du spiser altfor lite. Men du trenger ikke nødvendigvis spise så mye større mengde mat. Her er noen tips: Ta med deg egen dressing på jobben. Stek bacon i bittesmå biter og bland det med creme fraise og evt litt salt og pepper. Putt det i en bitteliten tett tuperwareboks eller lignende. Det er sinnsykt godt! (fikk tipset fra [url]www.lenabeatrice.net[/url]) Stek bacon i stedet for skinke til frokost. Stek egget i smør i stedet for å koke det, det blir du ikke så "stinn" av og da orker du kanskje to egg. I stedet for cottage cheese til middagen, lag hollandaisesaus av ett egg. Det er nydelig til både svin og ikke minst asparges.
Her er min enkle oppskrift på hollandaise for en person:
(min favorittsaus, lages på få minutter)
Smelt ca 50 gram smør. sett til siden. ta en eggeplomme og 1 ss vann i en liten kjele, varm opp på veldig lav varme mens du rører konstant. Når det begynner å tykne (blir boblete men ikke kokende) tar du i litt og litt smeltet smør mens du rører konstant. så tilsetter du en god sprut sitronsaft og evt litt pepper. Salt er ikke nødvendig hvis du bruker vanlig smør, bruker du usaltet kan du salte.
VELDIG viktig at dette ikke koker til å begynne med. da får du en veldig dårlig eggerøre... Har du en vanskelig komfyr, rør i smøret mens du har eggeblandingen i vannbad, da er det lettere å kontrollere. Hvis sausen allikevel skulle skille seg på slutten (skjer de beste kokker:D) kan sausen spises for det, smaker godt, men ser ikke så pen ut.
Litt morsomt å tenke på at før jeg begynte denne kuren hadde jeg aldri smakt hollandaisesaus eller ekte bernaise, det var jo så fetende.... bernaise lagde jeg lettvarianten fra pose av, kokt på skummet melk eller vann... urk!
Takk Kira, jeg skal prøve dine ideer! Kantine på jobb er av den magreste typen så hvis jeg skal ha fett må jeg nok ta det med. Jeg klarer ikke å spise så tidlig på morgenen så jeg kan ta med istedenfor å kjøpe kokt egg osv...jeg skal prøve å fortsette litt til...:)
jeg bare lurer på - du er ei voksen dame - har du historie med at du har spist lite lenge? da kan det være at du ikke går ned fordi kroppen din faktisk er vant med det kaloriinntaket du har nå.
Jeg startet lavkarbo med å spise MASSE mat med lite lavkarbo. Dette gjorde jeg i nesten et halvt år uten å gå ned i vekt. (Gikk ikke opp heller da...). Jeg måtte ned i kalorier for å gå ned - og ligger på 15-1600 pr dag noe som fungerer kjempebra. Prøv deg litt fram - og ikke mist motet av at vekta ikke går ned, mål deg istedet og ta en gjennomgang av hvilke helsemessige effekter du har oppnådd fram til nå.
Noen bruker også flere uker på å få i gang fettforbrenningen. Det at du føler deg så uttafor nå - er nok typiske tegn på at kroppen din holder på å avvennes karbo. HOLD UT - det er nemlig verdt det. De fleste av oss har vært der - og det går over!
Andre har gitt fine tips på hvordan øke kalori-inntaket - prøv deg fram! Les deg opp på hva som gir mest kalorier og "minst" mengde, feks smeltet smør på kokte grønnsaker... (mmmm...).
Husk at det tar tid å endre inngrodde vaner - men når du først har fått flyten i det går det så mye bedre!
Ja, jeg er ikke kjent som en stor spiser...jeg er 165 høy og har alltids holdt vekten rundt 55 kg...jeg ble syk og legen(e) satt meg på prednison og en annen steroid og vips, 6 mnd senere var jeg over 20 kg tyngre...de resterende ekstra kg var trøste spising. Ikke masse på en gang, bare feil mat. Love those carbs... Men jeg skal prøve alle gode råd jeg har fått her, setter veldig pris på deres hjelp. Jeg skal hold ut, jeg MÅ ned til min gamle jeg... :o
Bare en liten trøst - etterhvert, når du har lest det du kommer over - bøker og her på forumet, prøvd ut litt forskjellige ting for å finne det som føles naturlig for deg, tenkt gjennom situasjoner der du kanskje bør planlegge på forhånd... når stresset med at du MÅ ned i vekt er vekke fordi du kjenner klærne løsner og energien stiger... når du ser at å tenke lavkarbo er like naturlig som å stå opp og gå i dusjen og kle på seg (ikke at det alltid er så enkelt å velge klær da ler) - da blir ikke dette noe å holde ut - da blir det en naturlig del av livet ditt som du ser ikke vil gjøre at du må FORSAKE noe - men heller at det GIR deg så mye i form av vektnedgang, bedre helse, bedre humør - rett og slett et bedre liv :cool:
Det tar bare litt tid... Jeg holdt på i over 6 mnd og "rotet" uten vektnedgang - før jeg tok tak og gjorde dette litt mer strukturert. Mye jobb i starten - men nå føler jeg faktisk at det går ganske så av seg selv :)
Takk for det, dette har fort blitt bare en del av livet mitt. Men siden jeg er relativt ny så kommer skuffelsen or fortvielsen inn av og til...spesielt når jeg er ikke sikkert om jeg spiser for mye eller for lite eller feil eller...jeg følte meg veldig bra de første 2 uker, det er bare en liten nedgang nå, men jeg er sikkert at tingene vil snu, jeg må bare være tålmodig. Dessverre det er ikke min sterke punkt..:eek: Jeg setter veldig pris på din mening :D
Som en tidligere poster nevnte hender det at det tar litt tid før vektnedgangen starter, spesielt om man er vant med et lavt energiinntak. Jeg vet folk mener forskjellige ting, men 1000-1100kcal om dagen er faktisk sultefóring og underernæring med mindre du er 150cm høy og veier 45-50kg (ja, regnet på det :p).
Gi kroppen din tid, fokuser på å spise mer. Bruk energitett mat (bacon, smør, kokossmør, oster, osv.) dersom du ikke har magevolum til å hive innpå så mye mat av gangen. Tenk alltid på at dette ikke er en slankekur men en smakfull, spennende vei til en solid, god helse! Lykke til videre!
Sannsynligvis så spiser du mer karbohydrater enn du er klar over og da går d feil vei når vi i tillegg (på lavkarbo) spiser mye fett mat.
Begynn å legg inn på mat på data el noe lignene, så får du en ovesikt over dagens næring.
Mye lettere å fylle med og jeg hadde gjort det en periode til vekten begynte å gå rette veien, å øyemåla ble sikre itte en periode med veiing av div matvarer med karbohydrater:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.