Sikkert allerede ett svar der ute.. meen ikke så jeg fant.
(Sikkert utroli dårli på å lete)
Lurte på om sukker var fy-fy uansett?
Spiste noe hjemmelaga is, med ursmå menger vanijesukker og melis i, for smak mest tror jeg. Regna på diett.no at selv etter å ha spist den isen så er mitt inntaket mitt i dag på 13-14carbo.
Men det er jo sukker så det påvirker jo kroppen min vil jeg tro.. eller er det det samme om det er fra sukker eller avokado jeg får de carbene ifra?
Vet dere, det er helt personlig hvordan man gjør dette!:p
Noen blir faktisk såpass syke av bare litt sukker at de holder seg laaaangt unna!:eek:
For andre er dette en slankekur og de vet godt at de spiser litt sukker, men det er opp til den enkelte hvor langsomt de vil slanke seg!
Noen blir nesten "fanatiske" og vil ikke spise noe med sukker/karbohydrater i, men det må de jo få gjøre som de vil med!;)
Noen sverger til kun naturlig mat uten tilsetninger av noe slag som sin metode......
Som sagt, det er helt opp til den enkelte hvordan man velger å gjøre dette, men karbene skal helst komme fra grønnsaker slik at man får i seg vitaminer/mineraler etc!:)
Har tidligere fått en hang-over følelse av sukker, etterpå, så det er jo ikke noe jeg tenker å spise i stor skala. Tenkte bare at dersom ikke sukker var sikkelig ille så lenge det var så små mengder, såå gikk det ann, om ikke hver helg så annen hver.
Regnet på at 5gram sukker ga rundet opp 5gram karbo, så det sier seg jo selv at det var lite i det jeg spiste.
Men om jeg forstod riktig så var det pga av mindre samlet vitamin opptak for dagen, og ellers crapy form som var årsakene til å la være. Ikke det at sukkercarbo var værrre enn grønnsalkercarbo i og for seg??
For oss som en annen gang har vært fyllasyke, så vet vi jo at heller ikke alkohol er bra for kroppen, men ei og anna helg tar vi oss nu ei øl eller to for mye (eller vinglass ;)).
Det stemmer nok ikke. Det finnes flere typer karbohydrater, og de påvirker blodsukkeret i forskjellig fart etter hvor enkle de er. Sukker spaltes veldig fort, og vil dermed øke blodsukkeret mye kjappere enn f.eks brokkoli, hvor karbohydratene er mer komplekse, og spaltes saktere. Samt at 100 gr sukker=100 gram karbohydrater, og 100 gr brokkoli=3,2 gram karbohydrater, så sånn sett får man mye mer mat ut av det ;).
Det jeg mener er at spiser du feks en kake med masse mel og sukker, får du kun i deg masse "tomme" karber!
Spiser du like mange karber i form av grønnsaker, får du også i deg vitaminer og mineraler kroppen trenger!:D
Samt at som Photo sier, det er noe forskjell på feks hvor fort karbohydrater tas opp i kroppen etc!
Hadde jo en mistanke om at sukker ikke er bra for meg, og spiser det nu heller ikke til hverdags! Men takk for oppklaring :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.