< Tilbake til oversikten

Grunnoppskrift, kakedeig til sukkerbrød, formkake, muffins

#1

Nannah sa for siden:

Denne røra kan du bruke til alt og smaksette med det du liker..
Den gir 16-18 vanlige små muffins, en formkake, lr en bløtkakebunn.

3egg
Søtstoff etter smak, viktig å smake på deigen!!
(Bruk det du liker best. Jeg veksler mellom flytende
Natren og sukrin)
2 dl creme fraishe
1/2 dl smeltet smør
50 g mandelmel
30 g kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk lr pofiber
litt vaniljedråper

Alf røres sammen til en nokså tykk røre/deig...her er det bare fanatsien som begrenser hva du vill ha i...nøtter,krydder, hakka sjokolade, kakao, bær, osv.
Velger du en plain røre uten tilsettninger er den super som bløtkake.:)

Stek 180g varmluft 15-30 min avhengig av formen du bruker. Følg med å kjenn med en kakestikke om den er klar:)


#2

Trulte67 sa for siden:

Denne skal prøves! Takk!


#3

Idamor sa for siden:

Denne skal testes ja :-) Takker og bukker :-)

Hvor får man tak i kokosmel forresten? Helsekost?


#4

grotingeling sa for siden:

Satt på oppskriftslista "MÅ BARE PRØVES!!!!"


#5

Benzo sa for siden:

Nam, dette var mat for mons! Lagde muffins og de smakte faktisk bedre enn høykarbo muffins.


#6

fairy21 sa for siden:

Disse var helt utrolig god!:)


#7

Nannah sa for siden:

har lagget plain muffins med vanilje av denne oppskrifta. Skal servers med rørte bringebær og solbær samt pisket krem. En herlig sommer dessert:)


#8

kamp sa for siden:

Hvor mye sukrin trenger man?

Jeg ivl lage til foreldrene mine men jeg kan ikke smake fordi jeg ikke kan ha creme fraice!


#9

wahaj sa for siden:

Kan man bruke noe annet enn kokosmel? Noen som vet hvor man får kjøpt det?


#10

Tiki sa for siden:

Kokosmel fåes på helsekost


#11

wahaj sa for siden:

Jeg fant det. Det er akkurat det samme som kokosmasse, som man får kjøpt på f.eks kiwi til 15kr, og det er 7 karbs mindre, så kjøper definitivt det fremover.


#12

Licota sa for siden:

Vil ikke tro at det er helt det samme. Kokosmel er finmalt, kokosmasse er grovt. I tillegg er det mindre fett i kokosmel enn massen, derav "tørrere" konsistens.

Post # 16 forklarer godt hva kokosmel er.
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27944


#13

wahaj sa for siden:

Ok, for fant kokosmel på helsekost og det var kokosmasse, med annet navn. Og kokosmel er kokosmasse på dansk. :)


#14

Nannah sa for siden:

Kokosmel er IKKE det samme som kokosmasse...det er helt finmalt og suger til seg mye mer væske og er veldig drøyt i bruk :)


#15

swimzy sa for siden:

åhh, dette skal prøves ut:) men må man ha mandelmel?


#16

Marygold sa for siden:

Denne ser utroooolig god ut !!! Må prøves :) Tusen takk for oppskriften :)
Men, et spm, går det å kutte fiberhusken???
Bor på en liten plass med 12 mil til nærmeste helsekost, og vi har dårlig utvalg her....
Får tak i alt annet enn fiberhusk da, har den mye å si på resultatet????


#17

Nerthus sa for siden:

Denne er nå prøvd og kan anbefales! Perfekt konsistens og smak - laget grunnrøra med litt vaniljedråper i til fastelavensboller. Laget så vaniljekremen fra fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/12/13/vaniljekremtopper/ som jeg skal ha inni :) Jeg brukte bare en gelatinplate og den ble veldig stiv - så mulig denne blir best uten gelatin i :) Jeg liker mye vaniljekrem, denne oppskriften er nok bare til halve bolle-røra, så lag dobbelt opp om du liker mye vaniljekrem inni!

Prøvde også ut å lage sjokolademuffins - delte røra i to, hadde i 1 stor ts med kakao og 1/3 plate med grovhakket 70% kokesjokolade.
Ble 8 muffins totalt av hele røra i STORE muffinsformer (fyll de bare halvveis). Ca 20 minutter i ovnen med varmluft.

Kjempefornøyd! Skal legge ut et bilde av bollene med fyll når fyllet har avkjølt seg :)
Gjett om de ble gode med vaniljekremen inni og litt sukrinmelis strødd på toppen da!!! Må beherske meg så jeg ikke spiser opp alle sammen, sambo må jo få smake også..


#18

sirib sa for siden:

Nerthus: Hvor lenge/varmt stekte du fastelavensbollene?


#19

Nerthus sa for siden:

Ca 20 minutt i min ovn med varmluft og 180 grader. OG store muffinsformer. Jeg satte på 15 minutt først og sjekket med en sushipinne av tre om de var ferdige - så de fikk 7 minutt til tror jeg ;) Du må følge litt med de :)

Klarte å spare den siste til samboeren heldigvis - og han likte den kjempegodt! Ble overrasket at det ikke er sukker i disse ;)


#20

Bompilula sa for siden:

Genialt! Tusen takk, disse skal jeg prøve på søndag! :D


#21

mym sa for siden:

hmmm var ikke det beste jeg har smakt som fastelavensboller. ble litt for mye muffins av det. men de var gode til sitt bruk


#22

Nerthus sa for siden:

Si fra om du finner noen uten sukker som smaker bedre da :)


#23

tattoogl sa for siden:

Bakte disse på søndag, fire uten og fire med litt kakao og sjokoladebiter.
De ble sinnsykt gode :D:D Det må være den beste lavkarbo oppskiften jeg har prøvd :)


#24

LilleMill sa for siden:

Enig. Det er nesten den eneste lavkarbobaksten jeg ikke har blitt skuffet over i det hele tatt :D


#25

Lissi80 sa for siden:

Denne oppskriften er også en av de bedre jeg har brukt på LCHF.. Lagde en porsjon med sjokoladebiter (fra sukkerfritt), og så en fastelavensbolle variant med krem -og syntes det fungerte helt greit :) Det blir jo mer muffins enn boller, men det gjorde ikke noe for meg -godt var det :) :)


#26

LilleMill sa for siden:

Lagde disse i går. 6 stk med kun vaniljepulver og vaniljedråper, og 6 stk med kakaopulver og sjokoladebiter. Nam :)

Men jeg klarer ikke å få 16-18 muffins, da må de være veldig små?


#27

Higu83 sa for siden:

Hei ;)
har veldig lyst å prøve denna oppskriften. men får ikke tak i kokosmel her jeg bor. midt på landet heheh. MÅ jeg ha det i oppskriften?


#28

Babycherry sa for siden:

Den så spennende ut! Må prøves! :)


#29

Miranda1992 sa for siden:

hvor masse karbo er det i disse???


#30

bevaremegvel sa for siden:

Jeg laget sjokolademuffins ut av denne oppskriften og de ble GODE :p


#31

stinemarie sa for siden:

Mine står i ovnen nå og jeg gleder meg :)

I følge diett.no ble det ca. 12 karber i hele røra. Da brukte jeg seterrømme istede for CF for det hadde jeg ikke :)


#32

Labomba sa for siden:

Skjønner at det er ganske mange som bruker sjokoladen fra "Sukkerfritt", men den har jo ganske møe karber. Kan lissom ikke helt forestille meg at det er lavkarbo, men er det noe jeg ikke har forstått? Den oppskriften skal nemlig bli sjokkismuffins, men må jo finne en sjokkis uten alt for møe karber.


#33

tattoogl sa for siden:

Den mørke sjokoladen fra sukkerfritt inneholder ikke mer enn 2 g karbo pr 100 g, så den er det ikke mye i. :D
Du skal trekke fra sukkeralkoholer...



#35

Tasja sa for siden:

Jeg har laget disse i dag. Jeg synes absolutt at det er en av de beste muffinsene som jeg har laget på lavkarbo. De ble veldig saftige og gode.
Jeg får som regel en litt tørr smak i munnen av bakst med kokosmel, jeg kjente det litt her også, men mye mindre fremtredende enn det det har vært i andre oppskrifter.
Tenkte å lage vaniljekrem eller smørekrem og ha i midten på noen av muffinsene (jeg laget 15 stk av røren, stekte i ca 14 min tror jeg) :D
Tusen takk for fin oppskrift, denne blir nok laget flere ganger :D


#36

snuppelure74 sa for siden:

Denne hørtes spenende ut, må testes :)
Blir det mye kokossmak ? lagde noe lapper her en dag med slikt kokosmel og det var veldig kokos smak så grøsser bare av tanken på de lappene :rolleyes:
men slikt mandelmel må man på helsekost for å kjøpe det også ?


#37

j88 sa for siden:

Mandelmel kjøpes på helsekost. Jeg syns ikke kokosmel smaker mye kokos, men man bør nok like kokossmaken.


#38

Mettek sa for siden:

Kan man bare bruke mandelmel istedet for kokosmel?


#39

Shamu sa for siden:

Disse skal jeg teste i dag, men jeg må teste med noe annet enn kokosmel i, da jeg ikke har det. Skal bli spennende å se om det funker. :)
Takk for fristende oppskrift!


#40

grotingeling sa for siden:

Deilige muffins :sikle:, skal bakes til kakefredag i morgen.
Tror jeg skal lage en ekstra posjon og bruke bakepro i stede for kokosmel.


#41

Nannah sa for siden:

Det går fint med mandelmel:ja:

Synes ikke kokossmaken er så framtredende her. Er ikke så veldig glad i den smaken sjøl.


#42

Becky sa for siden:

Hvordan gjør du det når du fyller muffinsene? Har du i kremen før eller etter de stekes? Og hvordan?:o


#43

tara67 sa for siden:

Dette var godt :-)


#44

Luggetuppen sa for siden:

Jeg prøvde denne oppskriften i går, dog med noen forandringer fordi helsekosten var stengt. Jeg stekte hele røra i en brødform. Den sank ganske mye ned på midten. Jeg delte den i to, fylte den med hjemmelaget dronningsyltetøy (bringebær og litt blåbær) og pisket krem. Jeg fikk "bare" to lag, så gropa på toppen ble fylt igjen med syltetøy og dekket til med masse krem.

Gleder meg til å smake senere i dag!


#45

Tasja sa for siden:

Jeg tok vaniljekremmen i etter de var stekt. Det var veldig godt :) Det går sikkert ann å ha det i før de er stekt, men kanskje man bør ha en fastere vaniljekrem da?



#47

nellie sa for siden:

Prøver å lage karamelleplekake ut av denne i dag. Masse stevia toffee i bunnen også epler og pærer på toppen. Spennende.


#48

nellie sa for siden:

Den var ikke så værst gett!:) Bunnen ble svampete, men jeg har ikke sånn helt 100% fettredusert mandelmel, så kan være derfor.


#49

Bik sa for siden:

Nå står denne i ovnen. Har strødd blåbær over, og tenker å servere med is til. Gleder meg til å smake :sikle:


#50

Bik sa for siden:

Den ble nydelig. Smakte skikkelig kake, ikke svampete på noe vis.
Skal ha den bitte litt søtere neste gang. Blåbærene sank ikke så mye ned i kaka, så neste gang skal jeg trykke de litt ned i ( brukte frossen bær)
Utmerket med is til :)


#51

Bik sa for siden:

Har lyst å prøve å lage toscakake av denne grunnoppskrifta. Tenkte at tagatesse vil funke i toppingen. Men ser i vanlig oppskrift at det skal være ei ss hvetemel i toppingen. Tro om man kan prøve å sløyfe den? Noen som har erfaring? 1 ss fordelt på ei hel kake utgjør sikkert ingen fare for meg, men hadde vært greit å sløyfe den uansett :)


#52

Nannah sa for siden:

Prøv med 1 ts JBK, men det er ikke sikkert du trenger noenting:)


#53

Bik sa for siden:

Lagde denne som eplekake. Nydelig!
Strødde over litt kanel, sukrin og hakkete valnøtter. Så skar jeg opp et eple i tynne båter. Stakk de ned i kaka, og stekte den på 175 grader i ca 1/2 time.
:sikle:


#54

Yonah sa for siden:

Må abbonere på denne tråden!


#55

Bik sa for siden:

Er det noen som har prøvd å lage banankake med denne som grunnoppskrift?
Nå er jo ikke banan lavkarbo akkurat, men når man har veeeeldig lyst på banankake, så hadde det jo vært greit med ei som var ganske så lavkarbo ;)


#56

Bik sa for siden:

Da er banankaka lagd og spist, og den ble like god som vanlig :)
Jeg brukte grunnoppskrifta, pisket eggedosis av egg og søtstoff. Knadde to bananer og hadde i. Bytta ut ei ts bakepulver med natron (skal være natron i orginal banankake). Kaka blei kjempeflott. Fylte med krem med en hakka banan i. Til sjokoladetopping brukte jeg Hexebergs sjokoladepålegg. Funka kjempefint :)


#57

Carisma sa for siden:

Eple, kanel og vanilje med hakkete mandler på toppen funker veldig bra! :D


#58

Moogie sa for siden:

Hvor stor form bruker dere til denne oppskrifta? Og kan den deles fint til å bli fylt med krem? Ikke faller fra hverandre?


#59

Moogie sa for siden:

Bakte denne kaka med kakao oppi i den minste formen min (en 22 cm form). Og den ble god på smak men noe rå i midten. Huff... Jeg fikk det visst ikke helt til. Og jeg stekte den lengre enn i oppskrifta, mennår den begynte å bli litt brent på kantene måtte jeg bare ta den ut. Neste gang blir det større form, kanskje det blir bedre da?


#60

Spinnerette sa for siden:

Lagde denne i morges for å ha en kakebit til 17.mai! Lagde halv røre, hadde i en dæsj sitronsaft i tillegg, helte i store muffinsformer og stakk et par blåbær ned i hver form. Ble helt fint gjennomstekte, smaker veldig godt, og har deilig konsistens. Skal serveres med krem, blåbær og bringebær oppå i kveld. :)


#61

Benzo sa for siden:

Denne må opp i dagen igjen, beste oppskriften på muffins.


#62

married sa for siden:

Takk for at du dro denne fram igjen. Gleder meg til å prøve. Skal bli belønning til neste helg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.