Denne røra kan du bruke til alt og smaksette med det du liker..
Den gir 16-18 vanlige små muffins, en formkake, lr en bløtkakebunn.
3egg
Søtstoff etter smak, viktig å smake på deigen!!
(Bruk det du liker best. Jeg veksler mellom flytende
Natren og sukrin)
2 dl creme fraishe
1/2 dl smeltet smør
50 g mandelmel
30 g kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk lr pofiber
litt vaniljedråper
Alf røres sammen til en nokså tykk røre/deig...her er det bare fanatsien som begrenser hva du vill ha i...nøtter,krydder, hakka sjokolade, kakao, bær, osv.
Velger du en plain røre uten tilsettninger er den super som bløtkake.:)
Stek 180g varmluft 15-30 min avhengig av formen du bruker. Følg med å kjenn med en kakestikke om den er klar:)
Jeg fant det. Det er akkurat det samme som kokosmasse, som man får kjøpt på f.eks kiwi til 15kr, og det er 7 karbs mindre, så kjøper definitivt det fremover.
Vil ikke tro at det er helt det samme. Kokosmel er finmalt, kokosmasse er grovt. I tillegg er det mindre fett i kokosmel enn massen, derav "tørrere" konsistens.
Denne ser utroooolig god ut !!! Må prøves :) Tusen takk for oppskriften :)
Men, et spm, går det å kutte fiberhusken???
Bor på en liten plass med 12 mil til nærmeste helsekost, og vi har dårlig utvalg her....
Får tak i alt annet enn fiberhusk da, har den mye å si på resultatet????
Denne er nå prøvd og kan anbefales! Perfekt konsistens og smak - laget grunnrøra med litt vaniljedråper i til fastelavensboller. Laget så vaniljekremen fra fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/12/13/vaniljekremtopper/ som jeg skal ha inni :) Jeg brukte bare en gelatinplate og den ble veldig stiv - så mulig denne blir best uten gelatin i :) Jeg liker mye vaniljekrem, denne oppskriften er nok bare til halve bolle-røra, så lag dobbelt opp om du liker mye vaniljekrem inni!
Prøvde også ut å lage sjokolademuffins - delte røra i to, hadde i 1 stor ts med kakao og 1/3 plate med grovhakket 70% kokesjokolade.
Ble 8 muffins totalt av hele røra i STORE muffinsformer (fyll de bare halvveis). Ca 20 minutter i ovnen med varmluft.
Kjempefornøyd! Skal legge ut et bilde av bollene med fyll når fyllet har avkjølt seg :)
Gjett om de ble gode med vaniljekremen inni og litt sukrinmelis strødd på toppen da!!! Må beherske meg så jeg ikke spiser opp alle sammen, sambo må jo få smake også..
Ca 20 minutt i min ovn med varmluft og 180 grader. OG store muffinsformer. Jeg satte på 15 minutt først og sjekket med en sushipinne av tre om de var ferdige - så de fikk 7 minutt til tror jeg ;) Du må følge litt med de :)
Klarte å spare den siste til samboeren heldigvis - og han likte den kjempegodt! Ble overrasket at det ikke er sukker i disse ;)
Bakte disse på søndag, fire uten og fire med litt kakao og sjokoladebiter.
De ble sinnsykt gode :D:D Det må være den beste lavkarbo oppskiften jeg har prøvd :)
Denne oppskriften er også en av de bedre jeg har brukt på LCHF.. Lagde en porsjon med sjokoladebiter (fra sukkerfritt), og så en fastelavensbolle variant med krem -og syntes det fungerte helt greit :) Det blir jo mer muffins enn boller, men det gjorde ikke noe for meg -godt var det :) :)
Skjønner at det er ganske mange som bruker sjokoladen fra "Sukkerfritt", men den har jo ganske møe karber. Kan lissom ikke helt forestille meg at det er lavkarbo, men er det noe jeg ikke har forstått? Den oppskriften skal nemlig bli sjokkismuffins, men må jo finne en sjokkis uten alt for møe karber.
Jeg har laget disse i dag. Jeg synes absolutt at det er en av de beste muffinsene som jeg har laget på lavkarbo. De ble veldig saftige og gode.
Jeg får som regel en litt tørr smak i munnen av bakst med kokosmel, jeg kjente det litt her også, men mye mindre fremtredende enn det det har vært i andre oppskrifter.
Tenkte å lage vaniljekrem eller smørekrem og ha i midten på noen av muffinsene (jeg laget 15 stk av røren, stekte i ca 14 min tror jeg) :D
Tusen takk for fin oppskrift, denne blir nok laget flere ganger :D
Denne hørtes spenende ut, må testes :)
Blir det mye kokossmak ? lagde noe lapper her en dag med slikt kokosmel og det var veldig kokos smak så grøsser bare av tanken på de lappene :rolleyes:
men slikt mandelmel må man på helsekost for å kjøpe det også ?
Disse skal jeg teste i dag, men jeg må teste med noe annet enn kokosmel i, da jeg ikke har det. Skal bli spennende å se om det funker. :)
Takk for fristende oppskrift!
Jeg prøvde denne oppskriften i går, dog med noen forandringer fordi helsekosten var stengt. Jeg stekte hele røra i en brødform. Den sank ganske mye ned på midten. Jeg delte den i to, fylte den med hjemmelaget dronningsyltetøy (bringebær og litt blåbær) og pisket krem. Jeg fikk "bare" to lag, så gropa på toppen ble fylt igjen med syltetøy og dekket til med masse krem.
Jeg tok vaniljekremmen i etter de var stekt. Det var veldig godt :) Det går sikkert ann å ha det i før de er stekt, men kanskje man bør ha en fastere vaniljekrem da?
Den ble nydelig. Smakte skikkelig kake, ikke svampete på noe vis.
Skal ha den bitte litt søtere neste gang. Blåbærene sank ikke så mye ned i kaka, så neste gang skal jeg trykke de litt ned i ( brukte frossen bær)
Utmerket med is til :)
Har lyst å prøve å lage toscakake av denne grunnoppskrifta. Tenkte at tagatesse vil funke i toppingen. Men ser i vanlig oppskrift at det skal være ei ss hvetemel i toppingen. Tro om man kan prøve å sløyfe den? Noen som har erfaring? 1 ss fordelt på ei hel kake utgjør sikkert ingen fare for meg, men hadde vært greit å sløyfe den uansett :)
Lagde denne som eplekake. Nydelig!
Strødde over litt kanel, sukrin og hakkete valnøtter. Så skar jeg opp et eple i tynne båter. Stakk de ned i kaka, og stekte den på 175 grader i ca 1/2 time.
:sikle:
Er det noen som har prøvd å lage banankake med denne som grunnoppskrift?
Nå er jo ikke banan lavkarbo akkurat, men når man har veeeeldig lyst på banankake, så hadde det jo vært greit med ei som var ganske så lavkarbo ;)
Da er banankaka lagd og spist, og den ble like god som vanlig :)
Jeg brukte grunnoppskrifta, pisket eggedosis av egg og søtstoff. Knadde to bananer og hadde i. Bytta ut ei ts bakepulver med natron (skal være natron i orginal banankake). Kaka blei kjempeflott. Fylte med krem med en hakka banan i. Til sjokoladetopping brukte jeg Hexebergs sjokoladepålegg. Funka kjempefint :)
Bakte denne kaka med kakao oppi i den minste formen min (en 22 cm form). Og den ble god på smak men noe rå i midten. Huff... Jeg fikk det visst ikke helt til. Og jeg stekte den lengre enn i oppskrifta, mennår den begynte å bli litt brent på kantene måtte jeg bare ta den ut. Neste gang blir det større form, kanskje det blir bedre da?
Lagde denne i morges for å ha en kakebit til 17.mai! Lagde halv røre, hadde i en dæsj sitronsaft i tillegg, helte i store muffinsformer og stakk et par blåbær ned i hver form. Ble helt fint gjennomstekte, smaker veldig godt, og har deilig konsistens. Skal serveres med krem, blåbær og bringebær oppå i kveld. :)
Takk for at du dro denne fram igjen. Gleder meg til å prøve. Skal bli belønning til neste helg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.