< Tilbake til oversikten

Stroganoff gryterett fra Toro

#1

Roy82 sa for siden:

Denne inneholder 58karber. pr 100g tørr vare.
Hvis man koker den på bare vann, blir fortsatt 58g karber i ferdig produkt da?

Er 6 uka i atkins nå, altså fase 2. Kan jeg ha i masse kjøttdeig feks og spise dette
bare jeg husker og telle karbene?

Står at det inneholder, hvetemel og potetstivelese. Dette er jo noe vi på atkins skal holde oss langt unna? Eller går det bra bare vi teller karber?

Savner stroganoff så ille :D


#2

elian sa for siden:

Står det ikke karboinnhold pr. 100gr. ferdig tilberedt vare?? Hmm...

Jeg vet ikke hvordan det er siden du bare er i den 6. uka di.....

Men uansett så vil det bli 58gr karber selv om du tilsetter vann/melk/rømme.... men GI'en blir jo mye lavere dersom du tilsetter melk/rømme/fløte da..... Vent nå litt.... Hvor mange gram TØRRVARE er det i posen da? DET er jo greit å finne ut...... :confused:

Men hvis du blander posen med vann/melk/rømme/fløte + kanskje 7-800gram kjøtt, da spiser du sikkert ikke mer enn 1/3 av gryta. Da får du i deg 19,3 gram karbohydrater. + masse proteiner! Dette blir nok ikke riktig.... Må få svar på hvor mye det er i posen først.....

Jeg hadde spist det, men nå har jeg aldri fulgt Atkins HELT by the book etter at jeg var ferdig med 4 uker induksjon heller da.... Jeg har laget min egen lille Atkins-style jeg.....


#3

Roy82 sa for siden:

Det er 100g i posen, ferdig vare står det at det er 9.7 per 100g, men da er det regnet inn at man blander i melk eller fløte, å da vil det vel bli litt mindre om jeg bare bruker vann?


#4

HP sa for siden:

Hvorfor lager du ikke bare selv? :snill:

Brun kjøttet, stek sopp, paprika og løk, ha i fløte, så kjøttet, krydre etter smak (Viltkrydder fra hindu er godt) så lar du det koke til det blir passe sausete.

Serveres med tyttebær, rosenkål og brokkoli ;)


#5

elian sa for siden:

Nei, karbohydrat innholdet blir nesten det samme om du blander med vann eller med melk/fløte. Men jeg VILLE ABSOLUTT blandet med MELK/FLØTE for da blir GI'en lavere! Også blir det ikke godt med vann, vet du ;)

Hvis 100gr. ferdig var inneholder 9,7gr karbo. Vil du få i deg ca. 20-25 gram karbo tenker jeg. Men hvis du øker kjøttmengden og i tillegg har i litt ekstra paprika og sopp og løk, så blir karbohydrat mengden pr. 100 gram litt lavere.....


#6

elian sa for siden:

Signerer denne jeg!! Aller best å lage selv!! :p Men ikke rosenkål til meg takk! :o


#7

mofe sa for siden:

det blir jo ikke det samme, elian - siden det er karber i melk/fløte? :confused:


#8

Karin sa for siden:

Prøv denne enkle stroganoffen:

Brun oksekjøttbiter sammen med litt bacon i små terninger. Ta opp av gryten. Brun hele hermetiske eller friske sjampinjonger (kan deles hvis de er store) sammen med løkringer. Ha i kjøttet. Smak til med pepper, 2 ts paprikapulver, litt vann+buljongpulver, 2 ss tomatpure og 2-4 ss rømme. Smak til med salt, og da mener jeg SMAK - husk at baconet og buljongen er salte! Putrer litt til kjøttet er mørt. Tilbehør kan f eks være blomkålmos.

Blir best hvis du lager den av flatbiff, pass da på at den ikke putrer mer enn fire-fem minutter! Ellers blir den seig, og du må koke den en time, og da kunne du like godt brukt rundstek in the first place...

Like rask som Toro, og mye, mye, mye mye bedre!


#9

elian sa for siden:

Neiiiii.......... Men de får lavere GI pga. proteinene og fettet i melk/fløte/rømme....... JEG mener den blir sunnere "på Atkins" med fløte/rømme enn med vann....... Det er jo ganske så lite karber i fløte og rømme da...... :rolleyes:

Men en annen ting: Jeg leste på en Toro gryte pose jeg har her, og der står det at karbene ferdig tilberedt vare er regnet ut UTEN kjøttet! Så 100gram ferdig gryte MED kjøtt vil inneholde SVÆRT få karber.....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.