Jeg har holdt på med denne dietten en stund men vekten har stoppet opp, men jeg tror grunnen er at jeg bruker melange i maten jeg steker! å da lurer jeg på om noen har en matolje å anbefale til meg. en matolje som jeg ikke legger på meg av.
Meierismør, extra virgin olivenolje, rapsolje, cocosa/kokosolje - er de som anses som "gode" stekeoljer, stort sett. Det er også som regel lurt å ikke gå for de superbilligste flaskene, selv om det føles veeldig surt når man ser på prisforskjellene...
Meierismør og cocosa er best å steke i. Raps i samarbeid med smør er helt ok(bremyk). olivenolje bør bare tilsettes når maten er ferdig kokt/stekt osv:)
Som hos de andre er det bare fire slik ting som finnes i husstanden her nå:
rapsolje
olivenolje
meierismør
bremykt (som består av meierismør og rapsolje)
Går heller ikke for de aller billigste typene olje, antar det er en grunn til at de er så billige i forhold til de andre, så jeg holder meg sånn midt på treet prismessig, bruker jo ikke sååå mye av oljer så det utgjør ikke den helt store kostnaden heller.
Fedon anbefaler kun raps- og olivenoljer når det er snakk om oljer så da holder jeg meg til det, enkelt og greit. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.